Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zimní pohádka o splněném přání, oživlém sněhulákovi a také o tom, co je v životě opravdu důležité. Hlavní postavou rodinného příběhu je bluesový muzikant Jack Frost, který se probíjí tak akorát, aby dokázal uživit rodinu - manželku Gabby a jedenáctiletého syna Charlieho, který je nepříliš úspěšným členem místního žákovského hokejového mužstva. Chlapec touží po tom, aby táta trávil méně času na cestách a víc se mu věnoval. Právě před Vánocemi to začne vypadat, že by se Jackova kapela mohla konečně prosadit, když si jich jednoho večera všimne zástupce velké nahrávací firmy. A tak Jack nesplní svůj slib a nepřijde se podívat na Charlieho důležitý hokejový zápas. Místo toho hraje a snaží se získat smlouvu. Jako omluvu daruje Charliemu foukací harmoniku s tím, že je kouzelná, a když na ni zahraje, splní se mu to, co si bude v té chvíli přát. O Vánocích, kdy opět tráví většinu doby bez své rodiny, si najednou uvědomí, že takhle to nechtěl, a přímo uprostřed štace se otočí a vydá se domů. Bohužel tam nedorazí, protože zahyne při tragické autonehodě. Uplyne rok, opět se blíží Vánoce, Charlie hraje na harmoniku od otce a má velké přání. Chce, aby se táta vrátil domů. Velký sněhulák před domem ožívá. To se vrací Jack, aby dal do pořádku vztah se svým synem. Dělá s ním vše, na co si neudělal čas, dokud ještě žil. Jenže co se stane, pokud se nečekaně oteplí a přijde obleva? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jack Frost se živí jako zpěvák, většinou je kdesi na cestách, a tak může jen těžko trávit čas se svým synem Charliem, kterého má velmi rád. Charlie zatím o tom neví, ale jeho otec měl právě autonehodu, která ho stála život. Ale aby to nebylo tak smutné, Jack se vrací na tento svět v nové podobě a přichází za svým synem jako sněhulák. Konečně si ti dva můžou užít společné chvíle, ale nebude to trvat dlouho, protože tatínkův duch musí odejít na onen svět. Smutný ale i veselý příběh rozhodně nepostrádá nápadité momenty a smysl pro hravost s dětským divákem, ale tragický osud zrovna není typickým tématem pro malého diváka a tak film spíše pochopí dospělí, ale pro ně bude příběh zase moc infantilní. ()

cyndaquil 

všechny recenze uživatele

V detstve som to zbožňoval, dnes už žiaľ nie a to som si zachoval svoje detské srdce, mám rád rozprávky, hlavné tieto staršie, o to viac ma mrzí, že tie pocity, ktoré som mal pri tomto filme, už nefungujú... Stále to zostane krásnou spomienkou a to, tomuto filmu nevezme nikto a nič. Som rád, že som ju v detstve videl, páčila sa mi a prežívam pri nej nostalgicky pocit ale nie tak silný v aký som dúfal. Keďže chcem byť objektívny a nenechať sa ovplyvniť peknými spomienkami na detstvo, dávam dve hviezdičky. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. Gimme Some Lovin' - Hanson [2:48] ,2. Frosty The Snowman - The Jack Frost Band [3:27] ,3. How - Lisa Loeb [3:51] ,4. Father's Love - Bob Carlisle [4:22] ,5. Hey Now Now - Swirl 360 [4:41] ,6. Sleigh Ride - Spice Girls [2:40] ,7. Good Lovin' - Hanson [2:39] ,8. Five Candles (You Were There) - Jars Of Clay [3:51] ,9. Can't Let Go - Lucinda Williams [3:31] ,10. Leavin' Again - Steve Poltz [2:31] ,11. Have a Little Faith - The Jack Frost Band [4:00] ,12. Merry Christmas Baby - Hanson [3:14] ,13. Wait For You - Fighting Gravity [4:17] ,14. Frostbite - Trevor Rabin [3:37], ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najobľúbenejších filmov môjho detstva. Dnes už iba ak kvôli krásnej a sexy Kelly Preston. Film je veľmi dojemný, pamätám si že som si veľa krát pri ňom poplakal. Je to skvelá voľba na dlhý zasnežený večer s rodinou. S odstupom času sa až čudujem že taký film je určený pre deti, keďže tým hlavným je fakt, že otec sa vráti v podobe snehuliaka rok po svojej smrti, aby dal žene a synovi zbohom. Ten film som naposledy videl asi ako 9 ročný, ale kvôli tej dojemnosti si ho zapamätám snáď navždy. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně tato rodinná a údajně vánoční komedie není pro oči náročných diváků, jelikož jako pohádka tento snímek spadá do podprůměru, ale jako nenáročný rodinný fantasy film je to průměrně obstojné. A jelikož se zde jedná o obživlého sněhuláka tak malý školáček to samozřejmě bude alespoň ve většině případech hltat. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Truckee, v Los Angeles, v Burbanku, v Long Beach a Tahoe City v Kalifornii a v Renu v Nevadě v USA. (rafix)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama