Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kid vznikl na počátku dvacátých let jako první Chaplinův celovečerní film. Svým dojemným a současně velmi vtipným příběhem sklidil ihned po premiéře ohromný ohlas diváků a nadšení kritiky. Tulák Charlie se v něm ujímá nalezeného dítěte, jež se snaží s upřímnou láskou vychovávat. Ani v nejdramatičtějších momentech však film neslevuje ze skvělé zábavy... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (327)

kinej 

všechny recenze uživatele

Filmem Kid překročil jeho tvůrce svůj stín. Oproti jiným filmům, které Chaplin v té době točil, je Kid méně veselý, na druhou stranu je ale napínavý, drsný, dramatický a dojemný tím správným způsobem, čímž nehrozí, že by se z něj mohl stát kýč. Film totiž popisuje nehostinné až kruté prostředí ve kterém žila chudina, ale také propastné rozdíly v životním stylu mezi chudými a bohatými. Z krále komiků se díky Kidovi stal Chaplin králem filmu. Zde totiž dokázal, že umí s přehledem ovládat celou paletu emotivních nástrojů, které filmařina nabízí a vytvořil šablonu, podle které se podobné dětské filmy točí dodnes. Obdivuhodné je že si nastavil laťku velice vysoko, ale stejně ji poté ještě mnohokrát přeskočil. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Problém s klasickými groteskami je ten, že človek sa má pri nich smiať, ale v súčasnosti to moc neide. Preto ich treba hodnotiť v kontexte doby a s prihliadnutím na to, že sa na ne príjemne pozerá. Chaplin je skvelý komik, niektoré scény sú vynikajúce, ale predsa sa písal rok 1921 a tempo filmu je nesúrodé a dej je predsalen trochu "chudý". Hudba je tiež dosť zastaralá a pre obyčajného diváka je film prakticky nepozerateľný. Každopádne na slabšie 80% by to malo aj tak stačiť (minimálne za geniálnu scénu so vstávaním a deravou dekou). ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

ku Kidovy Charlieho Chaplina som pristupoval s tym ze budem musiet trocha prizmurit oci lebo ide o strasi, nemy film (ma 100 rokov!), ale v momente ked maleho Kida "Tulakovy" zobrali ked spal, tak ma to nenechalo chladnym a citil som to iste zufalstvo co hlavny hrdina. ak toto nieje skvele filmarske remeslo tak potom neviem co by bolo... ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca chaplinovská groteska, ktorá okrem plejády humorných scén disponuje aj dojemným citlivým podfarbením. Chaplin opäť predvádza to najlepšie po stránke hereckej, filmárskej, obsahovej a aj hudobný sprievod dotváral veselú či smutnú atmosféru a mnoho emócií. Vždy ma fascinuje, keď si uvedomím, že práve vďaka nemej ére museli herci omnoho viac pracovať s mimikou a gestami. Tejto chaplinovke sa to podarilo dokonale. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z top Chaplinových filmov, ktorý si okamžite získa srdce diváka. Malý chlapec tvorí s Chaplinom skvelú a zohranú dvojku. Najviac som sa pobavil na chlapčenskom boxerskom zápase, hlavne Chaplinove masírovania, osvieženie a povzbudzovanie do ďalšieho súboja. Určite jeden z pokladov kinematografie, ktorý i po toľkých rokoch stále baví. 100%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (17)

  • Jackie Coogan, představitel malého Kida, zahájil tímto filmem poměrně úspěšnou hereckou kariéru, což u talentovaných dětí nebývá vždy pravidlem. (Kulmon)

Reklama

Reklama