Reklama

Reklama

Zločinci by se měli začít bát. Do služby totiž nastupuje seržant Ma. Bylo mu přiděleno velení v okrsku Saj Wan, kde podsvětí vládne gangster, který si říká Tygr. Maův předchůdce se nechal snadno podplatit a Tygrovi tak procházelo vše, co udělal. Ma je ale čestný policajt a úplatkářství z duše nenávidí. Má jediný cíl - zbavit svůj rajon zločinu. Výhrůžky ho nemohou odradit a zkorumpovaní kolegové už vůbec ne. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se může zdát, že osnova příběhu je přece jenom o něco chatrnější a zamotanější nežli u prvního "Projektu A“, ale když se nenecháte odradit, všechny dějové odbočky do sebe docela dobře zapadnou. Kromě toho vás opět čeká nadstandardní mix akce a humoru - a o nic jiného v podstatě neběží. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další z Jackieho kvalitních filmů. Oproti prvnímu dílu ubyl Sammo Hung a je to poznat hlavně na režisérské židli, protože Sammo Hung je velice kvalitní choreograf soubojů. Kdežto Jackie se vždy dost zaměřuje na všelijaké taškařice, schovávačky apod. Jackie si přibalil i své 2 kolegyně (Rosamund Kwan z Božské relikvie a Maggie Cheung z Police Story). Resumé: Oproti 1. dílu ubylo soubojů, nejsou tak výživné a dlouhé. Jackie taky časteji dostává na budku. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběhově o něco překombinovanější, ale zase semknutější pokračování zamířilo více k policejnímu dobrodružství a méně ke groteskové komedii (kterou zastupovala snad jen brilantní schovávací "škatulata" v apartmánu roztomilé Maggie Cheung a bandička tupých pirátů). Jinak se jednalo o veskrze klasickou "chanovku" s neustálým přísunem jedinečných kaskadérských bitek, využívajících vše v okolí (legendární rozkousání pálivých papriček). Pro mě lepší než jednička. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Doma v Hongkongu se Jackie neobtěžoval (nebyl obtěžován) s vyprávěním příběhů tolik jako později v Hollywoodu a sázel víc na extrémní kaskadérské kousky; kromě toho se ještě ve službách humoru nestylizoval do nemotorného dítěte štěstěny, hraje vlastně úplně seriózního hrdinu, kterému se fyzicky legrační situace přiházejí jen tak mimochodem při řádném výkonu služby, aniž by mu ubíraly na důstojnosti nebo bránily pronést smrtelně vážně míněný proslov o policajtské cti. Obojí vyznívá sympaticky bezelstně a blízce klasické němé grotesce; pro našince je druhý Projekt A navíc zajímavý exotickou geopolitickou perspektivou (čínští vlastenci-revolucionáři coby víceméně kladné postavy, oh là là…). Skoro 70 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

O čom to bolo, mi bolo úplne jedno a asi aj všetkým tvorcom. Jackieho v obľube nemám a jeho filmy pozerám iba veľmi zriedka, ale celkom som sa pri jeho vtipných choreografiách pobavil. Je zrejmé, že vo svojej kariére čerpal z kúskov Bustera Keatona a v jednom kúsku je tu zreteľne citovaný. Asi ho každý, aspoň menší znalec, ihneď identifikuje. Je trochu škoda, že pre európana je ťažké sa vyznať v týchto ázijských ksichtoch, keď nám pripadajú všetky rovnaké. Aj tak som mal ale pocit, že rozohraná zápletka mohla byť rozvinutá v druhej polovici omnoho viac. Súbojom a ich choreografii samozrejme nie je čo vyčítať, za zmienku stojí aj fakt, že Chan tu dostáva dosť rán a nie je klasický nezničiteľný bojovník. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Jako jeden z důvodů vzniku dalšího dílu byla podle Jackie Chana záliba japonského císaře Hirohita v předchozím díle a jeho touha vidět pokračování. (Raztubyl)

Reklama

Reklama