Reklama

Reklama

Hra na oliheň: Výzva

(pořad)
  • Velká Británie Squid Game: The Challenge
Soutěžní / Reality-TV
Velká Británie / USA, 2023, 41–57 min

Režie:

Liz Oakes

Účinkují:

Bryton Constantin
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

456 skutečných hráčů vyrazí do světa Hry na oliheň, aby v náročné zkoušce schopností i charakteru zabojovali o výhru 4,56 milionu dolarů, která jim úplně změní život. (Netflix)

Recenze (97)

Timak 

všechny recenze uživatele

Jediné s čím mám problém je fakt, že se popírá základní myšlenka původní série, a to ta, že každý má stejnou šanci. Zatímco v této reality show jdete loupat brambory a najednou máte možnost vybrat jednoho soutěžícího, kterého vyřadíte. Prostě jen tak. Jinak je to velmi povedený a závěrečná hra dokonalá. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kde původní seriál Squid Game byl spíše satirický a měl trochu jiné poselství, tady je vidět, že většinou jsou lidé dobří (když zrovna není příběh podle scénáře a nejde jim v něm o život), takže jako dodatek k původnímu seriálu sledující hodně sociologický aspekt se mi to líbilo (ostatně i v mém komentáři k původnímu seriálu jsem hodně o reality shows psal). Ale nic není sluníčkové celé. Stejně jako v jiných reality shows jsou různí "záporáci" (jak moc z toho dělá edit musí posoudit každý sám), i tady se jich pár najde - nejvíce mi utkvěly v paměti pán 432 a dvě pokrytecké dámy - jedna soudící člověka, že si vzal 2 jídla místo jednoho a následně kradoucí hamburger, který obdržel jiný hráč a druhá respektující domluvená pravidla na skleněném mostě až v momentě, když z toho má benefit. Bylo tak smutné pozorovat lidi, kteří na to doplatili - nikdo z ostatních se jich nezastal a naopak jako kdyby ti ostatní utrpěli selektivní ztrátu paměti. To je asi má jediná větší výtka - možná to tam všechno bylo, ale v prostoru 10 epizod na řadu se to ztratilo. Ironicky jsou tam momenty, které jsou dojeny nad rámec logiky a pak jsou tam momenty, kdy někdo do té doby po těžkém boji vypadne na náhodu a nedostane ani confession cam nebo chování postav nesourodé s tím, co se stalo. Klidně by se dalo natáčet/koukat dál, Netflix nemusí tolik řešit vysílací časy ani délku epizod. Podíval jsem se na making-of a evidentně tomu věnovali hodně času, tak proč ne i tomuto? Všude jinde ta odvedená práce vidět je - na podobě lokací, kostýmů, technickém zpracování i testování her. Jejich složení (her) i složení testů se mi líbilo (i ty nové), zejména flow dalgona-battleships-marbles. ()

Reklama

JamesSi

všechny recenze uživatele

Netflix asi nepochopil o čem byl původní seriál a že ty, co pořádali tu Hry na oliheň nebyly úplně kladáci. A navíc je to prostě strašná nuda a všichni se chovají neuvěřitelně falešně jako ve většině sračkoidních reality show. Nemluvě o podivném střihu se spoustou kontinuálních chyb, což je u reality show zvláštní. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem byl zděšen, ale ono pro mnoho těch individuí je vypadnout ze hry o miliony dolarů horší než přijít o život. Je vidět tlak na "napětí" za každou cenu, ale celkem to funguje. ... Po další várce dílů už to tak určitě neplatí. Skleněný most a házení kostkou se celkem rozsypalo a ta "týmová" hra je nuda a jistě ani autoři z toho moc nadšení nebyli. Naštěstí je to vykompenzováno skvělou semifinálovou hrou, ta je perfektní. Ze složení finálové trojky jsou v Netflixu asi taky nadšení, nezbývá než být zvědavý na finále. Hodnocení nechávám na 3*. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Velice zábavná a napínavá reality show, která má tu nevýhodu, že někteří si na ni vylévají vztek, protože čekají na druhou řadu hraného seriálu. Ale pokud se oprostíme od emocí pramenících z dlouhého čekání, objektivně řečeno jde o dobře zpracovanou a působivou podívanou, u které prostě nelze obhájit hodnocení odpad. Samozřejmě to není tak intenzivní jako seriálová verze, ale sympaticky to odhaluje charaktery lidí a některé zvraty jsou povedené. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (2)

  • Ve 2. epizodě 1. série s názvem The Man With The Umbrella, konkrétně ve 26. minutě, postupuje hráč číslo 344. V českém dabingu je však místo něj řečeno číslo 334. (Zix.)
  • První kolo soutěže se konalo v Cardington Studios v anglickém Bedfordu. Na place byly velmi nízké teploty. Lze vidět, že soutěžící měli často ruce v kapsách, právě kvůli zimě. (kateisgreat)

Reklama

Reklama