Reklama

Reklama

Hra na oliheň: Výzva

(pořad)
  • Velká Británie Squid Game: The Challenge
Soutěžní / Reality-TV
Velká Británie / USA, 2023, 41–57 min

Režie:

Liz Oakes

Účinkují:

Bryton Constantin
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

456 skutečných hráčů vyrazí do světa Hry na oliheň, aby v náročné zkoušce schopností i charakteru zabojovali o výhru 4,56 milionu dolarů, která jim úplně změní život. (Netflix)

Recenze (97)

Master19 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem byl zděšen, ale ono pro mnoho těch individuí je vypadnout ze hry o miliony dolarů horší než přijít o život. Je vidět tlak na "napětí" za každou cenu, ale celkem to funguje. ... Po další várce dílů už to tak určitě neplatí. Skleněný most a házení kostkou se celkem rozsypalo a ta "týmová" hra je nuda a jistě ani autoři z toho moc nadšení nebyli. Naštěstí je to vykompenzováno skvělou semifinálovou hrou, ta je perfektní. Ze složení finálové trojky jsou v Netflixu asi taky nadšení, nezbývá než být zvědavý na finále. Hodnocení nechávám na 3*. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jsem sice u páté epizody, ale protože se tady do hodnocení evidentně pustila skupina maniaků, kteří si ani neumí přečíst, že se dívají na reality-show a ne na druhou sérii seriálu, musím se vyjádřit. Jděte do háje. Když přijdete do restaurace na guláš, ale z menu si ze své blbosti vyberete svíčkovou, tak překvapivě nedostanete guláš. Divné, že? Osobně jsem od tohoto projektu nic nečekal, ale neskutečně mě překvapil. Když pominu zákulisní problémy, ta show je skvělá. Tím, že má 456 hráčů, je docela velká šance, že si oblíbíte někoho, kdo poletí domů už v první, druhé nebo třetí epizodě. Což je super... Jako divák tak úplně nevíte, co máte vlastně čekat. A to je hlavní faktor, který vás nutí koukat dál a dál. Nechci srovnávat produkci ani nic jiného, ale ve výsledku je to takový dynamičtější Survivor. Já si to užívám a nestydím se za to. ()

Reklama

PATJA 

všechny recenze uživatele

Negativním hodnocením zde příliš nerozumím. Je to fascinující sonda do lidských duší a charakterů s překvapivými zvraty, kdy někdo, koho jste považovali za kladnou postavu, zčistajasna zradí a naopak. Lidé jsou prostě komplexní bytosti. Jediné, co mi vadilo, byly hry, ve kterých dotyční nemohli rozhodnout o svém osudu. To, vzhledem k tomu, jak si seriál zakládal na férovosti a spravedlnosti, není moc obhajitelné a ani divácky mi to nepřišlo atraktivní (myslím třeba mrtvé ve hře "lodě"). ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

Takže někdo prostě udělal copy+paste her z kultovní hitovky a pokusil se na tom něco vyždimat? Kdo má potřebu si udělat názor, aniž by tomu věnoval 10 hodin času, máte možnost mrknout na 25 minut “výcuc” (ale varování jste byli). Pozn.: původně jsem chtěl dát hvězdičku za snahu, ale po tom výlevu (co na mě bafnul jako recenze na prvním místě), dám hrdě odpad. ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Nedokonalý pokus okopírovať seriál roka v podobe dokonalej juhokórejskej predlohy. Tú atmosféru, napätie a hĺbku postáv to samozrejme nedosahuje, no úplne zlé to nie je. Kto nevidel originál, tak bude s touto SOFT verziou celkom spokojný, lebo je to niečo čo ešte nevidel. Ja som tú česť mal a preto to viem porovnať. Pribudli tu aj nejaké nové hry, no to zďaleka nestačí. Ale najlepšie to vyjadrí asi známe porekadlo – pokiaľ nejde o život ako v originálnom seriáli, tak ide o ... ()

Galerie (105)

Zajímavosti (2)

  • První kolo soutěže se konalo v Cardington Studios v anglickém Bedfordu. Na place byly velmi nízké teploty. Lze vidět, že soutěžící měli často ruce v kapsách, právě kvůli zimě. (kateisgreat)
  • Ve 2. epizodě 1. série s názvem The Man With The Umbrella, konkrétně ve 26. minutě, postupuje hráč číslo 344. V českém dabingu je však místo něj řečeno číslo 334. (Zix.)

Reklama

Reklama