Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frida je mladá servírka z Los Angeles, která se zajímá o podnikatele Slatera Kinga (Channing Tatum). Na vysněné dovolené na jeho soukromém ostrově se začnou dít podivné věci. Frida bude muset odhalit pravdu, pokud chce vyváznout živá. (Vertical Entertainment)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (16)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ano, na několik starších filmů si při sledování vzpomenete. Ne, neskrývá se v tom o mnoho víc, než by člověk po přečtení synopse čekal. Ale je to řemeslně perfektní, vizuálně přitažlivý a solidně zahraný thriller, který umí být reálně napínavý, a to není málo. Upřímně zažral jsem se do toho snímku v kině tolik, že jsem si chvíli pohrával s tím, že mu napálim fullhouse - jde o takový ten typ filmu, kdy bezprostřední zážitek je výrazně vyšší, než když se v něm vrtáte po projekci. Slabým místem jsou nejasně vysvětlená pravidla "něčeho", co nemůžu zmínit bez spoilerů, a to zvlášť vzhledem k existenci epilogu (pro mě velmi zbytečného). ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Zoe Kravitz má jistě v hlavě naprosto přesně srovnané, co chce říct a to jak to vymyslela, že to řekne, je celkem zajímavé, ale bohužel ne tak zajímavé jako například filmy Jordana Peela, kde se dějí záměrně podivné věci a vyskytují se v povzdálý nehnutě stojící, nebo divné věci dělající lidé. Tato záměrná inspirace křížená rape revenge horory má občas místa, kde nepřináší kýžený wow efekt na diváka. Obecně je Blink Twice z mého pohledu neživotně režírovaný a nejen díky tomu to nebude úplný kinohit, nemá to moc spád a je to uloudané. Na druhou stranu ale přehlídka sympatických herců a hereček dělá, co může. Uvidíme tady pár i bývalých hvězd Hollywoodu od Geeny Davis, přes Haley Joela Osmenta ke Christianu Slaterovi, kteří jsou zábavní ve svých drobných roličkách, ale hlavně vycházející hvězdy, čímž nemyslim stále stejného Channinga Tatuma, ale nejprve hlavní hrdinku v podání Naomi Ackie, druhak pro mě nejlépe hrající Adriu Arjonu, kterou jsme už mohli vidět v Linklaterově Hitmanovi. Pro mě drží nad vodou tento film hlavně to téma sexuálního obtěžování, diky němuž tam vykvete mocná girl power, která se zúročí v poslední třetině filmu, a která funguje nejlépe i s kouzelnými drobnými vtípky a spoustou krve aneb zotročení muže za jeho hříchy. Takže už jen zbývá aby Zoe Kravitz příště udělala ten film zábavnější a ucelenější a ne jen dobře zahraný, designový a s poselstvím. 60% ()

Reklama

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Čakal som nejakú dosť pozérsku, obstojne natočenú  záležitosť alebo niečo ako Us ( alebo Don´t Worry, Darling), čo bude mať dobrú premisu, ale materiál na celovečák to nie je. A to sa našťastie nestalo.Veľmi sebavedomý, s očakávaniami pracujúci thriller, ktorý nie je najoriginálnejším filmom roku, ale funguje. Funguje ako alegória, ale primárne funguje ako film a ako príbeh sám o sebe. Skvelý debut. Tá holka má pod klobúkom! ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Nepochybuju, že až vyleze rip, bude tu tradičně nablito od chrabrých bojovníků s hrozbou čínských pánví a od vymletých znalců žánru, co opět zapomněli, že rape & revenge je zavedená podkategorie, nikoli nedávný výmysl čínské lobby. Bohužel Tiché znamení páchá chybu sofistikovanější formy, takže když je odhaleno, že fakt nejde o nic komplikovanějšího nebo originálnějšího než ten Epsteinův ostrov, dostaví se solidní zklamání. Ale jo, take back your power, queen, proč ne. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že keď dvaja robia to isté, nie je to vždy to isté. Blink Twice sa pokúša o niečo podobné ako Get Out a Midsommar (plus pridáva trochu Gone Girl), ale Zoe Kravitz ako režisér a scenárista nestačí na Astera, ani na Peelea. A obaja boli pri spomenutých filmoch v zásade debutanti, čiže porovnanie je to férové. Tam kde Get Out dobre nastavilo postavy, ich vzťahy, svet a pocit akejsi neistoty Blink Twice rovnako šikovne nenastaví ani jedno z toho a možno kus zbytočne veľa času trávime párty scénami, medzi ktorými sa toho veľa nedeje a keď sa konečne dostaneme do časti filmu kde sa odkryje pravda a začne viac akcie, divák na to nie je takpovediac správne namotaný.  Blink Twice úplne nepomáha ani to, že vrchol celého #metoo hnutia je už pár rokov za nami a cancel culture už pred nejakým časom prekročila bod kedy je Tatumov skorozáverečný monológ niečo relevantné na verejný diskurz - resp. je (a je to asi najlepší/najzaujímavejší/najšibnutejší moment celého filmu), ale už je to jedno a napriek dnešnej dobe je už dlho predlho dané, že ak nejaká celebrita/úspešný človek/hocikto s peniazmi/alebo hocikto spraví raz nejaké verejné faux pas, v dnešnej dobe viac-menej hocijaké (viď. Ronda Rousey a jej Sandy Hook tweet), aj po X rokoch si za to musí sypať popol na hlavu, alebo znášať následky (hoci - bolo to v Hollywoode alebo na tejto planéte niekedy inak?). Lebo no ono nejde ani tak o tú chybu, a o to kto čo a či úprimne oľutoval, ale o to kto sa nad koho v spoločenskom rebríčku vyťahuje a kto sa koho snaží zraziť dole a porovnáva sa s ním, a o to kto hľadá na kom niečo na kritizovanie a kto sa snaží získať pocit čo najväčšej sily nad niekým iným (čiže všetci so všetkými a na všetkých a o všetkých a čo najviac, ale o tom sa skrátka nehovorí no, lebo to je nejako inherentne ľuďom dané a civilizáciu máme práve na to, aby sme tento náš základ zakryli rôznymi spôsobmi a aby sme sa jeden cez druhého snažili dostať čo najsofistikovanejšie). Alebo sú dnes v mainstreame dominantné iné problémy a to čo rieši a pranieruje Zoe Kravitz momentálne kus zapadá. P. S.: Po opakovanom pozretí zvyšujem na tri, a povedal by som že Zoe Kravitz to suma sumárum ako režisérska debutantka ustála lepšie ako Ishana Shyamalan. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama