Hevimpi reissu

• Německo Heavier Trip (více)
Trailer 3

Kapela Impaled Rektum je ve vězení, ale musí utéct, když otec kytaristy onemocní a jejich rodinnému domu/podniku hrozí demolice. Dostanou nabídku zahrát si na velkém festivalu, ale odmítnou ji kvůli tomu, že jsou uvězněni a nepřipraveni. (Tomas.C.1509)

Trailer 3

chamonix

Mučit vězně každý den lososem dokáže jen norsko-nacistický vězeňský systém se svými sadistickými bachaři, kteří zakazují kvalitní muziku. Zničit symfonický postapokalyptický soborozemílací antikřesťanský extrémní válečně pohanský fennoskandinávský metal synthpopem ale zvládnou už jen Němci. Naštěstí je tu nejnebezpečnější kapela na světě IMPALED REKTUM a ta je znovu on Tour, volové … Satan žije, aaaaghrrrrrrrrrrr!   +++   spoiler: Xytrax miluje Babymetal! ()

Necrotongue

A já jsem se na pokračování tolik těšil... Jasně, předpokládal jsem, že bude pokračování mého oblíbeného, finského, metalového nářezu o něco málo slabší, ale tak těžký propad jsem opravdu nečekal. Měl jsem pocit, že tvůrci vystříleli ostrou munici ve formě dobrých nápadů už v prvním snímku, takže tady se pálilo povětšinou jen slepými. Záměrně píšu povětšinou, protože jsem si nějaké ty kvalitní humory našel, bylo jich ale méně než těch, které vypadaly, jakoby na nich spolupracoval Mistr Troška. Každopádně musím ocenit jasně srozumitelné Poselství, které tady tvůrci předali divákům (a posluchačům), a proto opravím své původní dvouhvězdičkové hodnocení na tři pěticípé. Nemyslím si sice, že by se Lars s Jamesem na film někdy podívali, ale kdyby k tomu došlo, zřejmě by se nestal jejich oblíbeným. I tentokrát samozřejmě pochválím soundtrack; škoda jen, že se tu tak přehnaně šaškovalo. / Poučení: Koho autobus využíváš, toho hudbu chval. ()

Easykill

Tak se nám vrátil symfonický, postapokalyptický, soby drtící, antikřesťanský, extrémně pohanský, fenoskandinávský metal a vrátil se víceméně ve stejném rozpoložení. Možná je to trošku slabší než první film, ale má to stejný vibe, obsazení a navazuje přesně tam kde první film končí. Co víc si přát. Já se bavil opět kurva královsky a jestli se v tomhle bude pokračovat tak budu jen rád. Metal for life 🤘👹 ()

FexteR

Super metalová jízda se tentokrát nekoná. I přes očividnou snahu zopakovat to, co z prvního dílu dělalo něco výjimečného, nedosáhlo to té potřebné kvality. Prvním problémem se zdá býti neoriginální zápletka, tedy omývání stejného tématu, jako v minulém filmu jen s tím rozdílem, že zde se objevuje typické otravné rozloučení skupiny přátel z nějakého chabého důvodu a s následným usmířením v závěru. Tento aspekt zkazil celkovou atmosféru filmu a proměnil sympatickou hlasitou metalovou buddy road movie do chabého dramatu, kde je cílem po útěku z vězení získat hraním hudby peníz na záchranu srnčích jatek otce jednoho z přátel, podloženého rádoby vtipnými gagy a vtipy. Celkově se zdál snímek utahaný, chvílemi neměl kam směřovat, obsahoval hluchá místa, smutné pomalé sekvence byli jen nudnou výplní. Abych nebyl jen negativní, úvodní sekvence ve vězení byla velmi povedená, a kdyby se v podobném duchu jelo v celém filmu, byl by to slušný nářez. Ze zbytku byl pro mne jediným zapamatovatelným vtipným momentem moment, kdy zpěvák kapely, které jsem zapomněl název, s hlasem tak hlubokým, že pohlcuje světlo, svým řevem rozpouští lidské obličeje. 3 hvězdy jsou podle mě ještě celkem hodně na tento film, ale ke 2 to má stejně daleko. Dá se to zkouknout, ale nikdy nikdy bych si toto nepustil radši než první díl. ()

FrankSusta

Hoši, jestli Bloodmotor hrají jenom svoji současnou změklou muziku, potřebuji slyšet jejich starý desky. Aspoň že Im(potent)paled Rektum pořád jedou na plné obrátky a pod tvrdou Xytraxovou nadvládou (majíc určitě nějakého toho Asperga v něm) mají jasnou vizi, jak netvořit hudbu pro pozéry. Já tedy vím, že  podle téhle logiky je #jeduRFP v porovnání s Wackenem ještě pokrytečtějščí rádoby metalhead akce, ale kdyby se tam třeba úplně omylem Turo se svojí show ukázal, bylo by to fajn. Sice už ne tak intimní jako první díl, který byl ''buddy-movie'' filmem na plné čáře, na druhou stranu mnohem vděčnější filmem pro metalovou komunitu (což už byl první film, i když byl tedy asi o něco méně komerční, o něco hůře přizpůsobitelný, atd...), kde scéna v pochybném vetešnictví vysvětluje úplně všechno. Ještě jsem doufal, že by to mohl být bývalý obchod Helvete:D ale toho Davea Mustaina by mohli trošku ubrat (Metallica navždy). Ve zkratce, tahle podívaná mě už zase bavila, i když se trošku odklonila od původního humoru (i když neříkám, že ten nový je vyloženě špatný, to ani náhodou!). Zlý producent M.E.Fisto je skvělou reprezentací současné ''rádoby'' popularizace metalu (pokrytci!) a zbytečné vyšperkovanosti jinak autentických autorských děl a vůbec to je sakra skvělý. Ultimátní guilty pleasure pro každýho plnohodnotnýho metalistu, s hromadou interních vtipů, které ale dokážou bavit i nezasvěcené... prostě to ví, o čem a pro koho to je a dokáže to skvěle vystihnout mentalitu týhle komunity. A zase to zkrátka boduje. ()

Související novinky