Reklama

Reklama

Mé léto s Irène

(festivalový název)
  • Itálie Quell’estate con Irène (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá zakřiknutá Clara se setkává s živelnou Irène. Dvě dívky zcela opačných povah pojí nedávný boj s nemocí, která ve zranitelném období dospívání proměnila jejich dosavadní vnímání života. Když se impulzivně rozhodnou strávit nějaký čas na pobřeží, jako by tím vlastně chtěly zastavit čas. Idylický svět plný slunečního svitu se pak střetává s nevinnými tvářemi obou dívek, za nimiž se skrývá těžká a nepřenositelná zkušenost. Letní coming-of-age romance z berlínské sekce Generation ukazuje, jak křehká může být přítomnost, když si připustíme, že vše dobré přece jednou skončí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (3)

Matt Raider 

všechny recenze uživatele

Kamera, její výrazná kompozice, výběr skrytých lokací a pomalé plynutí myšlenek hlavních hrdinek. Mnoho dobrého s jemností dávkovaného. Podobně jako u předloňského Aftersun, Vás tíží pocit nevyhnutelnosti. Jediným kazem zůstává všudypřítomná dokonalost. “Když nebude káva, nebude poezie.” (75%) ()

david141474 

všechny recenze uživatele

(KVIFF 2024) Tento film mě vůbec nezaujal, ale stejně jsem si na něj zašel. Byl to neobyčejný snímek, ale postupem času se z toho začala stávat nudná romanťárna. Mám dobrou zprávu pro fajnšmekry, objeví se tu i prsa. Před projekcí přišel i režisér filmu a řekl nám něco o tom, že by to nikdo z nás nechtěl prožít, a tak mě zajímalo, o čem to tam hovořil. No, jak film plynul, už jsem si začal spojovat body, o kterých ten režisér mluvil. Celý film sledujeme dvě holky s nějakou nemocí, nevím, s jakou, ale myslím, že s rakovinou, jak si plní svůj sen a jedou na prázdniny k moři, kde potkají partičku kluků a jedné holky. Zkamarádí se a vznikne jeden pár, během toho nám tu jedna z holek Irène umírá. Bylo to opravdu smutný, ale nakonec jsme díky zvratu zjistili, že nikdy neexistovala a ta druhá nikdy na ostrově nebyla. Bylo to opravdu dobře natočeno a písně tu jsou hodně sympatický. Tento italský film mírně překvapil a já si ho užil. Já doporučuju. 8/10 Ten zvrat byl opravdu kvalitní! (Thermal/Malý sál - 3.7.2024) ()

Reklama

Snekac 

všechny recenze uživatele

Dlouhé záběry bez děje, ospalá atmosféra... Pokud se chcete v kině vyspat, ideální volba. Jen pozor, někde uprostřed vás probudí bouřka. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama