Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1758 se má dědičný princ Damián Karel Ludvík zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou. Damián z toho ale není příliš nadšený a raději holduje lovu, flirtování s místními vesničankami a popíjením se svým nejlepším přítelem, alchymistou Matoušem. V současnosti se zase Eliška Mlynářová chystá na propagaci nejnovější řady svých proslulých marmelád. Vzhledem k tomu, že její firma Marmelišky příliš neprosperuje, jde o naprosto zásadní událost. Buď se povede firmu opět nakopnout, nebo ji bude muset Eliška prodat, jak ji často připomíná její partner Martin. Že spolu tyhle dvě události vůbec nesouvisejí? Tak to se pletete! Stačí, aby Matouš při jednom alchymistickém pokusu omylem vytvořil tinkturu k cestování časem. A pak už se tyhle dvě období začnou proplétat víc, než si dovedete představit! (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

stub odpad!

všechny recenze uživatele

Kritizovat tuhle zhovadilost by bylo jako se vysmívat postiženému. Smetana to konečně dotáhla do bodu, kdy téměř veškerá její publicita stojí na tom, že všechny sere (a byť mně osobně je zcela lhostejná, tak se upřímně ani moc nedivím). Na tom svého času postavili kariéru Hanychová, Novotný a podobná esa - asi tedy nezbývá, než pogratulovat. Skutečně vybraná společnost! 8D ()

walkingdead odpad!

všechny recenze uživatele

Nadčasová záležitost. Sračka by to byla v roce 1758, sračka je to v roce 2023 a sračka to bude i v roce 2339. Když Dvořák na konci epizody pronesl něco ve stylu "zazvonil zvonec a pohádky byl konec", měli u toho zůstat, netočit nic dalšího a dal bych jim 5 hvězd za sebereflexi. Ale takhle...? Vtipný je, že největší klad toho veledíla je Emma Smetana, která tím, že vůbec neumí hrát, působí jako jediná aspoň trochu realisticky... ()

Reklama

ZHODNOTITEL odpad!

všechny recenze uživatele

Že to je podprůměrný televizní obsah, který má zaplnit pauzy mezi reklamami bych ještě z jistého úhlu pochopil. Ale že chce někdo, kdo má školu na něčem takovém pracovat, to už mi hlava moc nebere. Z nějakého důvodu se stalo zvykem, že v každém novém seriálu musí být hospoda, kde budou všichni lamentovat nad životem. Kreativní producent Ivan Vodochodský? Komínek se svým nepochopitelným přehráváním před kameru nepatří. Marmeládě se Smetanou jsem na chuť moc nepřišel. ()

Xeelee odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdravím všechny marmelišačky a všechny marmelišáky… Už jste někdy viděli seriál s tak bizarně zakomponovaným vypravěčem tam kam se naprosto nehodí? Ale není to takový trash jak jsem si myslel. Odpad to je proto, že to je strašně nudný a nezáživný a plný šíleně banální výplňové vaty. Jiné trashové seriály jsou plné přepálených emocí a člověk k nim aspoň může cítit znatelný odpor. Tenhle díl má přes hodinu (!) a snaží se vás zabít nudou. Šlo by to zkrátit na polovinu a bylo by to mnohem koukatelnější. Je to ěžce lowcostová produkce (viz třeba Arabové co jsou Češi jak poleno a mluví se na ně česky bez překladu do, kromě náhodných slovíček), i když oproti tvorbě z TV Barrandov to je pořád velkolepé výpravné dílo. Dokonce se tu o hercích dá říct že hrají, i když často šíleně přehrávají. A proč proboha jezdí Arabové do Čech ochutnávat marmelády? Ale ptát se po smyslu čehokoliv v tomto seriálu je asi zbytečný. 2023? Ženy nosí ohlávky pro koně? ()

Lencha

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přemýšlím, co k tomu napsat. Absolutně mě minula reklamní kampaň na tento seriál, protože televizi téměř nesleduji, takže jsem vůbec netušila, do čeho jdu. Až když jsem otevřela net a ať jsem koukla kamkoli, všude byla recenze na první díl seriálu, řekla jsem si, že se teda podívám, o co jde. A to už je u mě co říct, protože česká tvorba mě nechává naprosto chladnou. Ať už jsou to seriály nebo filmy. Takže k věci. Bylo to trošku mučení, troška masochizmu. Výkony, které by se daly těžko nazvat herecké, byly příšerné. Kam se vytratila přirozenost a příjemný projev? Urban se strnulým výrazem, hrozným vzhledem a děsnou mluvou, Smetana se svým arogantním a chladným projevem, který se nedal přeslechnout... Jediným pozitivem byla Dana Syslová, a i když moc nemusím Míšu Kuklovou, tady mi přišel její projev v těch pár okamžicích, ve kterých se mihla, civilní a celkem příjemný. Hned jak to začalo, vzpomněla jsem si na film Kate a Leopold, který mám ráda. Ovšem toto byla úplně jiná liga. V tomto seriálu, i když je námět celkem zajímavý, zpracování značně pokulhává. Nějak si neumím představit, co se bude odehrávat v dalších dílech. Má jich být 12? Fíha. Jak už tu někteří psali, dávám tomu max 5 dílů (a to jsem možná přehnala), než toto dílo Prima stáhne a buď ho úplně ukončí nebo ho přesune někam jinam. Možná si dám ještě jedno mučeníčko v podobě dalšího dílu, abych se ujistila v tom, že dělám dobře, když ta díla, která se u nás produkují, nevyhledávám. Vrcholem je, když se jako divák stydím za výkony, které sleduji na obrazovce, aniž bych s nimi měla cokoli společného. Hodnocení si nechám na příště. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama