Reklama

Reklama

Generace Zombies

(festivalový název)
  • Kanada We Are Zombies (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Představte si svět, ve kterém zombíci neprahnou po našich mozcích, ale jednoduše s námi koexistují ve společnosti, která je ale chápe jako obyvatele druhé kategorie. A tak nemrtví vykonávají práce, nad kterými se ostatní ofrňují, jsou snadným terčem zlovolných korporací, které je chtějí zneužít, a ti nejbystřejší z nich neustále bojují o občanská práva svého druhu. Kanadské tvůrčí trio RKSS, které má na kontě například Turbo Kida nebo Léto 84, přichází se svižnou hororovou komedií. Nechybí jí svěží nápad, nevtíravý sociální komentář, smrtící nálož vtipů a výborný soundtrack, který ještě několik dní po projekci nedostanete z hlavy. (Future Gate)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (6)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Zemřelí lidé se po celém světě začínají měnit v zombie. Byl by to motiv, který jsme už stokrát viděli, jenže oživlé mrtvoly v tomto filmu vůbec nelační po lidském mase a zabíjení, jen mírumilovně zůstávají na tomto světě a začínají svou přítomností být společnosti na obtíž. Je to vydatný nápad, který by si skoro říkal o nějaký typ společenské satiry, ale o to zde tvůrcům vůbec nešlo, a tak naservírovali jednoduchou komedii s natvrdlými charaktery, kteří se ze situace snaží vytřískat co jen lze. Ze dvou letošních počinů tvůrčího týmu RKSS je We Are Zombies tím méně kvalitním, méně zásadním a zřejmě narychlo splácaným filmem, ale jako přitroublá nenáročná komedie to asi nikoho neurazí. [Sitges 2023] ()

Polux 

všechny recenze uživatele

5/10 | Další obyčejný zombie komediální horor s minimálním rozpočtem a neznámým castingem v řadě? Ano i ne. Nápad se zasazením děje do světa postiženého zombie apokalypsou, která se ovšem neprojevuje klišovitým bojem o přežití, ale nedobrovolnou koexistencí živé populace s nebožtíky, z čehož určitá část společnosti nepokrytě profituje, je poměrně originální (respektive na poměry hororového žánru, jelikož ve sci-fi totéž předvedl Alien Nation nebo District 9 s mimozemskými přistěhovalci), bohužel samotné provedení ve filmu už malinko pokulhává. | Stručný worldbuilding (což je škoda, protože samotný svět je zajímavější, než historka, která se v něm odehrává), jednoduchá "gangsterská" příběhová linka s únosem, výkupným a podrazy a z toho plynoucí humorné scénky, skromná dávka satiry a sociální kritiky (jak jinak v zombie žánru:-)), pár mírně hororových momentů v závěru, ve kterém se divák kromě gore dočká i příjemné splatter vsuvky a otevřená vrátka k pokračování. Funguje to, ale fungovalo by to o poznání lépe, pokud by tvůrci ve všech směrech (příběh, vtipy, hororová atmosféra) přitlačili na pilu. | PeZet ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Generácia zombies by bola zábavnejším spracovaním, keby nešlo o tradičných zombíkov, ale o zombíkov skutočných, ktorých stretávame denno denne na chodníkoch i cestách - zombíkov začumených do mobilov, pre absolútne nevnímanie reality často vyzbrojených aj obr sluchátkami pomaly väčšími než ich hlava. To je generácia zombíkov v praxi. Tá filmová sa snažila byť v rámci žánru trochu inovatívna, zombíci sú spočiatku i mierumilovní a namiesto čistého hororu je tu veľa komediálnych prvkov. Sklamanie, na rozdiel od tej reálne nastupujúcej generácie zombies, nepriniesla. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Zombie blbina, ktorá je hlavne komédiou a občas i satirou a typickým zombie krvákom. Ústredný nápad (zombíci nebažia po ľudskom mäse, sú kľudní a snažia sa začleniť do spoločnosti) je originálny, podarilo sa ho však vyťažiť skôr do reportážnych, pár sekundových komediálnych gagov než plnohodnotne zaujímavej dejovej línie. Na vypnutie mozgu asi okej, ale z daného námetu by sa určite dalo natočiť buď zaujímavé podobenstvo s našou spoločnosťou alebo naopak: totálne uletená zombie béčková blbosť/paródia. Takto je to "len" mierne bizarná zombie komédia a od tvorcov Leta 84  sklamanie. 40% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tvůrci New Kids Turbo a Léto 84 si vybrali slabší chvíli. Generace zombies má slibný námět, který kouká na zombies trochu jinak, jsou mezi námi ve společnosti, jen netouží po našem mozku, jsou zkrátka společnosti na obtíž. Se šikovnějšími tvůrci z toho mohla být velká pecka, takhle to zůstalo někde na půl cesty. Postavy jsou totiž celkem nesympatické, humor zafunguje jen zřídka- tady se rozhodně mohlo více přitlačit na pilu a vyloženě horor to začne být až posledních 15 minut, kde dojde i na trochu Gore a jedno moc pěkné zombie monstrum- to vypadalo opravdu moc hezky, ale stačí to na to na dobrý film ? Ne, ale na strávitelný průměr v pohodě. 55% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa od 29. marca 2022 v okolí Montrealu v Kanade. (Arsenal83)

Reklama

Reklama