Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

asirtes 

všechny recenze uživatele

Stádo bizonov si len tak ladne pobehuje po planinke. Šušušu, frrrrnk, bufbufbuf, chramst. A leopard už si pochutnáva na kvalitnej bizonej klobase. Konečne sa to podarilo. Áno, na našej planéte sa v každej sekunde deje niečo neobyčajné, niečo zaujímavé, niečo priam zázračné. Proste zázračná planéta táto naša zemekulka. Tím tvorcov z BBC sa dosť úspešne pokúsil niekoľko týchto dejov detailne zachytiť a keďže nikto z nich nebol až taký smoliar, aby ho nechal zožrala napríklad nejaká divná okrídlená koza, doviedli tento naozaj krásny projekt k zdarnému finálnemu koncu. Congrats. ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Myslím, že žádný dokument nemůže nabídnout více než tento. David Attenborough a jeho pojetí přírody je poutavé a nečekaně zajímavé. Dokumenty o čemkoliv bývají většinou nudné pojetí o minulosti, přítomnosti nebo budoucnosti. Tohle k nim, ale rozhodně nepatří. Do podrobna prozkoumaná příroda, která je na vysoké úrovni servírována divákovi. ()

Reklama

Gothar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalosť sama. Asi sa už budem opakovať po ostatných, ale vidím to rovnako: v súčasnosti vzniká veľmi veľa rôznych prírodopisných dokumentov, ale takmer všetky sú nudné. Planet Earth (A neskôr aj Life a Human Planet) však patria do úplne inej kategórie - úžasné zábery, skvostná hudba, pútavý komentár a aj nejaké to napätie. Dozviete sa veľa vecí vo veľmi stráviteľnej forme. PS: treba pozerať minimálne v 720p 100 % ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Jeden z vůbec nejlepších přírodopisných dokumentů plný krásných záběrů, které vám doslova vyrazí dech. Kamera tady funguje na 1*....záběry z ptačí perspektivy na stáda buvolů, hejna ptáků a jinou migrující zvěř jsou jak z jiného světa. Zpomalené záběry na lov bílého žraloka aj. nám zase přibližují dokonalost těchto predátorů. Víc se nebudu rozepisovat, ani tisíc slov by nepopsalo ten zážitek, to se musí vidět a vcítit se. Člověk si dnes už jen díky takovým dokumentům uvědomí křehkost planety, na které žije. Nyní si vychutnávám všechny díly na blu-ray, jehož fullHD rozlišení dává tomu všemu další punc dokonalosti. ()

Dr.Okamura 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo mezi dokumenty. Dokonalá kombinace dlouhých záběrů nekonečných dálav, adrenalinových lovů predátorů, temných hlubin jeskyní či oceánů i zdánlivě nezajímavé rostlinné říše. Úchvatná podívaná, která díky přirozenému a originálnímu skloubení dechberoucích obrazů přírodních krajin a zvířat, skvostné hudby a jako vždy skvělého a věcného komentáře Davida Attenborougha nemá na poli přírodopisných cyklů žádnou konkurenci. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Pro letecké záběry byla použita speciální vzdušná kamera se 400mm objektivem, který dokázal zaostřit na zvířata ze vzdálenosti několika kilometrů bez toho, aniž by je rušil. (3DD!3)
  • Druhá epizoda s názvem „Hory“ přináší mimo jiné i několik scén ukazujících velmi vzácné leopardy sněžné. Jde o vůbec první záběry tohoto živočišného druhu takto zblízka. Samotné natáčení těchto scén zabralo filmařům více než rok. (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama