Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

messiah 

všechny recenze uživatele

Byla jednou jedna babička a ta již neměla pražádnou radost ze života. Už dokonce ani její kytičky jí neuspokojovali a tak, jednoho dne, rozhodla se najmout zahradníka aby se o ten plevel staral. Zásadní okamžik - zahradník přinesl magickou květinu která babičce vrátila chuť do života. A z babičky se stala smažka :D Pohádka by mohla končit větou "A jestli neumřeli, hulej dodnes". ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Grace Trevethanová (Brenda Blethyn) si žije poklidným životem, věnuje se zvelebování domu, zahradničení a schůzkám klubu postarších žen. Ale když jí zemře manžel, začíná se její život hroutit - nehledě k tomu, že zjistí, že její muž měl milenku, tak také napáchal obrovské dluhy, které Grace musí nějak začít splácet. Její pomocník Matthew (Craig Ferguson) má ale pro ni zajímavou nabídku - u kostelní zdi mu skomírá pár rostlinek marihuany, a Grace, se svými schopnostmi by je určitě byla schopna zachránit. A jelikož v tom oba vidí výnosný obchod, začnou se věnovat pěstování marihuany naplno ... Nevím nevím - jelikož nejsem příznivcem drog (kromě čokolády :) ), tak mě film až tak neoslovoval, na druhou stranu nemůžu říct, že bych se vůbec nebavil. Největší zásluhu na tom má samozřejmě představitelka hlavní role Brenda Blethyn, hlavně v části, kdy se vyfešákuje a jede do Londýna hledat dealera. Anglický humor, stejně tak spád, jaký film dostane v posledních minutách mé mínění trochu pozvedlo (dvě sjeté babky po marihuanovém čajíčku), ale i tak víc než průměr nedám... ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další ukázka typického černého anglického humoru. Vdova, kterou zanechal manžel po své smrti s hromadou dluhů, se rozhodne vyřešit svou finanční situaci svérázným způsobem. Pěstěním konopí. A jelikož je botaničkou celý život, její produkt je prvotřídním zbožím. Jednoduchý příběh a sympatičtí herci. Není víc, co bych dodal. Zkrátka skvělá komedie, která rozhodně pobaví mnohé. 80% ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Divím se, že tahle hodně povedená britská komedie, mi tak dlouho unikala. Všiml jsem si jí náhodou ve fanklubu některého z uživatelů - a už podle plakátu mě zaujala ;-) "Pohřební" začátek by mě možná u jiného filmu odradil, nikterak u britského. Tam je to naopak příslibem pozitivního vývoje. A vážně - ze skleslé Brendy Blethyn se rázem stává osvobozená vdova, která se s veškerým svým nadšením a nasazením pustí do rizikového podniku s hodně výnosnou plodinou. Skvělě jí sekundují stejně poťapaní sousedé a směřuje to k trochu nedotaženému, ale přesto skvělému grande finále. Nato jak jsou Britové vážní, chladní a upjatí, tak ve filmu si ze sebe umí udělat skvělou legraci, a má to ještě jednu velkou devízu - působí to přirozeně a vážně vtipně. To my u nás už například neumíme. I když se všichni snaží být vtipní, tak vtipně to dopadne málokdy. Film je prošpikován skvělými momenty, dobrou hudbou a především zábavnými herci - naprosto mě dostaly prodavačky po šálku konopného čaje :-) ()

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná britská (toto je třeba zdůraznit, pochybuju, že by něco takového natočili jinde) komedie, kterou bych rozhodně každému doporučil. Byť spíše než komedie, i když se několikrát více či méně zasmějeme, se hodí napsat humorný film. Snímek je svižný, nenudí a opírá se o prvotní dobrý a ne zcela typický nápad - stačí si přečíst obsah. Z filmu přímo čiší nadhled a ani občasné pěkné záběry na okolní krajinu nejsou na škodu. Ovšem nebylo by to ono, kdyby hlavní roli neztvárnila skvělá, sympatická a jako vždy velmi přirozená Brenda Blethyn, jeden z nejlepších výhonků britské herecké školy. :-) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama