Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Remake původního filmu z roku 1963, předělaný na thriller. Scénář je trošinku vylepšený, hlavně snahou dát nějaký pozitivní smysl závěru. Jinak asi největší pochvalu zaslouží zajímavé exteriéry a interiéry, točené převážně na zámku Harlaxton Manor v Anglii (historizující pseudorenesance z 30. let 19. století). Ale scénář se mi celkově nelíbi, stejně jako u prvního filmu (který je rozhodně umělečtější, nicméně nudný), takže sebelepší vizuální vylepšování či zvyšování "akce" tomu nepomůže. Prostě začíná to zřejmě už u literární předlohy. Propadák to sice není, ale slabší tři hvězdičky. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

To nebyl horor, to byla reklama na triky ILM! Všem doporučuji si sehnat originální film Haunting (1963), který nemá žádné vizuální triky, ale je tisíckrát napínavější. Duchové "plavající" pod prostěradlem mě maximálně znechutili, stejně jako většina dalších nesmyslných a samoúčelných vizuálních exhibic. FUJ! ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch filmů, od jehož zhlédnutí mě málem odrazilo zdejší podprůměrné hodnocení. Naštěstí jsem se odhodlala a do Zámku hrůzy se nakonec vydala. S očekáváním, že buď bude pobyt v něm tak špatný, jak většina píše, nebo zklamána nebudu. Vyhrála druhá varianta. Podoba Hill House připomíná minisérii Dům v růžích, a pokud je na tomto snímku něco, co si rozhodně zaslouží mé uznání, je to právě tato gotická stavba a atmosféra, kterou je prosycen. Je pravda, že ač se má jednat o horor, bát se u něj rozhodně nebudete. Já se lekla asi jednou. Jinak Zámek hrůzy nabízí spíš velmi efektní atmosférickou podívanou, která pro mě velmi slibně dokázala zastínit celkovou slabost samotného příběhu i scénáře. Catherine Zeta-Jones je nádherná žena a její lehké svody Lili Taylor byly velmi lákavé:) Lili předvádí skvělý výkon a role "myšky," která musí zachránit zotročené a umučené duchy dětí jí výborně seděla. Tolikrát zde zmiňovaná přehnaná, trapná a směšná závěrečná čtvrthodina mi vůbec nepřišla natolik hrozná, abych měla pocit, že jí za to musím poděkovat smíchem a kroucením hlavou:) Přehnaná jistě je, ale i tak se mi závěr líbil. Velmi mě však popudilo, že osoba, která to dokázala přestát ze všech nejlépe, by si za své pátrání, odvahu a obětování zasloužila cenu a zatím se na konci vydala na "jinou stranu...":) Takže, pobyt v Hill House mě nevyděsil, ale díky "přátelské" atmosféře jsem zažila příjemně strávené chvíle:) ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Už to není jako kdysi, když jsem byl malý soplák a tento film mě vyděsil natolik, že mě málem trefilo. Bohužel, jak stárneme a dostáváme rozum, některé pocity jako strach u hororů se pozvolna vytrácejí, je to škoda. Viděno mýma dnešníma očima, je to jen velice zle udělaný strašidelný dům, plný fajn efektů, ale jako celek naprosto zchátralý a nefunkční. Navíc, hlavní hrdinka nebyla vůbec fajn a hudba Goldsmitha tradičně mdlá a k ničemu. Zásadně jsem změnil pohled na tento film, je to brak. ()

Laurent 

všechny recenze uživatele

V první řadě je tento snímek REMAKEM stejnojmeného snímku (Haunting) z roku 1963, který jsem viděl a je mnohokrát lepší (csfd - 87%). Zámek hrůzy není příliš strašidelný na rozdíl od původního Strašení. Do scénáře producenti nastrkali spoustu pitomin. Toto je další z mnoha krásných ukázek toho, jak dokáže Hollywoodská produkce otřesně zbídačit výborné předlohy. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Vŕzganie a stonanie, ktoré bolo počuť v celom dome, sa nahrávalo a prehrávalo počas natáčania, aby sa z hercov dostal prirodzenejší prejav strachu. (Arsenal83)
  • Kameraman Caleb Deschanel bol pôvodne zapojený do natáčania filmu a dokonca dokončil niektoré zábery, ale kvôli kreatívnym rozdielom z projektu odišiel. (Arsenal83)
  • Liam Neeson začal během natáčení přezdívat Catherinu Zeta-Jonesovou "velšská gazela". Během neustálého opakování scén zběsilého úprku totiž Neeson Zeta-Jonesové zkrátka nestačil. (Tereza666)

Reklama

Reklama