Reklama

Reklama

Nedělej vlny

Trailer 1

Obsahy(1)

Julien (François Civil) je středoškolský učitel. Je mladý, idealistický, nadšený a odhodlaný být svým žákům co nejlepším učitelem a vzorem. Snaží se vytvořit si vztah ke své třídě i tím, že si pod svá křídla vezme několik problematičtějších a nadějných žáků, mezi nimiž je i nesmělá Leslie. Toto přednostní zacházení se ale nelíbí některým jejím spolužákům a učiteli začnou podsouvat jiné úmysly. Kvůli nátlaku spolužáků si Leslie začne učitelův přístup špatně vykládat a obviní ho ze sexuálního obtěžování. Školou se šíří pomluvy. Učitel i jeho žákyně se ocitají ve spirále, v níž nad situací ztrácejí kontrolu. A když je celá škola na pokraji požáru, platí jediné heslo: nedělat vlny… (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (11)

ForGump 

všechny recenze uživatele

Těžká deprese při sledování středoškolského učitele, který se omylem dostane až na pokraj psychického zhroucení a společenského odvržení. Čiší z toho filmu beznaděj v domáhání se svého práva a vůbec naděje v to, že se dají již na plné obrátky rozjeté věci zvrátit a to nakonec nejen z pohledu hlavního hrdiny. Velice skvělý audiovizuální a zároveň intenzivní a podnětný zážitek. 80% ()

JohnnyKladno 

všechny recenze uživatele

Nedělej vlny, zařaď se do lajny, nezkoušej věci měnit, nebo něco zlepšit, budou z toho jen problémy. François Civil tentokrát odložil kord a chopil se třídní knihy a rovnou musím říct, že mě ten pán opravdu baví. Mladý, začínající učitel Julian (Civil) je plný ideálů a rád by ve své třídě dělal věci jinak. Každý zná takového učitele. Snaží se být žákům spíše přítelem, průvodcem, být jim nablízku a snaživé, spolupracující odmění klidně třeba kebabem. Narazil a narazil tvrdě. Dávno nežijeme v době, kdy je pro žáky a rodiče učitel autoritou, respektovanou osobou, člověkem, kterého se i trochu bojí. Stačí vlastně málo, nakřáplé “teen” ego, manipulace s nesmělou spolužačkou a pan učitel je najednou obviněn z obtěžování žačky, je mu vyhrožováno, respekt většiny kolegů a poslední zábrany žáků jsou pryč. Teddy Lussi-Modeste odvedl vynikající práci a natočil kousek, kde jsem tu opravdovost, tu šílenou situaci pěkně prožil s hlavním hrdinou. Inspirovaný skutečnou událostí, skvěle zahraný, výborná kamera, hudba, a i když tématem není film úplně pro mě, dost jsem si ho užil. 80% ()

Reklama

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Je to tak dobře natočené, že se dá zajímavě diskutovat o tom, co se tento film přesně snaží říct a není potřeba na něm nic kritizovat z filmového hlediska. Což vlastně znamená, že se hodně povedl. ()

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Opravdu struhující příběh s drtivým dopadem. Ty nervy, ta úzkost a beznaděj, kterou ve vás tento film vyvolá je tak skutečná, že s hlavním hrdinou dýcháte stejný vzduch. Film je skvěle zpracovaný jak z hereckého hlediska, tak za kamerou a scénářem. Věřil jsem každou scénu. Částečně otevřený konec jsem očekával a musím uznat, že se to tam skvěle hodilo. Jak člověku může rázem proklouznout mezi prsty kariéra, pověst, vztah a ztratit zcela sám sebe. Vřele doporučuji. ()

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Jak málo stačí k pádu do společenské propasti? Jedna uražená puberťačka, jeden vypatlaný dement a pár kolegů-nekolegů. Jo, snaha něčím vybočit se neodpouští a každý dobrý skutek je třeba po zásluze potrestat (hlavně neruš naše kruhy). V dnešní rovnostářsky pomatené společnosti není čemu se divit: k veřejnému obvinění stačí u chráněných "rovných" neurčitý pocit, u nechráněných "rovných" nestačí ani dosvědčená fakta...Navíc mi to do hlavy nasadilo brouka: opravdu si dnes musím své gayství vylepit na čelo a vytrubovat ho do všech stran světa? Vážně jsem nepřítel společnosti, když si ho jako soukromou intimní věc nechám jen pro sebe? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo od 9. listopadu do 10. prosince 2022 v Paříži. (Detektiv-2)
  • Film je natočen dle skutečné události, která se stala právě režisérovi samotného snímku Teddymu Lussi-Modestemu, který dříve působil jako učitel francouzštiny na jedné škole na předměstí Paříže. V roce 2020 byl obviněn 13letou studentkou kvůli obtěžování. (Detektiv-2)

Reklama

Reklama