Má lesklou rtěnku a řídí tank.
Píše se rok 2033. Po srážce s kometou na Zemi několik let nepršelo a voda je zboží, za které se platí životem. Civilizace je v troskách. Prakticky všechny vodní zdroje má pod kontrolou společnost Voda a proud, kterou vede její sadistický majitel Kesslee. Proti němu se postaví anarchistická členka zlodějské pouštní bandy Rebecca, která jako jedna z mála přežila brutální nájezd Kessleeho komanda. Dívka musí zpočátku otročit v Kessleeho dolech. Podaří se jí však utéct. S pomocí mladé mechaničky Jet, pouštních zabijáků Trhačů (což jsou mutanti klokanů a lidí) a starého tanku pak proti všemocné firmě rozpoutá válku na život a na smrt... Americký film režisérky Rachel Talalayové vznikl podle stejnojmenného britského komiksu. Ve vedlejší roli dívky Jet uvidí diváci pozdější hvězdu Naomi Wattsovou, ďábelského padoucha Kessleeho si střihl Malcolm McDowell. (oficiální text distributora)

(více)

Trailer

numi

Fakt, že se někdo pokusil převést tenhle "comix" na filmové plátno, je samo o sobě slušnou diagnózou. Ale to, jak ho převedl, mi vymlátilo úplně všechny trumfy z ruky. Já snad na dvě hoďky umřel a byl v pekle... To už by někdo mohl zkusit dostat na plátno bandu ze Čtyřlístku. A to Čtyřlístek je proti diviznímu comixu Tank Girl minimálně extraligový. Co vede některé lidi v Hollywoodu k tomu, aby natáčeli adaptace nezfilmovateůných comixů, které by si navíc nekoupil ani rychlošípácký kolega Štětináč? Jedna hvězdička za Lori Petty, které to docela sluší, za Naomi Watts, která v závěru dostává trochu více prostoru, což je to jenom dobře, a za některá vtipná místa, která mě dokázala rozesmát. [březen 2006] ()

d-corso

Ten film má tři velká pozitiva - punková Lori Petty, jež byla doslova k zulíbání, klokaní mutanti a pochopitelně Malcolm McDowell, který byl doslova k zulíbání taktéž. Sakra, to jsem se teda pěkně rozjel. A taky Iggy Pop. A o líbání už opravdu, ale opravdu ni slovíčka. Bohužel jsou však tyto pozitiva, které, jak už je asi jasné nejsou tedy nakonec tři, nýbrž čtyři, jediným, čím se Tank Girl může chlubit a chvíle, kdy je místo hraného filmu ukázáno několik záběrů na původní komix, jsou až příliš výmluvné. Jsou to okamžiky, kdy je jasno. Naprosto. ()

Ukko

Narovinu! škoda přeškoda. Tank Girl totiž není úplně trapný béčko, snaží se co to de, bohužel né moc úspěšně. Tak především jde o komiksovou přdělávku. Originální komiks tank Girl jse opravdu slušnej úlet a doporučiji si ho přečíst. Film se snaží kráčet v úletáckým stylu, ale moc se mu to nedaří. Těžko říct, jestli jde o tlak producentů nebo neschopnost režiséra, nicméně i přes nepovedený scénář a malé náklady jsem film dokoukal a nebyl nijak zvlášť nakrknutý. Zvláštní kapitolou jsou "komiksové" prostřihy, které jsou vkládany po celou dobu filmu. Podle reakcí jsou poměrně rozporuplné, ale mě se tento komiksový nápad docela líbil. Samotná Tank Girl mi připadla hodně zajimavá a nemohl jsem se odtrhnut od jejího obličeje, takže u mě dobrý. Za vizuální styl, klokany a Tank Girl dávám 3, ale jen tak tak. ()

Sekel odpad!

Naprosta obludnost. Film proti kteremu je Stallonova verze Soudce Dredda, chirurgicky presnou literarni adaptaci. Jak mohla radoby fanynka komiksove predlohy nechat takhle zprznit a vykastrovat takovehle dilo. Jesteze si to s ni autori Tank Girl Martin a Hewlett vyridili alespon na strankach komiksu. ()

Jara.Cimrman.jr

Málokdy se cítím býti intelektuálně povýšen nad nějakým filmem, ale tentokrát si dovolím udělit výjimku. Pancéřová holka je totiž tak pitomá, že v reálném světě by nepřežila ani do úvodních titulků a to by bylo jenom dobře. Takhle mne, spolu se zmutovanými klokany, holografickým záporákem a debilními hláškami, otravovala dobrou hoďku a půl. Abych však nebyl jen kritický, tak některé pasáže byly natolik praštěné, že mne možná i bavily. Pokud to však na mě někdo prozradí, tak ho nechám přejet tankem s vřeštící řidičkou. ()

• Snímek je natočen podle britského komiksu „Tank Girl“ z roku 1988, jehož autory jsou Alan Martin a Jamie Hewlett. (DC_DeteCtive)
  • Rachel Talalay dostala knihu Tank Girl od nevlastní dcery jako vánoční dar. Bylo to její první seznámení s příběhem. (Pumiiix)