Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

fleker 

všechny recenze uživatele

největší kabrňák vodní říše je bezpochyby loděnka...protože tvor kterej se brání před chobotnicí, svým úhlavním nepřítelem, tím že "plave pryč", ten si zaslouží obdiv...nehledě na to že chobotnice je asi 20x větší, desetkrát rychlejší a loděnka má oči na druhý straně těla, a protože jí evoluce dosud nestihla vybavit zpětným zrcátkem, tak vlastně nevidí kudy plave, a věčně jen naráží do jinejch loděnek a chobotnic kolem sebe.....no hotovej postrach moří ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Miluju kvalitu a absolutní profesionalitu jakou BBC vkládá do svých projektů. Kéž by takové hvězdné okamžiky někdy měla i naše veřejnoprávní televize. Na blu-ray vypadá tento seriál jednoduše dokonale…v pravém smyslu slova. Od přípravy, přes nasnímání až po hudební kulisu a krasosmutný hlas p. Attenborougha. Takovýhle seriál zkrátka v naší provincii nikdy nevznikne. ()

Reklama

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Planet Earth (Planeta Země) je dokumentární 11dílná série z produkce BBC, která ukazuje jedinečné záběry z nejexotičtějších míst naší planety, záběry které mnohdy nebyly dosud ještě zveřejněny (např. lov slona smečkou lvů). Mezi sériemi "Living Planet", Trials of Life, "Life in the Freezer", "Life of Birds", "The Private Life of Plants", "Blue Planet", "Life of Mammals", "Life in the Undergrowth" a "Life in Cold Blood" představuje Planeta Země asbsolutní špičku mezi přírodopisnými dokumenty, které lze v dnešní době shlédnout. Ani takové televizní kanály jako National Geographic, Discovery Channel, Animal Planet, Spektrum a další se v kvalitě produkovaných dokumentů nevyrovnají televizi BBC. Verdikt: 5* a 100 %. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že pro diváky je důležitá (ne-li nejdůležitější) ta vizuální nádhera. Některé záběry jsou skutečně skvostné (nejvíc mi utkvěl skákající bílý žralok, parazitující houby na mravencích nebo třeba výlet na Angelův vodopád). Líbil se mi koncept seriálu zmapovat celou planetu. Bohužel díky tomu je to seriál skákající od jednoho k druhému i v rámci jednoho dílu. U ničeho se moc dlouho nezdržíme, jde se zase dál, informační hodnota je malá. Dějová linka se brzo okouká, jelikož všem zvířatům jde vždy jen o to se najíst a rozmnožit. S přírodou nic nenaděláme, ale seriál tento fakt neustále akcentuje a to i tím, jak se neustále soustředí na predátory a jejich lov. Asi aby to bylo zajímavější a akčnější. Taky jeden černý puntík za to, že se docela značné množství záběrů opakuje v rámci různých dílů. Smysl seriálu tkví hlavně v tom vidět v úžasném zpracování ty největší přirodní divy naší planety. A to se mu daří. Mrzela mě absence některých ikonických zvířat jako třeba goril, různých hadů, gepardů, tygr se tu objeví taky spíše omylem na pár vteřin, orangutáni byli jen zmíněni, na žirafy si taky nevzpomínám, ale možná tam chvilku byly. Naopak hodně si cením dílu o mořských hlubinách, protože dokumentů zabývající se tímhle obskurním světem je málo. A vděčím také seriálu za velkou citovou vazbu k levhartům mandžuským, jejichž smutný osud jsem začal hodně prožívat. Nejsilnější děj měla linka o tučňácích císařských. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedná sa o jeden z najpozoruhodnejších projektov na poli prírodopisného dokumentárneho filmu, aký som mal možnosť vidieť. Forthegill je jednoducho umelec, ktorý celú mozaiku príbehov a osudov živočisnej ríše pretransformoval do pozerateľného príbehu. S neskutočne pôsobivým komentárom od Attenborougha, ktorého podmanivý anglický prízvuk, rozpráva o veciach videných a nevídaných, robia s tohoto seriálu absolútnu lahôdku. K tomu pridám veľa záberov s vtáčej perpektívy a zrýchlený čas pri raste rastlín alebo stromov a keď k tomu prirátame dokonalé snímanie kamerou , tak vám zostáva pastva pre oči, ktorú si každý musí užiť po svojom. LENŽE, aj napriek komplexnosti toho tento seriál hovorí pramálo, čo je veľká škoda. Vidieť takto zblízka aj iné prírodné úkazy a živočíchy by bolo priam dokonalé. Takto sa musím uspokojiť so slovom - základ. Neukazuje nám nič viac a nič menej čo by sme sami nepoznali s iných dokumentov alebo kníh. V tomto prípade - forma zvíťazila nad obsahom, a práve v tomto prípade je to strašná škoda. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Zástupce druhu homo sapiens sapiens, nebo také jednoduše člověk, se poprvé objeví až v epizodě Jeskyně (2006). (vyfuk)
  • Druhá epizoda s názvem „Hory“ přináší mimo jiné i několik scén ukazujících velmi vzácné leopardy sněžné. Jde o vůbec první záběry tohoto živočišného druhu takto zblízka. Samotné natáčení těchto scén zabralo filmařům více než rok. (DaViD´82)
  • Čtyřicet týmů kameramanů točilo na více než 200 různých místech po celém světě. Natáčení trvalo více než 5 let. (formelin)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama