Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

džanik 

všechny recenze uživatele

Spousta originálních záběrů, úhlů pohledu (úžasný přelet nad nejvyšším vdp. světa), celá řada divokých zvířat - jejich život - se zde představuje vůbec poprvé (rodinný život irbise..). V každém díle zcela netušená přírodní představení... Uvědomíte si, že naše planeta je naprostý zázrak stvoření. Díky Bohu. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

David Attenborough je nejlepší dokumentarista všech dob. Záměrně nepíši, že PATŘÍ MEZI nejlepší dokumentaristy, poněvadž neexistuje podobný člověk, který podá dokument s takovou monumetálností. Planeta Země je seriál o kterém konečně můžu říct, že je něco extra. Pohádková hudba se až mrazivě shoduje s obrazy a vy sleduje bez dechu vše, co se vašim očím naskytne. Ať už díl o stromech, díky němuž konečně začnu pořádně zalévat své květiny v pokoji, nebo scény z podmořských zákoutí, všechno je do detailu promyšlené a David se s tím neuvěřitelně vyhrál a vše dotáhl k dokonalosti. Třešničkou na dortu toho všeho je lahodný HD obraz, díky němuž si vše prohlédnete v perfektních barvách a třeba takový západ slunce je něco na co se nezapomíná. 100% ()

Reklama

Los 

všechny recenze uživatele

Mnoho dokumentů jsem neviděla, ale tento přesto pokládám za jeden z nejkrásnějších. Tvůrci se snaží ukázat rozmanitost a krásu přírody a hlavně její schopnost přizpůsobit se...záběry jsou velmi kvalitní, stejně jako komentář, no prostě na tom asi nevidím žádnou chybu :) Kdybych si přírody nevážila i předtím, určitě bych s tím po shlédnutí začala. 10/10 ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že pro diváky je důležitá (ne-li nejdůležitější) ta vizuální nádhera. Některé záběry jsou skutečně skvostné (nejvíc mi utkvěl skákající bílý žralok, parazitující houby na mravencích nebo třeba výlet na Angelův vodopád). Líbil se mi koncept seriálu zmapovat celou planetu. Bohužel díky tomu je to seriál skákající od jednoho k druhému i v rámci jednoho dílu. U ničeho se moc dlouho nezdržíme, jde se zase dál, informační hodnota je malá. Dějová linka se brzo okouká, jelikož všem zvířatům jde vždy jen o to se najíst a rozmnožit. S přírodou nic nenaděláme, ale seriál tento fakt neustále akcentuje a to i tím, jak se neustále soustředí na predátory a jejich lov. Asi aby to bylo zajímavější a akčnější. Taky jeden černý puntík za to, že se docela značné množství záběrů opakuje v rámci různých dílů. Smysl seriálu tkví hlavně v tom vidět v úžasném zpracování ty největší přirodní divy naší planety. A to se mu daří. Mrzela mě absence některých ikonických zvířat jako třeba goril, různých hadů, gepardů, tygr se tu objeví taky spíše omylem na pár vteřin, orangutáni byli jen zmíněni, na žirafy si taky nevzpomínám, ale možná tam chvilku byly. Naopak hodně si cením dílu o mořských hlubinách, protože dokumentů zabývající se tímhle obskurním světem je málo. A vděčím také seriálu za velkou citovou vazbu k levhartům mandžuským, jejichž smutný osud jsem začal hodně prožívat. Nejsilnější děj měla linka o tučňácích císařských. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Co se mě týče, tak bych se naprosto nebál tento dokument označit, jako vůbec nejlepší dokument o přírodě kolem nás, jaký byl a troufnu si říct, že i dlouho bude, v historii kinematografie natočen. Je snad hříchem si tento dokument pouštět na televizoru menší úhlopříčky než je 130cm. Já měl zážitek ještě umocňen docela kvalitní 3D konverzí. Při několik geniálních pohledech kamery na větší propast či vodopády jsem snad pocítil i adrenalin v krvi, a to je skutečně jev se nevyskytující. Vizuálně je to naprosto překrásné. Co se týká informačního charakteru, tak si myslím, že dokument je opravdu velmi silně zpopularizován, takže je srozumitelný naprosto pro každého, třeba i absolutně nezasvěceného člověk. Za více než 9hodin se člověk doví skutečně mnoho věcí, o kterých neměl dříve třeba ani ponětí. Je trošku škoda, že moje srdce patří více vesmíru než naší planetě, a proto mě mnoho informací vůbec nezajímalo. Kouká se na to však krásně. Především veškeré podvodní záběry jsou natočeny tak geniálně, že si snad ani nechci představovat úsilí a čas autorů, který tomu museli věnovat. 4*. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Čtyřicet týmů kameramanů točilo na více než 200 různých místech po celém světě. Natáčení trvalo více než 5 let. (formelin)
  • Práva na vysílání zakoupily televizní stanice z více než 130 zemí (údaje ke konci roku 2007). (DaViD´82)
  • Každá epizoda má stopáž přibližně 58 minut, z čehož cca 10 minut připadá na informace o obtížích a zajímavostech při natáčení nejzajímavějších momentů daného dílu. U nás je však vysílána pouze první část bez přídavků. (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama