Reklama

Reklama

Trochu slunce každý den

(seriál)
  • Jižní Korea Daily Dose of Sunshine (více)
Jižní Korea, 2023, 12 h 57 min (Minutáž: 52–72 min)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Mladá zdravotní sestra se lidem, o které pečuje, snaží dodávat naději a sama obstát v náročném prostředí psychiatrické léčebny, kde se odehrává nejedno drama. (Netflix)

Recenze (2)

sha.piro 

všechny recenze uživatele

Silné, dojemné, příjemně citlivé. Tak by se dal shrnout TSKD, který od pátého dílu nabírá až skoro nečekanou hloubku. Pojednává o lidské obyčejnosti (zranitelnosti), o radostech i bolestech, o předsudcích, o touze po štěstí i touze po uzdravení... Dává nám nahlédnout do pracovního i soukromého života jak personálu psychiatrické kliniky, tak i jejích pacientů. Není sice úplně dokonalý, ale zanechá ve vás stopu. A to beru jako to největší a nejcennější plus. Hodně protagonistů (Han-sol Kwon, Jang Dong Yoon, Yeon Woo-jin, Jeon Bae-soo, Kim Jong-tai nebo Lee Jung-Eun) jsem znal už z jiných rolí, proto byl pro mě velkým překvapením výkon neznámé Lee Yi-dam. Se svou rolí se popasovala znamenitě. Možná i proto získala v průběhu roku jedno ocenění a jednu nominaci na Nejlepší novou herečku ...a to (právem) právě za roli v TSKD. Škoda, že filmaři neobsadili (ale víme proč) o něco více starších herců, aby to bylo alespoň nepatrně vyváženější, za mě i tak ale 90% ()

mmatuli 

všechny recenze uživatele

Velice hezký seriál z prostředí psychiatrického oddělení. Ukazuje různé diagnózy z pohledu okolí i osoby samé. Také poukazuje na stigma, které absolvování léčby zanechává a že se nemoci nevyhýbají ani personálu a jejich rodinám. ()

Reklama

Galerie (87)

Reklama

Reklama