Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsme ve 12. století. Francouzský hrabě Thibault (Jean Reno) má před svatbou s princeznou Rosalind ale pod vlivem zákeřného kouzla ji omylem zabije. V zoufalství se obrátí na mocného čaroděje (Malcolm McDowell) a požádá ho, aby ho i s jeho sluhou Andrém (Christian Clavier) odčaroval zpět před tragickou událost. Popletený mág ale udělá chybu a... Thibault s Andrém se místo o pár minut nazpět přesunou o tisíc let dopředu a o pár tisíc kilometrů jinam - do současného Chicaga. Tam je čeká spousta zmatků, trapasů a setkání s Thibaultovou praprapra... vnučkou Julii (Christina Applegate), která jako by princezně Rosalind z oka vypadla... (Magic Box)

(více)

Recenze (261)

Jozka7 

všechny recenze uživatele

Americká verze skvostné francouzské komedie. Slabší po všech stránkách kromě hlavní ženské postavy. Méně uvěřitelná a propracovaná zápletka, méně vtipu, méně osvěžující nekorektnosti (ale také méně ztřeštěnosti), vše úhledně a tak trochu sterilně zabaleno pro publikum "born in the USA". Přesto je vzdálený třpyt originálu stále patrný. ()

tomeek odpad!

všechny recenze uživatele

Jakýsi podivný potrat francouzské klasiky s typickým americkým "humorem". Trapné zneužití postav původní série v šaškárně pro americké publikum, neschopné strávit francouzský film s titulky (pokud se totiž nepletu, u nich se moc nedabuje). I ty kostýmy jsou horší! A ani Christina to nezachrání! Netuším, proč na to oba vůbec kývli :/ ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Panenka Mária a všetci svätí! Na tom musel ťažko celý tím zamakať, aby dokázal z vlastného pôvodného scenára vyškrtať všetko vtipné! A prázdne miesta zaplniť americkému davu prípustným hnojom... Nevravím, že tam pár vtipov aj nepribudlo, ale celok, navyše videný s iným (katastrofálnym) dabingom než všetky ostatné časti, je trápne tragický. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nelibě to zavání na sto honů co lejno prasečí... Recyklovaná zápletka původních Návštěvníků je naředěná tak, aby se dala zasadit do komerčním potenciálem oplývající Ameriky a výsledkem je beztvarý kravinec, který má s předchozí dvojicí filmů společného jen velmi málo. Jean Reno v roli rytíře Thibaulta je jen stínem ctihodného hraběte de Montmirail a to už vůbec nemluvím o nlulovém Clavierovi, před jehož Ondřejem by si famózní Jacquouille ani opovržlivě neuprdl. Jejich vzájemné jiskření nepřichází, dialogy jsou mdlé, bez vtipu, bez jadrnosti. Pokud jsem se smál, bylo to jen při nepovedeně okopírovaných scénách z předchozích dílů a to ještě jen v první části filmu. Ta druhá je poameričtělým paskvilem bez hlavy a paty a s Návštěvníky má společné jen mizerně hrající hlavní představitele. Duch předchozích dílů je nenávratně ztracen, nefunguje střih, dynamika dialogů, herecké výkony, prostě nic. Před odpadem tuhle komedii zachraňuje jen kapka nostalgie, která se mě při spatření Renovy tváře v přilbě zmocňuje... ()

Apophis 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že pro mě bylo velkým překvapením, že jsem se na to byl schopen DODÍVAT!!! Rozumějte, na předchozí jsem se vydržel dívat vždy jen tak asi 20 minut... Podle mého zde trohu sundali nohu z pedálu bláznivosti, ale bohužel nic dalšího nepřidali (nepočítám-li "osvobozování otroka" - ti Amíci si to bohužel musí strčit všude...). Bylo tam kupodivu i trochu inteligentního humoru, ale ne na více než 1*. Jenomže nesmím zapomenout na herecké výkony. Christian Clavier mi jako herec svým stylem moc nesedí, ale v tomto filmu to nebylo tak strašné. Tu další přidal skvělý Jean Reno, který byl ve své roli "Artušovského" a idealizovaného rytíře více než přesvědčivý. Jednoduše, pokud ve filmu hrají herci kalibru Jean Rena, film má 1* navíc jistou... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • V závěru filmu je zřícenina hradu Corfe, která se nachází v anglickém kraji Dorset. (pavel11)

Reklama

Reklama