Reklama

Reklama

Opojení lovem

(festivalový název)

Obsahy(1)

Lov jako fenomén stejnou měrou opojný i toxický zachycuje psychedelický horor debutující režisérky Annick Blanc. Pětice mužů na lovecké výpravě v kanadských lesích potká mladou ženu, která se ocitla v problémech. Ta je uprosí, aby se k nim mohla přidat. Oni svolí pod podmínkou, že se stane součástí jejich tlupy a přistoupí na všechna její pravidla. Halucinační, hrozivá a zároveň jízlivě ironická procházka kamenitým terénem archetypálního chlapáctví uprostřed nelítostné a nevyzpytatelné divoké přírody neustále těká mezi horečnatým snem a deziluzivními probuzeními do tvrdé reality. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (4)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Filmařsky nezajimavý, herecky toporný a scenáristicky bezradný příběh o holce, co se dostane do společnosti pultuctu chlapů na rozlučku se svobodou v lovecké chatě uprostřed lesa. Banda nesympatických postav 40 minut chlastá, bere drogy, střílí zvířata a dělá blbosti, a když se pak něco stane a najednou máte soucítit s jejich emocemi a chápat jejich motivace, tak to nefunguje, protože jste si k nim za celý film nevytvořili žádný vztah. Nebrat. ()

bittersweet 

všechny recenze uživatele

Potěšilo mě, že se děj nenesl očekávaným směrem, že by ta jediná žena ve skupině mužů byla s. obtěžována. I tak ale zůstávám s medvědem v úkrytu křoví a sledujeme, co se tu děje. Nepotěšilo mě, že se obětí stala postava, která se jí stala, je to už klišé. Závěr by byl vhodnou PSA reklamou na nošení pásů v autě a taky na smart tagy. Oceňuji krásnou přírodu a její detailní nasnímání, celkově ale nic objevného, nic překvapivého. ()

Reklama

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Vizuální poezie s fascinujícími obrazy přírody a surrealistickými výjevy. Atmosféra je zároveň snová a znepokojivá. Zanechalo to ve mně silný dojem. ()

david141474 

všechny recenze uživatele

(KVIFF 2024) Já vím, tento film je špatně hodnocený, ale já jsem si to ve své podstatě užil. Rozhodně to nebylo to nejhorší, co nám letošní ročník představil. Spíš si myslím, že to je jeden z těch lepších filmů. Tento kanadský film si mě získal přirozenýma postavama bez většího přehrávání. Dost se mi tu líbila ta jejich přirozenost. Jak film plynul, bylo to lepší a zvláštnější. Pak na řadu přistoupil zvláštní a zfetovaný černoušek, kterej to tam ještě dost zkomplikuje. Ještě jsem zapomněl zmínit, že před filmem přišla delegace, což mě dost překvapilo, jelikož to byla půlnoční projekce. Nic zvlášť zajímavého jsme se nedozvěděli. Jen je nutné říct, že se tímto filmem dostala režisérka ze spárů svého mentora, což byla taky zajímavá informace. Co se týče výběru hudby, zazněli třeba The Turtles, takže ohledně toho si nemohu stěžovat. Největším mínusem filmu je velice jednoduchý a plochý scénář a nulová atmosféra. Tohle mi tam opravdu chybělo. Jinak je film svým způsobem solidní a já si ho užil.  8/10 Ten scénář je opravdu slabej! (Thermal/Malý sál - 4.7.2024) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní hrdinka má na sobě při iniciačním rituálu bundu, kterou na začátku filmu v amoku zahodila a tudíž ji už nemá. (bittersweet)

Reklama

Reklama