Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled vypadá jako neškodná rostlinka,ale na druhý a to si prostě nemůžu odpustit je to taková rychle se pnoucí a plazící se Adéla. I když je tahle réva daleko víc záludnější a láká své oběti na lahodné vyzvánění mobilu,jako lákají sirény krásným zpěvem mořeplavce,aby se poté jejich loď´roztříštila o útesy. Tato réva taky dlouho vyčkává a pak zaútočí na své oběti,které stejně nemají kam utéci. A tak z nich je nakonec hnojivo pro tyto rychle se rozrůstající rostliny.No a to prý nám na přírodě nezáleží. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Pro začátek malá zajímavost: Jonathan Tucker (ten s pekáčem na břiše) zde hraje v podstatě úplně stejnou postavu jako v předčasně ukončeném seriálu Black Donellys - tj. vůdcovský typ, který ve vyhrocených situací zachová chladnou hlavu, vymýšlí plány, dobře mu to kecá a zároveň je to velký romantik. Což je mimochodem v podstatě stejný typ postavy jako třeba Michael Scoefield v Prison Breaku. Ale teď k samotnému filmu - Jedná se o pohodový horor, který sice není kdovíjak strašidelný a dokonce ani nápaditý, ale na takový typ hororu má velmi dobře fungující scénář. Takže postavy se chovají relativně rozumně (samozřejmě nějaká ta panika taky přijde) a v těch 90 minutách se na tom malém prostoru pořád něco zajímavýho děje. Trochu hloupé je, jak kompletně celá parta vypadá jako složená z modelek a super-modelů, ale to člověk skousne, zvlášť když tihle potenciální předvaděči spodního prádla hrají dobře (mnohem lépe než kupříkladu hromada českých "seriálových herců"). Celkově je pak tenhle film taková sympatická jednohubka. (7/10) ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

1. minuta filmu: Čtu si obsah o vraždících liánách a propukám v hlasitý záchvat smíchu... 5. minuta filmu: Při pohledu na opíjející se teenagery se mi protáčejí panenky a vaří krev... 15. minuta filmu: Šíp v prsou, půlka hlavy pryč a já už se nesměju... 30. minuta filmu: Liány lezou z rány v koleni a já si říkám "Brrrr!!!"... 45. minuta filmu: Právě probíhá odřezávání nohou a já si ho zatraceně užívám, protože tolik detailů už se dneska vidí fakt jen výjimečně... 60. minuta filmu: Polovina lidí je po smrti, ale můj oblíbenec se stále drží... 80. minuta filmu: Hmm, tak můj oblíbenec už to taky ods*al, díky čemuž pociťuji lehké zklamání... 89. minuta filmu: Právě sleduji poslední dvě scény, které postrádají jakýkoli nápad a působí oproti zbytku zbytečně lacině... Celkově se však jedná o velmi milé překvapení, neboť ony krvežíznivé liány nejsou ani trapné, ani špatně udělané, jsou naopak pořádně hnusné a v rámci možností originální (hlasy, mobilní telefon).;-) ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Parta středoškolských hlupáků je v Mexiku. Někoho hledají a to je dovede k ruinám jednoho chrámu z dob Mayů. Vystoupají na vrchol a okamžitě přiběhnou domorodci. Ti cestovatelům dají rychle najevo, že jsou na konečné a kdyby snad chtěl někdo odejít, tak je zabijí. Teenageři na cestách se tedy rozhodnou zakempit na místě s pěkným výhledem a chvíli přemýšlet. Z úvah, co se to dopr… děje, je vyruší nečekaný ekzém a další nepříjemné věci. Stačí? Mohlo by. Pokud jste Ruiny viděli, jistě budete souhlasit, že je to zapomenutá hororová kvalitka, kde se jede bez kompromisů k (bohužel) nepřekvapivému cíli. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tento poměrně originální horor by neměli vidět diváci, kteří se ještě letos chystají na prázdniny do nějaké exotické země. Takový prázdninový pobyt se totiž nevyplatil čtveřici mladých přátel (Tucker, Malone, Ramsey, Ashmore) a jejich německému průvodci (Anderson), kteří zavítali na prastaré prokleté mayské pohřebiště, kterému se každý zdaleka vyhne. Žravé květinky podobající se liánám zavrtávající se pod kůži a způsobující halucinace zde čekají na své nové hostitele a když se k tomu přidá skupina zfanatizovaných tajemných zabijáků je jisté, že se odtud nikdo živý nedostane. Není nouze o napětí a drastické scény. Povedený horor. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Přestože se film odehrává v létě v Mexiku, natáčelo se převážně v zimě v Austrálii. (Cheeker)
  • Režisér Carter Smith si koupil knihu Scotta B. Smithe a četl ji v době, kdy dostal nabídku na režírování filmu. (Cheeker)
  • Pred natáčaním sa Laura Ramsey rozprávala so zdravotnými sestrami, ktoré liečili ľudí na psychiatrických oddeleniach, aby pochopila zmýšľanie tých ľudí, ktorí si myslia, že v ich tele sa niečo hýbe. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama