Reklama

Reklama

Blueberry

  • Francie Blueberry (více)

Mike S. Blueberry chce pomstít vraždu své milenky, a proto vyráží za jejím vrahem. Pronásledování se mění v mystickou cestu plnou tajuplných rituálů a halucinačních vizí... Netradiční western na motivy slavného komiksu Jeana "Moebia" Girauda a Jeana-Michaela Charliera si vás podmaní svým originálním vizuálním pojetím! (oficiální text distributora)

Recenze (107)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Blueberry chvílemi připomíná LSD verzi Mackennova zlata, a při finální digiscéně jsem si dokonce vzpomněl na závěr Kubrickovy 2001. Divné? U westernu dost. Film mě nicméně zaujal dobře vybranými a dobře hrajícími herci, pěknou kamerou a zvláštně magickou atmosférou vůbec... Ale na dvě hodiny to vážně nevystačilo. Dvě a půl hvězdy. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Opravdu netradiční kovbojka! Touha po pomstě Mike S. Blueberryho za smrt své milenky se mění v totální chaos. Začne to indiány, pokračuje pokladem ukrytým v horách a dorazí to rudokožské halušky, které z počátku nadějný westernu přetvoří v hippie videoklip. Ve své době byl Blueberry nejdražším počinem v historii francouzské kinematografie – no nevím, jestli to nebyli peníze vyhozené v halucinogeních stavech zobrazených ve filmu. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu jsem měl po chvíli takový mišmaš, že ani ted nevím co se tam dělo. Musím za sebe říct celkem velké zklamání. Čekal jsem pořádnej Francouzkej western ale dostal jsem poměrně sterilní podívanou s dobrýma hercema. Madsen, Meaney, Lewis(oba), Hounsou, Karyo. Skvělé. Ale Cassel mi to tam trochu kazil. Nicméně přestřelky ujdou ale je jich zoufale málo. Madsen opět ruluje. A já bych si prakticky ani nestěžoval protože i taková kamera či hudba je výborná, ale prostě moje mysl a moje klávesnice mi nedovolí dát výš než 3*. ()

T.S.Garp 

všechny recenze uživatele

Ehm, tak jsem se v těch vizích a obrazech úplně utopil a Blueberry byl pro mě totálně zabitý. Zvláště ta závěrečná scéna, kdy se Madsen s Casselem nabumbají a následuje dvacetiminutový videoklip Tool, takže rozuzlení jsem vůbec nepobral. Možná se pletu, ale asi jsem nepochopil, jak mohl být Madsen bez koně v jeskyních dříve než jeho kumpán s koněm. Pěkně jsem se nudil, to Vám tedy povím. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Těžké rozhodování, jak tohle hodnotit - utahaný a nanicovatý děj je maximálně na 1*, obrazové zpracování a zejména psychedelické pasáže minimálně na 4* (i když bych dala přednost vidět je namísto v nepovedeném filmu jako zadní projekci na koncertě Tábora radosti)..projednou nebudu škudlit a zaokrouhlím to na 3*, ty psychedelické orgie si to snad zaslouží. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se převážně v Mexiku v lokalitách Chihuahua, Coahuila, Tabernas, Durango nebo Zacatecas. Pár scén bylo natočeno ve Francii. (Terva)
  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Lund konaném ve Švédsku 2004. Režisér Jan Kounen si odnesl třetí místo za Zvláštní uznání. (Terva)
  • Film vznikl na motivy slavného komiksu Jeana Girirauda a Jeana-Michela Charliera. (Vitason)

Reklama

Reklama