Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (437)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dramata se sympaticky retardovanými jedinci obvykle bez potíží získávají oblibu u odborné obce, ale mé cynické JÁ málokdy přesvědčí o své výjimečnosti. A ani tato Steinbeckova klasika mne nedokázala přivést do extáze, přestože mi nabídla nekonečně rozvleklý příběh. Chyba je samozřejmě ve mně, protože já naivně očekávám i od psychologického dramatu jistou porci zábavného odlehčení, ale tu mi seriózní dramata nečestně a nesportovně upírají. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ach ty slavná díla, slavné adaptace. Je to artovina jak sfiňa, ale taky někdy bohužel řádná nuďárna. Měla jsem při sledování pocit, že jsem filmů na podobné téma viděla mraky a to mě pořád spousta z nich úspěšně míjí, z časových důvodů pochopitelně. Garyho pohledy až apatické mě už začínaly pomalu srát a když teď vidím, že je podepsán pod režií, tak mu mírně odpouštím, zřejmě se dočista vyčerpal a na hraní už mu nezbyla energie. Nedokážu toto jistě veledílo patřičně ocenit, soráč. Trojec z milosti a ze zbabělosti, abych nebyla za totálního kulturního analfabeta. ;-) ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Sny, ktoré sa rozplynuli, pomoc, ktorá sa nekonala, tvrdá realita života, tak o tomto je tento film. Robí ma smutným, no v ničom inom ma nedostáva, je to obyčajné, chladné prebudenie sa a neuskutočnenie zmeny proste len film s príbehom s dlhými scénami. Ani kniha ma nedostala, no ten príbeh je pamätný, je to proste niečo o úteku v živote, o túžbe oslobodiť sa, no je to príliš obyčajné, aj keď ten záver je prekvapujúci, no neviem, mojej duši to až tak nesadlo, to bude asi celé, ten podstatný dôvod u mňa idealistu, ktorý má takýchto situácií zo života už dosť. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

No, Cival to vystihl. Jenom je zajímavé, že mě se tyhle "člověčiny" většinou také líbí. Ovšem tento film mně přišel tak nezáživný, že nebýt Malkoviche, šel bych ještě níž. Prostě klasický ČSFD hype, těch je tu podle mého názoru nespočet, takže se ani tak nedivím. Jiný vkus respektuji, ale já bych víc než 60% nedal ani omylem. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Garyho Sinisea som spoznal vo filmoch ako FORREST GUMP (1994) alebo v thrilleri VYKUPNE (1996), ale nikdy som si ho nevedel predstavit hrat takeho dobraka, ako v tomto filme. O to viac ma prekvapilo, ze tento film aj on sam reziroval. Casey Siemaszko si naopak zahral cloveka, ktory dokazal robit ludom zo zivota peklo pricom v tom obdobi mali ludia toho pekla uz tak ci tak dost. No a moj oblubeny herec John Malkovich, to je kapitola sama o sebe. Rovnako dokaze zahrat zleho zabijaka, ako aj postihnuteho, za to ale silneho cloveka s dobrym srdcom, ktory nechtiac urobi zlu vec. Podla mna silna drama o medziludskych vztahoch. _________ John Malkovich - (Lennie Small) +++ Gary Sinise - (George Milton) +++ Ray Walston - (Candy) +++ Casey Siemaszko - (Curley) +++ Sherilyn Fenn - (Curleyho manželka) +++ John Terry - (Slim) +++ Joe Morton - (Crooks) +++ Produkcia: Gary Sinise +++ ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama