Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Píše se rok 1972 a Karl Lagerfeld je 38letý, téměř neznámý návrhář konfekce. Ale vše se mění ve chvíli, kdy se setkává s mladým Jacquesem de Bascherem, ambiciózním svůdníkem a dandym. Karl je konečně odhodlán postavit se svému příteli Yvesovi Saint Laurentovi, géniovi haute couture, a jeho mocnému společníkovi, Pierrovi Bergému. Šarm, poměřování eg, extravagantní večírky a destruktivní zapálení pro věc: Sledujte, jak se Karl Lagerfeld stal legendou. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (4)

ER 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod tvůrci varují, že jde o volné zpracování a po zhlédnutí všech epizod je jasné, proč. Gay linka s Bascherem je totiž poskládaná ze střípků, které se o něm ví a sám Lagerfeld o něm nikdy nemluvil. Faktem je, že mu stál u postele, když umíral, v seriálu se ale dočkáme jen umírající matky. A právě tato rozpolcenost je brzdou děje, který je napůl o Jacquesovi a jeho eskapádách. Co se vzestupu Karla na poli haute couture týče, ten je podaný z výše uvedených, zkratkovitě. Nelze ale mít žádných námitek, co se herců týče a především Daniela Brühla týče. Ten je výrazným kladem seriálu a největší důvod, se na seriál dívat. ()

makakus 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete zjistit, jak a proč se stal Lagerfeld legendou, tento seriál vám v tom nepomůže. I když se skvělý Brühl opravdu snaží, výsledek je mdlý. Žádný záblesk génia nebo alespoň výjimečné osobnosti vám nenabídne. Snad až na to, že KL uměl pořádně rychle skicovat.  A nenajdete zde ani svět vysoké módy, krásné kostýmy a světla ramp narozdíl třeba od Ďábel nosí Pradu. Vše se točí kolem Karlova vztahu s Jaquesem, aniž se ho podařilo rozkrýt. De Bascher tady není žádný krásný a inspirativní andílek jako spíš jen namyšlený, nesnesitelný, hysterický fracek bez kouzla osobnosti. Podobně i z YSL zbyla jen karikatura homosexuální trosky, která se dílkem jen tak nějak propotácí. Vše je navíc nasnímáno nesmírně nudně a šedě, což u snímku o extravagantním podivínovi s bouřlivou fantazií zamrzí dvojnásob. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po The New Look druhý letošní seriál o módním návrháři, který ale není prakticky vůbec o módě a který se snaží mapovat určitou životní fázi známé tváře. Jenže tam kde měl New Look od Applu zajímavou válečnou polovinu, tam Lagerfeld nemá nic. Většinu času se děj točí kolem vztahu Karla a Jacquese a není to úplně záživná podívaná. Daniel Brühl se sice snaží, ale jeho Karl je celkem plochá postava u níž se vlastně nedozvíme proč byl tak geniální. Jacques je na druhou stranu krajně nesympatická figura, kde jsem moc nechápal proč by ti dva spolu měli být a body navíc rozhodně nepřidá. Ač je mi svět módy vzdálen asi jako jaderná fyzika, tak sem celkem doufal, že mě tahle série nechá nahlédnout pod pokličku a to se nestalo. Spolu s již zmíněným New Look tu tak máme další na oko hezký, dobře zahraný, ale ve výsledku plochý a ne moc záživný seriál o módě bez módy. Akorát tu místo Diora máme půlku Lagerfelda...60% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama