Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

emma53 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem se takhle bavila snad u Island City. Jedna z mála komedií, na kterou se ráda podívám klidně ještě jednou. To krimi bych brala s velkou rezervou a zůstala bych u té komediální stránky se skvělou Brendou Blethyn, kterou znám zatím jen z filmů, kde hrála spíš takové hysterické ženušky. Tady si zahrála opět naprosto skvěle prozměnu dealerku marihuany. A Fergusson si svou roli zahradníka zahrál taky určitě s chutí. Ke konci se mi to sice zdálo chvílemi až moc ujetý, ale ty dvě konzumentky čaje to bohatě vynahradily. Jen víc takových pohodových a vtipných anglických komedií. ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsme na to koukali jako na film o hulení k hulení.Viděno po více než 15ti letech, přidávám čtvrtou hvězdu.Není to teenage komedie s blbýma kecama o kozách a burgerech, nýbrž velmi příjemná záležitost s kopou vtipných ale né přehnaných momentů ,s inteligentním humorem, pěkným soundtrackem a především Brendou Blethyn! ()

Reklama

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi opravdu sedí svou náturou. Je o obyčejných lidech s obyčejnými zájmy, z obyčejného města, s kladným vztahem ke kytičkám. :oD Všimli jste si, že věčně zkouřenej hipík, co testuje kvalitu hulení, je náš starej známej Manny z Black Books? Tenhle film je jeden z mála, který můžu v jakémkoliv množství kdykoliv a kdekoliv. Peace hippies. ()

Seuata 

všechny recenze uživatele

Mám ráda anglické filmy, ale tento jsem si zamilovala! Pokaždé mě rozveselí a při každém dalším shlednutí už jen čekám, kdy to příjde, ty vtipné scény, nemůžu se jich zkrátka dočkat. Film je zajímavý tím, že je to komedie a začíná velice špatnými zprávami a krásný v tom, že hlavní hrdinka se elegantně, ale především velmi vtipně a kuriózně se situací popere. Opravdu velmi vyvedený snímek a možná kouzelný i tím, že se opravdu mohl stát! :) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Překvapená vdova, tak asi tak bych nazvala tento bezproblémově koukatelný, místy úsměvný film. Grace se nečekaně ocitla na hodně tenkém ledě, ne vlastní vinou a teď musí rychle řešit problémy po svém nebožtíkovi. Zahradnice je to znalá a tak bleskově vymění orchideje za marjánku... Brenda Blethyn opětovně dokazuje, že umí a nebýt toho přepísknutého závěru, šla bych o hvězdu výš. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama