Divine G (Colman Domingo), uvězněný v Sing Singu za zločin, který nespáchal, nachází v tomto příběhu o lidskosti, odolnosti a proměňující síle umění ve věznici nový smysl života. Jedná se herectví v divadelní skupině společně s dalšími vězni. (Sebule)
10/10. Nejlepší A24 film co jsem za nějakou dobu viděl. Obsazení bylo mimořádné. Colman Domingo je neuvěřitelný. Filmografie je velmi jedinečná a skutečně udává tón. Zápletka byla dobře propracovaná. Tento film mě velmi dojal. Rozhodně stojí za zhlédnutí na velkém plátně. Film je založen na skutečném příběhu o divadelním programu Reformed Through Art at Sing Sing. Mnoho postav hrají bývalí členové programu. Emocionální rozsah postav v tomto filmu je nesmírně přesvědčivý. Během tohoto filmu jsem byl několikrát dojat k slzám. Tento film je dojemný a potěšující – zkoumá naději, smutek a vykoupení. Prostě hluboce krásné. ()
Skupina trestanců nacvičuje divadelní hru. O tom je celý film. Poselství filmu pravděpodobně je, že i kriminálníci jsou citliví a kulturní lidé. Jestli tohle je oscarový favorit, tak je něco hodně špatně. ()
„Brother, we’re here to become human again. To put on nice clothes and dance around. And enjoy the things that is not in our reality.“ … pro mě je tohle film roku – opravdu nádherný a dechberoucí. fascinuje mě, jak lidé dokáží přežít i v těch nejtěžších podmínkách. vězni se sice umí přizpůsobit, ale nikdy to není snadné. co když se ale na chvíli stanou někým jiným? co když na okamžik opustí roli vězně a zkusí žít v jiné roli? název „Rehabilitation Through the Arts“ se mi moc líbí. opravdu je to rehabilitace. pomáhá vězňům psychicky, dává jim naději, možnost vyjádřit sami sebe, najít vlastní sílu a bojovat. 〰️ úžasné herecké výkony. (a Colman Domingo byl strašně sexy… hlavně v těch brýlích, OH LORD!!!) nádherně natočené, brečela jsem, smála se. jako správný pětihvězdičkový film ve mně vyvolal snad všechny emoce. vůbec bych se nezlobila, kdyby za tohle někdo dostal oscara. ()
Photo © A24