Reklama

Reklama

Suchý anglický humor na drsném severu... Neúplné složení ze seskupení Monty Python vypráví příběh Vikinga, který se od svého lidu odlišuje a díky tomu se může stát velkým vůdcem. Erik (Tim Robbins) chce změnit svůj lid a panující poměry, a tak se skupina válečníků vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby získala roh, který by zbavil jejich zemi stále přítomných mračen a dovolil jim žít pod slunečnou oblohou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru snad nejlepší Pythoni a to proto, že se nesnaží být vtipní nepřetržitě a tak najdete i scény, při kterých to vypadá, že sledujete klasický dobrodružný film (hlavně díky skvělému Robbinsovi)...a pak přijde nějaká "totální uzemňovačka" jako je píseň ostrovních lidí nebo hadr neviditelnosti, které vás složí na zem smíchy. Jednoznačně 5* a pro mě jasný pokořitel grálu a dokonce i Briana. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Fantastická kravina!! Tleskám! MothyPythonovský humor tam prostě je, i když ne mnoho. Můžete s tím třeba nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat. Kdo k tomu přistupoval jako k "fantasy", toho je mi moc líto. Kdo čekal komedii, tak si taky nepřišel na své. Je to Jonesovsky prdlý pohádkový příběh s úžasně nápaditou výtvarnou stránkou a se skutečnými základy ve vikingské mytologii. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

místy ujeté,místy vizuálně velmi pěkné (na dobu vzniku určitě).Jako by snad Vikinga Erika nestvořil Terry Jones,ale jeho Pythonovský kolega Gilliam.Kdo čeká třeskutou a ad absurdum hnanou zábavu ve styl tradičních Pythonovek,ten se nedočká,ovšem ani to kvality Erika Vikinga nesnižuje...lepší tři.70% ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Je tam pouze část Monty Pythonu, ale i tak to má jejich nezaměnitelný nádech. Přesto mi to příjde jako asi nejslabší věc, kterou jsem viděl a kde zasahuje aspoň část slavné skupiny. Míst k zasmání je docela málo. Herecké výkony docela obstojné, hlavně největších hvězd. Příběh je taková typická MP pohádka s přesahem. Škoda, že není více humorných pasáží. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Los hybridos. Seriozní mýtický vikingský příběh na který jsou naroubovány monthypythonovské vtípky nebo naopak? Boat movie o putování do Valhally, Tim Robbins v jedné ze svých prvních rolí, pár gagů patřících do MP extratřídy. Za všechny lze jmenovat sekvenci s neviditelným pláštěm - ta je skutečně berserk... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Tento film nečerpá z dětské knížky "Sága o Vikingovi Erikovi", kterou napsal Terry Jones, i když tedy doufá, že se zvedne její prodej. (Terva)
  • Po premiéře filmu Terry Jones požádal producenty, zda by mohl pro britský trh původní více než stominutovou verzi zkrátit. Dostal sice zelenou, ale zároveň i velmi krátký čas na celou akci, takže stejně nebyl ve výsledku spokojený. Teprve v roce 2006, když se vyráběla speciální edice filmu pro dvd, sestříhal Terry Jones snímek na stopáž, jež mu vyhovovala, na 76 minut. (Rodriguez)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno