Reklama

Reklama

Přišlo jaro. Je to vidět nejen na okolí našeho domu, ale i na vztazích jeho obyvatel. Jako by je posouvalo buď blíž k sobě, nebo proti sobě. Tak například Slávek Kefurt, chlapec, kterému se líbí každé pěkné děvče, je podivnou hrou náhody přitahován k Evě Klimtové. Je to tak trochu "nerudná šedivka", jak se o ní vyjadřuje. Ale i Eva začíná měnit svůj názor na lehkomyslného Slávka. (TV JOJ)

(více)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě lze zaslechnout budovatelskou píseň „Se zpěvem a smíchem“. Autory jsou skladatel Josef Stanislav a Olga Rambousková, což je pseudonym Františka Kubra – ochotníka, textaře a divadelního režiséra. (sator)
  • Slávek (Jaromír Hanzlík) mluví o básni „Maminko, ty mě nechceš?“ Tu naspal básník Karel Kapoun jako memento pro matky, které se chystají jít na přerušení těhotenství. (sator)
  • Rudla (Václav Postránecký) pracuje v továrně s fiktivním názvem „EMZ“. Natáčelo se v Hostivaři v ulici U Továren. (sator)
  • Lékař říká Pancovi (Josef Vinklář), který má strach z operace šedého zákalu: „Nebojte se, my už to umíme.“ První takováto operace byla provedena před neuvěřitelnými dvěma tisíci lety v antickém Řecku a v indo-arabských zemích. (sator)
  • Slávek (Jaromír Hanzlík) si dělá legraci ze svého vozu Škoda Octavia, vyráběného v letech 1959–1971, že je to veterán-junior. Taková kategorie neexistuje, ale veteránem se vůz může stát až po 30 letech od data výroby vozu. V tomto případě, pokud by byl vůz z roku 1959, by to bylo v roce 1989. (sator)

Reklama

Reklama