Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kid vznikl na počátku dvacátých let jako první Chaplinův celovečerní film. Svým dojemným a současně velmi vtipným příběhem sklidil ihned po premiéře ohromný ohlas diváků a nadšení kritiky. Tulák Charlie se v něm ujímá nalezeného dítěte, jež se snaží s upřímnou láskou vychovávat. Ani v nejdramatičtějších momentech však film neslevuje ze skvělé zábavy... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (327)

buldock 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý a dobově krásný film , který ač je němý má rozhodně co nabídnout a bylo mi velkým zážitkem pozorovat jak herci veškeré emoce vyjádřují pouze mimikou , společně s krásnou hudbou , která vše dokresluje. Klasika , která rozhodně stojí za shlédnutí a nabízí nejen porci komických , ale i emotivně vypjatých situací. Na nejvyšší hodnocení to i přes svou nespornou kvalitu pro mě ovšem není , něco mi zde přece jen chybí. Film: 85% ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Sám si vymyslím příběh, scénář, zrežíruji film a ještě si v něm zahraji hlavní roli - ano, to vše mistrně zvládá Charlie Chaplin. Melodramatický snímek o vztahu dospělého člověka a dítěte, o tom, že je důležité mít jeden druhého rád. Klasika éry němého filmu, Charlie ve své, pro něj tak typické postavě tuláka a malý kuliočka jsou zárukou super podívané. Má to své velké kouzlo, i po tolika letech. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já.... Nikdy bych nečekal, že mě Chaplin dojme. Plně jsem si uvědomoval jeho sociální cítění, protože ho do svých filmů dával často, ale Kid mě pohltil, sežvýkal, omlátil o zeď a vyplivl celého umiolousaného a otřeseného. Nemám slov. Možná pro tohle byl vymyšlen film, možná pro tohle je jeho němá podoba nezapomenutelnou součástí, prapůvodce, předchůdcem dnešní vyprázdněné popcornové zábavy. Ta síla v pouhém záběru a pohybu. Ve výrazu. Edna Purviance je neskutečná žena, herečka, kočka. Chaplin je geniální filmař. Coogan je skvělý. Výborný, nadčasový, svým způsobem nepřekonatelný a dokonalý film. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, některé momenty byly přímo kouzelné (doktor, noclehárna) ale některé mě vyloženě nudily (hlavně ten sen o nebi). Jinak vše šlape jak má a film moc nenudí. Jistě, z pohledu dneška, je snímek dost naivní, ale to mi nijak nevadilo. Takže za mě dávám 80 % s tím, že Charlieho vrchol pro mě zůstává The Great Dictator. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z top Chaplinových filmov, ktorý si okamžite získa srdce diváka. Malý chlapec tvorí s Chaplinom skvelú a zohranú dvojku. Najviac som sa pobavil na chlapčenskom boxerskom zápase, hlavne Chaplinove masírovania, osvieženie a povzbudzovanie do ďalšieho súboja. Určite jeden z pokladov kinematografie, ktorý i po toľkých rokoch stále baví. 100%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (17)

  • Poměr natočeného a skutečně použitého filmového materiálu je v Kidovi ze všech Chaplinových filmů daleko nejvyšší (53:1). (džanik)
  • Snímek byl v roce 1971 editován na délku 50 minut a přidán hudební doprovod složený samotným Charlie Chaplinem. (Rominator)
  • Jackie Coogan, představitel malého Kida, zahájil tímto filmem poměrně úspěšnou hereckou kariéru, což u talentovaných dětí nebývá vždy pravidlem. (Kulmon)

Reklama

Reklama