Kinka UsherScénář:
Neil CuthbertKamera:
Stephen H. BurumHrají:
Hank Azaria, Claire Forlani, Janeane Garofalo, Kel Mitchell, Greg Kinnear, William H. Macy, Lena Olin, Paul Reubens, Geoffrey Rush, Ben Stiller, Wes Studi (více)VOD (1)
Budoucnost se jeví opravdu hrozivě. Díky stále se zvyšujícímu počtu superhrdinů už na světě nezůstali téměř žádní zločinci, které by bylo možné mírnit a usměrňovat. Tato skutečnost nejvíc trápí miliardáře Lance neboli kapitána Úžasného, který tak nemá do čeho píchnout a nudí se. Aby město Champion City zažilo aspoň nějaké vzrušení, zaslouží se o propuštění obávaného gangstera Casanovy Frankensteina. To byla ale chyba. Casanova Frankenstein nelení a Lance unese. Druhořadí superhrdinové se dostávají nečekaně ke slovu. Jejich jasným cílem je osvobodit kapitána Úžasného z rukou nebezpečného šílence a zachránit celý svět. (Filmbox)
Nepřišlo mi to ani zajímavé ani vtipné a ani dostatečně blbé. Takže jsem nevěděla jestli to brát vážně nebo jako pokus o parodii. Nedotklo se to ani jednoho a Ben Stiller opět maximálně nesympatickej. A nepotřebji se koukat na samé krasavce a modelky ale kdy filmaři pochopí že na chápkovi s uhrama co prdí není nic.... no vlastně NIC?! ()
Najít kreslenou verzi téhle legrační podivnosti (mohla by být ovšem klidně legračnější, nezlobil bych se) v knihkupectví, tak si ji koupím, na rozdíl od nekonečných Daredevilů, Soudců Dreddů a Hellboyů, které už dávno nechávám po letmém prolistování ležet na místě. Čekat taškařici ve formě čisté parodie na komiksové hrdiny může být ošidné, takto naladěný divák, lebedící si před filmem pohledem na neobvykle silné obsazení, může být zklamán. Pokud se k filmu postavite jako k žánrovému úletu, lehce blbůstce, užijete si i mrhání hvězdným obsazením a přejdete i některé nedotažené gagy. Bavil jsem se víc než u spousty pompézních komiksovych adaptací, což je předpokládám hlavní a původní účel všech komiksových předloh se superhrdiny. Na čtyři to asi není, ale než se týrat fantastickou čtyřkou nebo něčim podobným, tak to radši všema deseti tohle. ()
Vynikající obsazení, několik velmi povedených frků a geniálních dialogů, sem tam dobře odvedená parodie na komiksy a skvělý Geoffrey Rush jako záporák. To vše bohužel totálně zabito nevyužitou dlouhou stopáží, nízkou koncentrací humoru a nedostatečně vypilovaným scénářem. Trapnost humoru je až to poslední, neboť film stojí za hovno už jako celek. A jaká to mohla být paráda, kdyby to neposrali. ()
Neskutečná hloupost!! Ale opravdu NESKUTEČNÁ! U mne to tedy doopravdy spadá do propadliště dějin a rychle zapomenout, že někdy nějaký takový film byl někdo schopen vydávat za "film". Ben Stiler mne těžce nebavil. To prostě není komik.. a ani se pro roli komika nenarodil. A to ani v žádném dalším následujícím filmu. A o ostatních hercích a jejich chabých výkonech ani nemluvě. Snímek.. jakoby si hraje na nadhled.. hraje si na to, že si ze sebe dělá legraci. Ale prostě to nefunguje.. Není to parodie, není to legrace.. je to trapárna.. :-( ()
Ne moc vydařená taškařice inspirovaná stejnojmenou grupou, která se občas objevovala v jakémsi humorném komiksu od Black Horse comics a měla desítky a desítky členů, protože se vyznačovala vysokou úmrtností. Nikdy jsem ho nečet, ale co jsem o něm slyšel, tak to vypadalo, že je mnohem nápaditější a vtipnější než tento film. Celkově je potenciál superhrdinů-looserů velmi nevyužitý a pár dobrých nápadů je zahrabáno kdesi pod nánosem nudné režie. Ale minimálně je zábavné pozorovat Williama H. Macyho, Goeffreyho Rushe a především Hanka Azariu, který si svojí roli vyloženě užívá. Mimochodem radši si přečtěte u nás vydaný komiks na podobné téma Dříve známí jako Liga spravedlnosti :) (5/10) ()
- Ben Stiller se na place pohádal s Gregem Kinearem a dokonce chtěl odejít z natáčení. Nakonec se oba herci usmířili. (Terva)
- Natáčení probíhalo v kalifornských lokalitách Los Angeles, Lakewood a San Marino. (Terva)
- Policejní vozy použité ve filmu jsou Dodge Charger z roku 1968. (Terva)