Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi drsné a velmi dusné policejní drama z prostředí protidrogového oddělení. Carnahan vše vsadil na ruční kameru a filtry a vsadil dobře, občas jsem se kouknul vedle sebe, jestli mě do nohy píchá zbytek brambůrku nebo injekční jehla. Hudba je u podobného žánru jasná, tudíž netřeba rozebírat, shrňme to - funguje! Liotta se ostříhal a přestal si barvit vlasy (podobá se trochu Tomu Sizemoreovi) a jde mu to od ruky, Jason má štěstí, že jeho postava víc jak jeden ksicht nepotřebuje. Jedinou slabinou celého filmu je věc pro daný žánr nejdůležitější a to scénář. Ze začátku slibuje úplně jiný film, pak dost dlouho pluje v hladinách průměru a na závěr vybalí pointu, jenž alespoń částečně tušíte už dobrou půlhodinku, ne-li víc. Takže film, jenž určitě vzbudí dobrý dojem, ale nakonec si ho moc nezapamatujete, protože ani není moc proč... 70% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Parádní kriminálka, silná zejména v hereckých projevech. Především Ray Liotta exceluje. Carnahan se ukazuje býti výborným režisérem: jakmile se některá z postav rozběhne, začne ji pronásledovat roztřesená ruční kamera, přičemž ale všechno působí přehledně, atmosféricky, nikoliv chaoticky (úvodní scéna vyrazí dech). Postupně se rozplétá zdánlivě jasný případ a závěrečná dvacetiminutovka se může svojí intenzitou směle rovnat atletickému tréninku na oválu. Škoda, že fakta v pátrání vyplouvají na povrch často jen náhodou a ne nějakým důmyslnějším způsobem. Přesto by možná moje srdeční tepovka z několika posledních minut filmu rozvibrovala kdejaký sportester nad jeho únosnou mez. 6,5 miliónů dolarů(rozpočet)/12,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Cliff Martinez: 1. Big Catherine, Little Catherine [2:23] ,2. Kick My Ass in the Morning [2:32] ,3. The Bloody Leg [2:25] ,4. Narc [2:18] ,5. Something to Do [1:19] ,6. I Love You Baby [1:19] ,7. Let's Sit on the House [1:15] ,8. Girl in the Closet [3:27] ,9. Crime Scene [1:51] ,10. Notice Anything Strange? [1:59] ,11. Don't Let I Happen Again [2:06] ,12. You Hit? [2:19] ,13. I'm Still Gonna Leave [2:00] ,14. I Wanna Check This Place Out [1:41] ,15. Freeze [1:00] ,16. This Is It [1:15] ,17. Tell Me the Truth [4:44] ,18. Provoked - Baby Namboos [6:23], ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::: Hezky natočený film. Jde vidět, že to Carnahan točil s chutí. Skvělý střih, skvělá digi-kamera, skvělá a dusná atmoška, skvělý herci - hlavně Liota stojí za zmíňku, kterého mám rád a tady se skvěle předvedl, že je to kvalitní herec. Bohužel film měl scénář, který byl IMHO trochu zmatený a který mě moc nezujal a trochu nudil. Každopádně Carnahan je skvělý režisér a má dobře našlápnuto. Přeji mu hodně štěstí do budoucna ! Zajímavé komentáře: kingik, ZhuKol :::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Atypická policejní kriminálka se skvělým Liottou, který všechny s přehledem upozaďuje a je zároveň producentem ( a to je ve vedlejší roli ). Děj není zase tak originální, ale má v sobě cosi, co se mi líbí. Poměrně brutální záběry navodí správně drsnou atmosféru. Zajímavý film, který se vyplatí vidět. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Snímek byl natočen během 28 dní. (oje)
  • Velký zájem o roli Henryho Oaka projevil Harrison Ford. Nakonec se ale natáčení nezúčastnil. (oje)
  • Závěrečná scéna byla natočena ve skutečné opuštěné autodílně. Tu tvůrci snímku nalezli v kanadském Torontu a Jason Patric ji označil jako jedno z nejhorších míst, na kterém kdy natáčel. (oje)

Reklama

Reklama