Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Krásné a zajímavé drama z prostředí psychiatrické léčebny s nezapomenutelnými hereckými výkony Winony Ryder a Angeliny Jolie. Ikdyž z mého pohledu si zasloužila Oscara spíše Winona. Tím, že jsem sáhnul po tomhle filmu, jak se říká, naslepo, o to víc jsem byl překvapen. Jak tenká může být hranice mezi normálním životem dospívajícího jedince a bláznovstvím... ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že to je chvílema nevyrovnanej film. Jeden moment se mi vtírala až 5ka, chvíli zase výpadek a přemejšlel sem o 3ce. Takže 4 hvězdičky budou asi oprávněný. To nic nemění na excelentních výkonech v podstatě všech hereček v popředí s Brittany Murphy, Whoopi Goldberg, Winonou Ryder a eště o lajnu napřed předevšema byla Angelina. Ta byla prostě fantastická. Radost mi udělal I Jared Leto v miniroli, takže s obsazením sem byl naprosto spokojenej. Co se týká děje, možná jinak bych si představoval konec. Furt a furt sem doufal, že Susanna dospěje k opačnýmu verdiktu, než s jakym skončila. Některý samotný scény byly naprosto fantastický, jako třeba scéna v cukrárně a scéna s kytarou. Takže prostě výbornej film, kterej chvilkama jede tak trochu na prázdno a chvilkama nás pěkně drtí. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazené a následně i hvězdně zahrané drama z prostředí psychiatrické léčebny. A přestože Angelina Jolie zrovna není mým šálkem kávy, tak v tomto snímku mě dost zaujala a svého Oscara si těžce vybojovala. Ale i ostatní nezůstávají pozadu, Winona Ryder zde ze sebe také dostala maximum. Menší roli výborně a věrohodně zvládla i Whoopi Goldberg a Vanessa Redgrave. Nečekaným překvapením byla pro mě i Brittany Murphy. Snímek je vtipný, dojemný, dramatický a doplněný o velmi dobrou hudbu. Film na mě udělal velmi pozitivní dojem. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

opět film,o kterým sem v podstatě nikdy neslyšel.jako správný filmový maniak jsem kontroloval veškerý vánoční program,veškerých tv stanic a ejhle,čt1,půl jedenáctý,angelina,winona,řikám si mrknu na to a ty brďo!dobrý!trošku lehčí variace formanova přeletu nad kukačím hnízdem,jen ne s tak fašistickým dozorem.všechny představitelky narušených chovanek jsou vynikají,v čele s nepřekonatelnou angelinou!zařazení do 60tých let ameriky dává filmu ten pravý šmrnc.james mangold natočil nenápadnou,však skvělou dramatickou podívanou! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Poměrně sterilní filmový zážitek. Slibné herecké obsazení mě, i přes svou snahu, nedokázalo vtáhnout do děje. Psychiatrická léčebna je vděčné divácké prostředí a vždy se v něm stereotypně odehrávají smutné osudy psychicky postižených lidí. Někdy jsou ty osudy procítěně natočené, ale tohle není ten případ. Mangold je velmi povrchní režisér, který sice měl štěstí na dobré herecké obsazení, které do svých rolí nedalo tolik, kolik bylo zapotřebí, a stejně tak Mangold se do toho málo režijně ponořil. Místy se objeví nějaká zajímavá scéna, ale sterilní nudy bylo přece jen o něco víc. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (29)

  • Angelina Jolie mimo natáčení vůbec s Winonou Ryder nemluvila, aby byla schopna svou roli zahrát správně. (HellFire)

Reklama

Reklama