Den Šakala

(seriál)
  • Velká Británie The Day of the Jackal
Trailer 1
Velká Británie, (2024–2025), 16 h 48 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Ronan Bennett

Předloha:

Frederick Forsyth (kniha)

Hrají:

Eddie Redmayne, Lashana Lynch, Gianni Calchetti, Raiko Gohara, Úrsula Corberó, Charles Dance, Chukwudi Iwuji, Lia Williams, Khalid Abdalla, Eleanor Matsuura (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Šakal (Eddie Redmayne) je nedostižný a nepolapitelný samotářský nájemný vrah, který si vydělává na živobytí tím, že vraždí za nejvyšší honorář. Po poslední vraždě však nachází svého soupeře ve vytrvalé důstojnici Britské zpravodajské služby (Lashana Lynch), která začne Šakala sledovat a rozehraje napínavou hru na kočku a myš. Pronásleduje ho po celé Evropě a zanechává po sobě zkázu. V seriálu se objeví také Úrsula Corberó (Money Heist) jako Nuria, středobod Šakalova osobního života, která ani netuší, s kým má tu čest. (SkyShowtime)

(více)

Trailer 1

tuctovychlap

takmer som dal plný počet zásahov..bohužiaľ, nakoniec štyri nábojnice, keďže nemám na Šakala číslo a mám pocit, že by ponúknutý job nebral ako charitu (tož, nemá každý nakradnuté ako ficko a spol.)..a koniec 9ej epizódy to zaklincoval..vo chvíli, keď kontrolovali zásobovanie, mali tam člnov plnú vagínu..a v momente, keď "majster" je okrem spoluplavca sám vo vode dosť ďaleko od "pevnosti", je k dispozícii len jeden aquaprskolet..?? to tomu snáď velil sám veľký minister malý matúško šukaj-ešte..a ()

makakus

Už jenom ta představa, že nejlepší světový atentátník si z rozmaru pořídí milující a milovanou manželku a té navíc vybrebentí všechno o své supertajné práci je o mnohem méně pravděpodobná, než je Neil Armstrong by v televizním vysílání přiznal, že jeho přistání na Měsíci ve skutečnosti natočili v hollywoodském studiu. Podobně geniální je i představa, že multimiliardář typu Musk nabídne světu dobrácký program, kterým se chce úmyslně přivést na mizinu. Nehledě na ten průšvih, když "jediný člověk na světě, který dokáže někoho zabít na takovou dálku" (opak střelců typu "Trumpovo ucho") je stokrát sympatičtější než vyšetřovatelka, kterou by s radostí sejmul jakýkoliv divák na jakoukoliv vzdálenost. Takové prznění klasiky však bohužel není trestný čin. Proč tedy přesto hned tři hvězdy? POZOR SPOILER. Protože nakonec naštěstí dokázal ten pseudošakal obě zmíněné postavy dobra po zásluze odprásknout. ()

Rocky62

Cca před 15 lety, kdy jsem prvně viděl svůj nej film, se mne zároveň zmocnily pocity jakési provinilosti. Věděl jsem, že postava, které horlivě fandím je na opačné straně zákona, ale díky jejím schopnostem a charismatu jsem si zkrátka nemohl pomoci. Držel jsem zkrátka palce zločinci. Naprosto stejné pocity ve mne vyvolal The Day of the Jackal. E. Redmayne je ve své roli okouzlující natolik, že zavíráte oči nad zločiny, pro které je minimální trest doživotní vězení. Pochopitelně tento seriál není bez chyb (mdlá L. Lynch, telenovelská rodinná zápletka a ne vždy autentické útěkové scény), přesto je hlavní "hrdina" natolik skvostný, že zaplátuje veškeré neduhy v každé epizodě, v čemž mu asistují fenomenální akční scény. Z mého pohledu bravurně zpracovaná věc, u které napětím ani nedýcháte zvědavostí, kam se další díl bude ubírat. 90% ()

Sygauras

Několik lidí mě pořád upozorňovalo že tady to zpracování musím vidět, tak jsem si sedla a shlédla. Tak musím uznat že se to povedlo určitě na výbornou, kdykoliv je Eddie na scéně, úplně jsem cítila to nepříjemné šimrání koho zase popraví a ani nemrkne v totálním salámismu ke komukoliv (policista a dodávkář) na druhou stranu jsem pociťovala jakousi až nenávist k té jeho povedené rodince (hlavně když manželka dala peníze bratrovi) a nechápu proč do tohoto příběhu vůbec nějakou rodinu tahali. Dělá to z Šakala normálního člověka který má emoce a to by mít neměl. Přišlo mi to spíš že taková linie by se hodila ke klasickému obyčejnému krimi-thrilerovému seriálu o tajném agentovi co něco musí udělat a má rodinu ..... určitě si rozumíme. Pokud v závěru došlo k odhalení a následnému odstranění jedné osoby (v domě) tak nevím o čem by mohla být 2 serie. Každopádně tady ten seriál dávám na seznam "hlídat, sledovat info" a to jsem se už několikrát sama v sobě zabejčila že na seriály kašlu, protože jich 99% nemá vysvětlení a konec. Edie mi tam příjemně sedí a úplně mu tu nulovou emoci věřím.  Potěší detaily jako ukázky těch skládacích zbraní a co všechno jde kam poschovávat a pak z toho udělat zbraň. Je až děsivé, že to jde tak snadno pronést třeba do letadla. Možná překvapím hodnocením, když to chválím ale i přes hodně velkou kvalitu, napětí a výkony, tohle není Šakal ale nějaká zase upravená varice. Kdyby tu nebyla rodina, hysterycky fanatysovaná agentka a občas nudné kecací pasáže, bylo by to na 4 určitě, ne li 5 ale dám 3 protože se to o předlohu jen otřelo. Uvidím co přinese serie 2. *** EDIT : teď jsem si přečetla recenzi Toma Hardyho a souhlasím, s tím že je to spíše Bourn a že rodina sem spadla doslova z telenovely ()

PanWolf55

Dobrej seriál s Homeland vibes, který mi trochu kazí casting hlavní postavy /větší antizabijácká tlama se nenašla?/ a trapka manželka jako charakter v příběhu. Ta by šla hned na noční rychlík do prdele, kdyby se tak chovala ke mě. Hlavní vrahoun je ale klasickej podpantoflák první čtvrtiny jedenadvacátého století a tak tu si nechá vlepit pohlavek, tu facku a pokaždý při tom kouká stejně jako já, když mi na základce našli schovanou žákovskou. Jinak se na to dobře kouká, má to pěknou kameru a spád. ()

• Postava hlavního cíle, kterého má Šakal (Eddie Redmayne) eliminovat, se jmenuje Ulle Dag Charles. Jde o anagram jména Charles De Gaulle, který byl hlavním cílem v knižní předloze. (Thommy91)
  • Španělské lokace byly natáčeny v Chorvatsku (Rijeka). (radjur)
  • Honička probíhala po starém městě v Labinu (Chorvatsko). (radjur)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2024

Uteklo to jako voda. Rok 2024 je téměř u konce a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří nejlepších filmů a případně taky tří nejlepších… (více)