Kamera:
Nicolas BolducHudba:
Jérôme RebotierHrají:
Pierre Niney, Bastien Bouillon, Anaïs Demoustier, Anamaria Vartolomei, Laurent Lafitte, Pierfrancesco Favino, Patrick Mille, Vassili Schneider (více)VOD (3)
Marseille, 1815. Mladý lodní důstojník Edmond Dantes zažívá nejšťastnější obdobní svého života. Má se stát kapitánem a konečně se oženit s láskou svého života, krásnou Mercedes. Jeho úspěch ale u mnohých vzbuzuje žárlivost. Edmond se stává obětí zákeřného plánu. Ze dne na den je bez soudu uvězněn v kobce pevnosti If, bez naděje na propuštění. Jediný, s kým může Edmond mluvit, je Abbé Faria, vězeň z vedlejší kobky. Abbé se stává Edmondovým přítelem a učitelem. Před smrtí mu Abbé svěří tajemství o ztraceném pokladu. Po dlouhých čtrnácti letech utrpení, zoufalství a beznaděje se Edmondovi podaří uprchnout a najít poklad ukrytý na ostrově Monte Christo. Jediné, po čem Edmond Dantes touží, je zúčtovat se všemi, kteří ho zradili. Nyní, vyzbrojen obrovským majetkem, se bez slitování vydává na cestu pomsty... (Bioscop)
scénáristé posledních Tří mušketýrů přetavily svoje nabyté zkušenosti do další adaptace Dumasovi klasiky a i tentokrát se to extrémně povedlo. Monte Christo je regulérní starosvětský velkofilm, který sází primárně na sílu příběhu, dobré postavy (a samozřejmě herce), parádní kostýmy a výpravu a správně vyvážený soundtrack, který dokáže být intimní, ale v těch pravých momentech zvládne slušně zahřmít. Tohle všechno tady je a dohromady to tvoří bezmála tříhodinový koktejl, který k udržení pozornosti nepotřebuje žádnou velkou akci ani digitální bordel. Samozřejmě, pár věcí tu je lehce nedotažených a odchylek od předlohy není úplně málo, ale nic z toho mi nedokázalo pokazit zážitek a jakkoliv snížit mojí velkou spokojenost...85% ()
Já už jsem ani nedoufal, že bych se někdy dočkal opravdu dobré adaptace románu, který mě v zásadě přivedl k literatuře. // Samozřejmě i tohle filmový zpracování má závažný nedostatky: upravuje si předlohu po svém a v zájmu zachování nějaký koherence vyškrtává postavy a důležitý části knihy. /// Klasicky se pokazí nejdůležitější charakterový oblouk, a to samozřejmě samotnýho Monte-Crista, kterej v knize má mnohem dospělejší katarzi. S tím souvisí samozřejmě i linka Haydée, která v tomhle filmovým zpracování je blbá kravka, stejně jako André. //// První dva akty jsou ale absolutně boží i ve svý zkrácený podobě a naznačujou, že Monte-Cristo by měl být spíš desetidílná série. ///// Produkce je špičková, za mě osobně je skvělý i výběr hlavních rolí a vyjma Alberta i vedlejších. __________ Je to celé dohromady na pět hvězd? Ne. Bavil jsem se ale na pět hvězd? Až na zpackané finále a blbou Haydée jo. ()
„BUDE ŽÍT, ALE PRO VŠECHNY BUDE MRTVÝ…“ Příběh hraběte Monte Christa? Kurva že znám… I když naposledy jsem viděl (před cca 25 lety) ten seriál s Depardiéum. A troufnu napsat, že TOHLE prostě chcete vidět! Původně romantický drama, nově pojatý téměř jako Dannyho parťáci či podobný revenge plánovací kousky. Řekl bych, že od předlohy se to kapičku odchýlilo, ale nová doba si žádá nový kousky… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je založený na stejnojmenném románu Alexandra Dumase. 2.) Na festivalu v Cannes si film vysloužil 11ti minutový potlesk. 3.) Thx za titule „…“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()
Výborné zpracování románu Hrabě Monte Christo. I přesto, že má film 3 hodiny, tak ani na minutu se nenudíte, opravdu je to napínavé od začátku až do konce, a to i pro diváky, kteří už dřívě viděli jiné filmové zpracování tohoto románu. Výběr hereckého obsazení se povedl, především Pierre Niney v roli Edmonda Dantese mi seděl, k tomu nádherné francouzské lokace. Avšak našlo se pár drobných chybek, jako když Edmond utekl z vězení na ostrově a přesto, že byl vyhublý, tak během chvilky stihl uplavat takovou vzdálenost, že byl najednou ve Francii. Nebo když objevil poklad a úplně sám ho převezl a nikdo ho při tom neviděl. Ale jinak perfektní zpracování, ale přeci jen verze z roku 2002 je u mě o stupínek výše. ()
Tohle se hodně povedlo. I když je to notoricky známý příběh, je to přece trošku jiné. A všechno ladilo, všechno do sebe zapadlo: herci, lokality, interiéry, hudba... Skvěle navazuje na ty nejlepší francouzské šermovačky. Už dlouho se mi nestalo, abych se mi po skončení tříhodinového filmu nechtělo opustit sál. ()
- Film bol vybraný na premietanie mimo súťaže na 77. filmovom festivale v Cannes, kde mal svetovú premiéru 22. mája 2024 a na konci premietania si vyslúžil takmer 11-minútový standing ovation. (Arsenal83)
- Pierre Niney povedal, že je na svoju rolu hrdý: „V čase, keď sa hollywoodski producenti uzatvárajú Avengers s nekonečnými pokračovaniami, je skvelé, že máme vo Francúzsku svojich vlastných superhrdinov.“ (Arsenal83)
- Otváracie scény záchrany na mori a úteku z hradu If sa nakrúcali v štúdiách Lites, najväčších vodných štúdiách v Európe, ktoré sa nachádzajú v Bruseli. Disponujú bazénom s vyhrievanou vodou na 30 stupňov, ktorý má rozmery 24 × 21 metrov a hĺbku približne 10 metrov. Práve tam sa nakrúcali Titanic (1997) či Pí a jeho život (2012). (Arsenal83)