Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh George Junga by nejlépe vystihl svými slovy Tommy Angelo. "Chtěli jsme mít lepší život, ale nakonec jsme skončili mnohem hůř, než většina lidí. Víte, myslim že důležitý je udržet ve věcech nějakou rovnováhu, nějakou míru, jo rovnováhu, to je lepší…to je to správný slovo, protože ten kdo chce příliš moc, může ztratit úplně všechno a kdo chce zas od života moc málo, nemusí dostat vůbec nic." Herecké výkony ve filmu jsou samozřejmě bravurní, hudba a zpracování také, ale příběh sám o sobě mě příliš nezaujal, přestože je podle skutečného příběhu. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Blow je film někde na zcestí. Některé pasáže jsou natočené výborně, některé jsou kýčovité. Johny Depp v hlavní roli je prostě normální, myslím, že tahle role moc hereckého umu ani nevyžadovala. Podel mého, i když má film nálepku "based on true story" je Blow silně zkreslený. Pašerák kokeše je tady vylíčen vlastně jako dobrák. No ale na druhou stranu v jiných filmech bývají pašeráci vylíčeni, jako ztělesnění zla, takže alespoň nějaká změna. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David McKenna, Nick Cassavetes .. Perfektní životopisný snímek. Moc se mi příběh bývalého drogového dealera, jehož kokain tehdy v Americe ochutnal opravdu každý (kdo na to měl), líbil. Skvěle natočené a zábavné. Nevím proč někomu vadí, že je zde pašerák a prodejce Jung vylíčen jako dobrák. I drogový boss je pořád člověk. Pokud nejde přes mrtvoly je to vlastně pořád jen obchodník – snad jen výběr komodity je trochu nešťastný:) Ovšem neslo mu to a pohled na krabice plné milionů dolarů je moc pěkný! Na čtyři hvězdy mu nechybí nic. Zajímalo by mě, jak se film líbil a co na něj říkal George Jung... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vzestup a pád drogového magnáta se sladkou tváří Johna Deppa a bujnou kšticí správné máničky. Nebudu zatloukat, že jsem se u fimu kvalitně ponudila, celý průběh mi byl volný asi jako Deppovi hábit Ethana Supleeho. Takže se nebudu zdržovat sáhodlouhým komentářem, třetí hvězdičku do průměru šoupnu jen díky solidnímu obsazení a nehodlám se v budoucnu s těmito kšeftaři s mařkou a sněhem znovu setkat. Nudit se dá i užitečněji - třeba při úklidu kočičího hajzlíku. 50% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý životopisný film s opisně fabulovanou dějovou křivkou - od nevinných šedesátých let a všudypřítomné marihuany až po obsazení pozice narkokrále a plošné distribuci kokainu... Úžasně charismatický Johnny Depp opět dokazující, jak skvělý a velký je herec - a díky němu to moře sympatií pro jeho postavu narkomafiána, což je asi z morálního hlediska slušné faux pas. :-) Velké uznání ovšem zaslouží tvůrci za to, že odolali svodům natočit dobově módní stylovou komediální nebo tragikomickou jízdu a dokázali stvořit vážné drama o vzestupu a pádu člověka, který ignoruje etické imperativy a pohybuje se za hranou zákona. Kokain se tak řadí po bok těm nejlepším snímkům žánru vážných dramat z drogové scény: Traffic - nadvláda gangů, Mafiáni / Gangsteři či Americký gangster... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Aby se Johnny Depp dobře připravil na roli George Junga, navštívil skutečného Junga ve vězení. (HappySmile)
  • Když je George Jung (Johnny Depp) u soudu a přesvědčuje soudkyni, že je nevinný, tak slova, která říká na svou obranu, jsou úryvky z písní "It Ain't Me Babe" Boba Dylana a "Pretty Boy Floyd" Woodyho Guthrieho. (HappySmile)
  • Ray Liotta (Fred Jung), který ztvárnil otce George Junga (Johnny Depp), je ve skutečnosti jen o osm let starší než Depp. Rachel Griffiths, která hraje Jungovu matku, je dokonce o pět let mladší než Depp. (Tygrys)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama