Reklama

Reklama

The Convert

Trailer

Obsahy(1)

Thomas Munro (Guy Pearce) je laický kazatel, který přichází do britské osady ve 30. letech 19. století. Jeho pohnutá minulost je brzy podrobena zkoušce a jeho víra je vystavena pochybám, když se ocitne uprostřed krvavé války mezi maorskými kmeny. (mac000)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Od Tamahoriho jsem viděl už čtyři nadprůměrně zajímavý filmy, z nichž ten nejstarší (Once were warriors) je moje dávná srdcovka. Takže jsem se těšil. A film začíná opravdu nadějně, vizuál je nadmíru poutavý a příběh vzbuzuje zvědavost. Ovšem postupně se děj potupně transformuje v obšlehnutý Tanec s vlky, šmrncnutý Pilcherovou Rosamundou a protikolonialistickou agitkou na úrovni populárně naučných pořadů pro mentálně retardované diváctvo. A já teď přemýšlím, jak napsat co nejvíc posupný a jízlivý komentář. Ale z toho vedra mám v hlavě bramboračku, takže mě nic rafinovaně opovržlivého nenapadá. Každopádně film nedoporučuju nikomu, kdo má zájem zkouknout seriózní historické drama s hodnotným příběhem, tohle je podřadná spotřební limonáda, i když moc pěkně vypravená a s výborným Pearcem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

plusem tohoto historického dramatu je vedle Guye Pearce rozhodně povedená výprava a pak také zaměření na ne úplně známe boje mezi maorskými kmeny, kdy některé byly v boji značně zvýhodněné dary od evropských přátel v podobě mušket. Evropanům pak už jen stačilo čekat až se jednotlivé kmeny vytlučou mezi sebou a nemuseli se nijak extra snažit. Trošku horší je to tady každopádně se stopáží, která by unesla krácení o dobrých dvacet minut, protože tempo není nijak extra zběsilé a ani zajímavé téma nezažene občas vykouknuvší nudu...60% ()

Reklama

rasttea 

všechny recenze uživatele

Oproti Horizont: Americká sága (2024), který jsem musela dokoukat natřikrát, je toto překvapivý klenot, který chytne a nepustí. I když... překvapivý ani tak ne. S Lee Tamahorim jsem měla tu čest pracovat a jeho jemné režisérské vedení i ve vypjatých scénách byla čirá radost zažít. Jinak teda skvělá výprava, scénář, hudební doprovod i opět fenomenální Guy Pearce, se kterým jsem se bohužel na place The Catcher Was a Spy (2018) minula, ale nikdy neříkám nikdy ;o) Takže suma sumárum hodně povedený filmový zážitek. ()

lubosco 

všechny recenze uživatele

Film zachytáva nezmyselný boj maorských kmeňov v časoch začínajúcej kolonizácie Nového Zélandu. Hlavný hrdina - angličan prichádzajúci do miestnej osady prisťahovalcov ako pastor, sa hneď po príchode dostane do obrazu, ako to tam chodí. Prvá tretina je venovaná jeho rozbehu v osade a zoznamovaniu s miestnymi pomermi. Tie ho nenadchnú a viac menej nútene odcháza do jedného z kmeňov v snahe zabrániť krvipreliatiu na osadníkoch. Nakoniec ale rieši konflikt medzi samotnými maormi. Suma sumárum vyzdvihujem krásne lokácie, neopozeraný svet maorov, herecký výkon Guy Pearce. Trochu tomu chýbali gule a nejaké širšie historické pozadie ako napr. v  Scottovom 1492. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Maorové byli stateční bojovníci proslulí kanibalismem. O západní výdobytky a manýry moc nestáli, ale pustili si na své území migranty z Anglie a to zapříčinilo konec jejich civilizace. Do značné míry se však vymlátili sami díky střelným zbraním, jimiž je Evropané kulturně obohatili. Řekl bych, že film poměrně věrně ukazuje historické poměry. Samotný příběh není špatný, ostatně nějaký děj ten film mít musí. Nejlepší byl konec, jak Angličané zavedli Maorům clo a spotřební daň. Daň z přidané hodnoty tehdy zřejmě ještě nebyla vynalezena. Pěkný článek o dějinách Maorů je zde: https://www.stoplusjednicka.cz/vydesit-snist-maorove-se-zapadnich-kolonistu-rozhodne-nezalekli ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Hlavné natáčanie sa prebiehalo hlavne na Severnom ostrove Nového Zélandu (regióny Auckland a Northland) od septembra do novembra 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama