Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Zvláštní vydání! Tunney porazil Dempseyho,“ vyvolává kamelot nečekaný výsledek boxmače na Soldier Field v Chicagu v září 1927. Ale zvláštní vydání Reflectoru se nekoná. Reportér Bruce Foster (Richard Dix) šel místo práce do baru a zlinkoval se, jak zákon káže. Takže vyletí z redakce velkým obloukem. U baru s ním koketuje nezaměstnaná umělkyně Peggy Wilson (Elizabeth Allan), která se mu líbí a začnou spolu žít (nezávazně, jak říká titulek, ani pomyšlení na manželství, což těsně před zavedení cenzury ještě prošlo). Žádné noviny ho po takovém průšvihu nechtějí, ale má kliku – v jiném baru narazí na partu ochlastů z reklamky, kteří vymýšlejí slogan a jeho jeden napadne, protože psát texty umí.
Majitel agentury „Perk“ Perkins (Alan Dinehart) mu nabídne práci a pak i partnerství (jen pracovně, ne registrované). Cynické slogany jako: „Kupte si dům rychle, než přijdete o práci,“ fungují, firma prosperuje lépe a lépe, Peggy pro ně začne kreslit a Foster pořád pije jako duha. Agentura získá velkou zakázku pro kosmetickou firmu Adrienne Deane (Doris Kenyon) a Foster jen tak mimochodem po cestě lodí na Bermudy získá i samotnou Adrienu. To se pochopitelně Peggy nelíbí a není jediná. Jaký osud bývalého novináře čeká? (Peabody)

(více)

Recenze (1)

Peabody 

všechny recenze uživatele

O rok později by to kvůli cenzuře bezpečně neprošlo  nemorální život notorika, který na hromádce žije s mladou umělkyni a bokem obšťastňuje bohatou majitelku firmy a ještě vymýšlí cynické reklamní slogany. Odpovědnost je pro něho sprosté slovo. Dix se mi v hlavní roli moc nelíbí, ale herecky je Ok, jen nechápu, proč na něj mladé hezké holky tak letí, Peggy ho v baru nalitého nepokrytě balí jako štětka, která má hlad, práci ani prachy nemá, každý nocleh a večeře se hodí a tenhle týpek nebude zvyklý na přízeň žen.  Docela slušné na tu dobu a zase to není limonádová romance. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama