Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš známý hrdina Bastian tentokrát nebojuje s pohádkovými bytostmi,ale se skupinou mladých chuligánů na jeho nové škole. Ti si říkají "Syčáci" a zmocní se kouzelné knihy s pohádkovým Nekonečným příběhem. Když odhalí její moc, začnou zlomyslně vnášet zmatek do říše Fantazie i do našeho skutečného světa. V říši Fantazie řekne mladá císařovna Bastienovi, aby znovu získal knihu, protože jinak její země zanikne. Bastien se proto s pomocí zázračného Orinu vrací zpět domů. Nechtíc se ovšem spolu s ním dostane na svět několik obyvatel Fantazie, kteří zjištují, že svět lidí se ve značné míře liší od jejich země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

dom156 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení jsem čekal příšernost a nakonec zas taková katastrofa to nebyla. Určitě znám i horší filmy. Samozřejmě jednička je top, ale zde se například po dějové stránce film povedl. Není to taková příšernost jako ve dvojce. Naopak dabing je zde úplně katastrofální, primárně dabing ségry Bastiana je tak šílenej, že jsem málem tloukl hlavou o zeď. Také výběr herců až na výjimky se nijak zvlášť nepovedl. A k tomu Falco, který vypadá jako kdyby na něj přišla doba hippies. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu špatné. Ten příběh je sám o sobě ubohý, ale tady už nikdo nepochopil to, jaké bylo kouzlo prvního filmu. Je to taškařice s pohádkovými kulisami, která se odehrává v současném světě. To, že poznáte mladého Jacka Blacka, není žádná výhra. Ale to není celý křečovitý film, který se neskutečně naivně snaží vzbudit emoce. ()

Reklama

Jello Biafra odpad!

všechny recenze uživatele

Pokiaľ bola dvojka hrozná, tak toto je shit prvej kategórie a kydnutie špiny na prvý diel. Zmätený a trapácky film plný potvoriek ktoré máte chuť zastreliť. A keď sa tu kameňožrút preháňa na svojej motorke a spieva si "born to be wild" tak už je vám fakt zle. Po kultovej a nezabudnuteľnej jednotke nemali radšej žiadne ďalšie filmy točiť pretože to je jedna katastrofa za druhou. Jediné čo tu ako tak zaujme je prítomnosť mladého Jacka Blacka. ()

rsimonyi odpad!

všechny recenze uživatele

Trojka je tragédie, hnus a filmový zločin. Nevadí mi ani tak slabý příběh, jako hrozní herci a hlavně příšerné výtvarné zpracování a tragická hudba. Všechno z původního Nekonečného příběhu ( Slonovinová věž, Orin, Kniha, Falko, Kamenožrout......), všechno je tu úplně jiné a příšerné. Prostě třetího dílu se zúčastnili absolutní packalové. A ten digitální začátek, no to je hnus. Fuj.... budu dělat, že jsem trojku nikdy neviděl a neexistuje. Třeba někdy natočí regulérní trojku s původním Kamenožroutem a Falkem. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Ono to není podle mě zase až tak zlé, jak to podle zdejších komentářů může vypadat, na druhou stranu je to bezpochyby nejslabší pokračování Nekonečého příběhu. Kouzlo prvního, potažmo i druhého, značně slabšího dílu, vymizelo a je nám servírována moderní podívaná, kdy proti sobě zápasí slušňáček s partou záškoláků. Není to rodinná podívaná, kterou bych často vyhledával nebo doporučoval. Faktem je, že po dlouhých letech jsem si to připomněl rád... Ten Falco se jim tady ale krutě nepovedl ! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. října 1994 v Německu. (Varan)
  • Jelikož byl celý děj původní literární předlohy zpracován již v prvních dvou dílech filmové série, museli si tvůrci vymyslet pro tento díl zcela nový příběh. (fiLLthe3DD)
  • Natáčelo se od 9. srpna do 9. listopadu 1993 v Německu, Kanadě a v Jižní Dakotě (USA). (Varan)

Reklama

Reklama