Reklama

Reklama

Nedělej vlny

Trailer 3

Obsahy(1)

Julien (François Civil) je středoškolský učitel. Je mladý, idealistický, nadšený a odhodlaný být svým žákům co nejlepším učitelem a vzorem. Snaží se vytvořit si vztah ke své třídě i tím, že si pod svá křídla vezme několik problematičtějších a nadějných žáků, mezi nimiž je i nesmělá Leslie. Toto přednostní zacházení se ale nelíbí některým jejím spolužákům a učiteli začnou podsouvat jiné úmysly. Kvůli nátlaku spolužáků si Leslie začne učitelův přístup špatně vykládat a obviní ho ze sexuálního obtěžování. Školou se šíří pomluvy. Učitel i jeho žákyně se ocitají ve spirále, v níž nad situací ztrácejí kontrolu. A když je celá škola na pokraji požáru, platí jediné heslo: nedělat vlny… (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (11)

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Jak málo stačí k pádu do společenské propasti? Jedna uražená puberťačka, jeden vypatlaný dement a pár kolegů-nekolegů. Jo, snaha něčím vybočit se neodpouští a každý dobrý skutek je třeba po zásluze potrestat (hlavně neruš naše kruhy). V dnešní rovnostářsky pomatené společnosti není čemu se divit: k veřejnému obvinění stačí u chráněných "rovných" neurčitý pocit, u nechráněných "rovných" nestačí ani dosvědčená fakta...Navíc mi to do hlavy nasadilo brouka: opravdu si dnes musím své gayství vylepit na čelo a vytrubovat ho do všech stran světa? Vážně jsem nepřítel společnosti, když si ho jako soukromou intimní věc nechám jen pro sebe? ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Je to tak dobře natočené, že se dá zajímavě diskutovat o tom, co se tento film přesně snaží říct a není potřeba na něm nic kritizovat z filmového hlediska. Což vlastně znamená, že se hodně povedl. ()

Reklama

JohnnyKladno 

všechny recenze uživatele

Nedělej vlny, zařaď se do lajny, nezkoušej věci měnit, nebo něco zlepšit, budou z toho jen problémy. François Civil tentokrát odložil kord a chopil se třídní knihy a rovnou musím říct, že mě ten pán opravdu baví. Mladý, začínající učitel Julian (Civil) je plný ideálů a rád by ve své třídě dělal věci jinak. Každý zná takového učitele. Snaží se být žákům spíše přítelem, průvodcem, být jim nablízku a snaživé, spolupracující odmění klidně třeba kebabem. Narazil a narazil tvrdě. Dávno nežijeme v době, kdy je pro žáky a rodiče učitel autoritou, respektovanou osobou, člověkem, kterého se i trochu bojí. Stačí vlastně málo, nakřáplé “teen” ego, manipulace s nesmělou spolužačkou a pan učitel je najednou obviněn z obtěžování žačky, je mu vyhrožováno, respekt většiny kolegů a poslední zábrany žáků jsou pryč. Teddy Lussi-Modeste odvedl vynikající práci a natočil kousek, kde jsem tu opravdovost, tu šílenou situaci pěkně prožil s hlavním hrdinou. Inspirovaný skutečnou událostí, skvěle zahraný, výborná kamera, hudba, a i když tématem není film úplně pro mě, dost jsem si ho užil. 80% ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Těžká deprese při sledování středoškolského učitele, který se omylem dostane až na pokraj psychického zhroucení a společenského odvržení. Čiší z toho filmu beznaděj v domáhání se svého práva a vůbec naděje v to, že se dají již na plné obrátky rozjeté věci zvrátit a to nakonec nejen z pohledu hlavního hrdiny. Velice skvělý audiovizuální a zároveň intenzivní a podnětný zážitek. 80% ()

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Opravdu struhující příběh s drtivým dopadem. Ty nervy, ta úzkost a beznaděj, kterou ve vás tento film vyvolá je tak skutečná, že s hlavním hrdinou dýcháte stejný vzduch. Film je skvěle zpracovaný jak z hereckého hlediska, tak za kamerou a scénářem. Věřil jsem každou scénu. Částečně otevřený konec jsem očekával a musím uznat, že se to tam skvěle hodilo. Jak člověku může rázem proklouznout mezi prsty kariéra, pověst, vztah a ztratit zcela sám sebe. Vřele doporučuji. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen dle skutečné události, která se stala právě režisérovi samotného snímku Teddymu Lussi-Modestemu, který dříve působil jako učitel francouzštiny na jedné škole na předměstí Paříže. V roce 2020 byl obviněn 13letou studentkou kvůli obtěžování. (Detektiv-2)
  • Natáčení probíhalo od 9. listopadu do 10. prosince 2022 v Paříži. (Detektiv-2)

Reklama

Reklama