VOD (1)

Hokejový reprezentant Rosťa Beran (Vladimír Polívka) je borec každým coulem. Žije v luxusním bytě, má rychlé auto a spoustu mladých milenek v duchu hesla: Nad třicet let neberu! Peníze a titul mistra světa mu dávají báječný pocit nedotknutelnosti a nadřazenosti. Ale nic netrvá věčně… Nečekaný kolaps v posteli s krásnou blondýnou udělá za Rosťovou bohorovnou pohodou tlustou EKG čáru. Transplantaci jeho nového srdce povede přísná lékařka Magda (Petra Hřebíčková), se kterou kdysi strávil jedinou noc a už se jí nikdy neozval. Dluhy z rozmařilého života navíc Rosťu připraví o poslední korunu a jediné, co mu ze slavného života zbude, je medaile mistra světa, kterou pro něj zachrání bývalý manažer a kamarád (Vojtěch Kotek). Rosťa v sobě musí najít novou životní energii, optimismus a odvahu začít znovu od nuly. Pomáhá mu především Jindřich (Jan Cina), seriózní a zodpovědný chlapík, který sám vychovává šestiletou dcerku, má zlaté srdce a i když Rosťu nejdřív upřímně nesnáší, brzy se z nich stanou nejlepší přátelé. Rosťa s překvapením zjišťuje, že život obyčejných smrtelníků může být stejně nádherný a jedinečný, jako láska k té pravé ženě nad třicet… (CinemArt)

(více)

Trailer

Prubner

Spíše než komedie je to doják. Autoři se snaží vyloudit z diváka slzy (holčička bez maminky, maminčino srdce) a tlačí na plyn skoro po celou dobu stopáže. Komedii připomíná snad jen začátek a ani tam jsem se moc nezasmál. Nehledě na to, že příběh mi připadal nevěrohodný a nepravděpodobný. A Polívkova filmová dcera vypadala spíš jako jeho vrstevnice. Klady: Polívka tentokrát zahrál docela dobře (a to ho jinak nemusím). ()

Mara97 odpad!

Nejhorší český film posledních let, takto mě vytočila snad jen přihlouplá "komedie" Grand Prix. Vyloženě hloupý film pro hloupější publikum, kdy děj nedává smysl, jeho další směřování se vyvíjí až téměř náhodně či dadaisticky, obecně scénář působí jako sepsaný dvanáctiletým dítětem. Film v některých momentech jako by trollil sám sebe, vše působí jako špatný vtip nebo snad nějaká hloupá sázka. Buzna Cina v roli otce opravdu nepřesvědčí; myslím, že do jeho role by lépe pasovala persona jakéhokoli jiného herce, přeci těch normálních tady máme stále dost, ne jako na sousedním Slovensku. Závěrečná rekapitulace scén z filmu při hudbě Chinaski byla jedním z nejvíce wtf momentů české kinematografie. Zkrátka: všechno špatně. Je mi líto peněz vynaložených na vstupné do kina. Radím všem, ať neudělají stejnou chybu. ()

Chrustyn

Polívka je hokejista a kretén. Klátí mladý holky, jezdí v rychlých autech a vše změní infarkt. Poté se začne stávat lepším člověkem a bude chtít osouložit 44 letou Hřebíčkovou. Po všech směrech příjemná komedie, která není výrazně vtipná ani nápaditá, ale divák má při jejím sledování celkově dobrou náladu a dámské publikum určitě i uroní slzu. ()

Trixinka

Celkově se dá říct, že je tato romantická komedie povedená. Příjemní, vtipní hrdinové a s jistou dávkou sebezapření se může hovořit i o originálním příběhu. Co mi ale mozek příliš nebral je časový horizont příběhu. Beranovi je odhadem dle příběhu stejně jako jeho představiteli, cca 30-35 let. Jeho filmové dceři je dle vzhledu a dle informace o ročníkové práci cca 18 - 20 let. To ji měl hlavní hrdina jako v 15 letech? Tato skutečnost pokulhává i u lékařky Magdy (odhad filmového věku cca 40 let), pokud se s ní Beran vyspal po nějaké oslavě zkoušek, tzn. že byla těhotná již na škole nebo těsně po. Z toho logicky usuzuji, že veškeré další studia a praxe spojené s lékařstvím vykonávala těhotná, nebo jako na mateřský nebo jak jako :D Dalším poněkud nelogickým prvkem byla skutečnost, že ovdovělý otec jen tak pro hezké oči své dcery u sebe nechá bydlet úplně cizího člověka jen kvůli informaci, že má srdce jeho ženy? Ani si to neověří v nemocnici? Ale no tak. Trošku přemýšlet u toho scénáře to chce pro příště. ()

fuxoft

V 80. letech natáčeli ve společnosti Cannon Films imitace, které se přesně držely šablon akčních blockbusterů a slušně vydělávaly, protože se líbily akcechtivým mladým mužům, kteří se viděli v Chucku Norrisovi a Van Dammeovi. "Sladký život" je ekvivalentním filmovým produktem pro ženy ve středním věku. Nepochybuji, že bude mít velký úspěch. Rozhodně je profesionálněji natočený, než většina podobných českých napodobenin, ale je to především mechanicky vyrobený produkt. ()