Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho!

  • USA Free Willy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

kubin. 

všechny recenze uživatele

V nostalgické náladě by se nemělo hodnotit, ale předem upozorňuji, že u některých filmů se prostě nehodnotí kvalita, ale oblíbenost filmu. Ano, je to i můj oblíbený film z dětství a proto ho mám hodně rád. Hodnocení berte s rezervou, ale já to tak prostě cejtim. Jako sem si díky Juráči oblíbil dinosaury, tak díky tomuhle filmu sem si oblíbil moře a kosatky. A soundtrack dokáže po letech vyvolat neuvěřitelnou spoustu emocí. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jsem byl již jako dítě v kině a hned jsem si ho oblíbil. Velký podíl na tom má soundtrack a můj již tenkrát oblíbenec Michael Madsen. A přesto, že v současné době by se již nemohl konkurenci rovnat, tak pro mě to bude vždycky bezva odpočinkový film, který si zaslouží jen to nejlepší hodnocení :-) ()

Reklama

Berenise 

všechny recenze uživatele

Škoda ako lacno, vypočítavo a hlúpo sa dá spraviť film na tak vážnu tému ako je oblasť zvierat, ich ochrany a všetkého, čo s tým súvisí. Pozitívum môže byť v akejsi podpore lásky k zvieratám, ale všetko v tom filme je tak zjednodušené a priamočiaro gýčové, že to pôsobí ako nie film pre deti, ale pre idiotov. Predstavujem si ich ako sedia doma/v kine na doch stoličkách pojedajúc desiaty hamburger toho dňa zalievajúc ho litrami coca-coly a na konci si vravia že každý problém tejto planéty u nich vyrieši kdejaké dieťa, takže bezstarostne prepnime kanál... ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Nejpopulárnější a asi nejnákladnější film pro malé děti do kterého se zapojilo i pár hereckých hvězd..příběh je sice trochu originálního nicméně by mohl být mnohem dojemnější a místy je hoodně nudný..záporák v podání stylového Michaela Ironsida je dobrej a Michael Madsen v roli otce která je pro něj netypická ale sedne mu a kosatka Willy ( to že ji dostali do filmu je vážně něco obdivuhodného ) jsou asi tak jediné vzpěrné body tohoto filmu protože dle mě je Jason James Richter příšernej herec a kdyby tam hrál jen on tak je to odpad..nicméně ale krásná hudba od Michaela Jacksona, slušné herecké výkony a úžasná kostka udělali své..prostě tři hvězdičky ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po dlhých 6 rokoch som sa k tomuto filmu opäť dopracoval. Zachráňte Willyho bol jedným z filmov môjho detstva a zostane jedným z mojich najobľúbenejších filmov až dosmrti. Tá skvelá atmosféra začiatku 90. rokov je neopísateľná, vtedy sa ešte točili dobré filmy nie ako dnes. Žáner rodinných filmov v dnešnej dobe úplne upadá. Výborná hudba Basila Poledourisa, zručne remeselne zvládnutá réžia s úžasným citom pre detail, Richterov životný herecký výkon a emocionálne pôsobivé scény robia z tochto filmu jeden z najlepších rodinných filmov vôbec. Škoda že pokračovania ničia povesť tomuto v rámci žánru majstrovskému počinu! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Hlavný zvierací hrdina, samec kosatky dravej, Keiko, ktorý bol od svojich dvoch rokov nútený žiť v zajatí postupne v rôznych zábavných parkoch a akváriách, bol vypustený do prírody a kontrolovaný ochranármi, a to aj navzdory úmyslom ho zabiť. (whack)
  • Nejprve kosatce říkali Siggi, ale pak mu dali jméno Keiko, což v japonštině paradoxně znamená něco jako Štístko. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama