Michael PolishScénář:
Alexander VeshaHudba:
Yagmur KaplanHrají:
Sylvester Stallone, Scott Eastwood, La Monde Byrd, Willa Fitzgerald, Mike Colter, D. W. Moffett, Anton Narinskiy, Isis Valverde, Bailey Edwards (více)Obsahy(1)
Praha 2019. Tady to začalo. Na Joe Traverse (Scott Eastwood) někdo vypálí dva výstřely skrz okno jeho hotelového pokoje. On padne na zem a cosi huhlá. Když přijde výsledek zkontrolovat chlapík, je odzbrojen a zastřelen vlastní brokovnicí. Další útočník je blondýna, po několika úderech, které by podle zvuku zabily i bejka, vypadnou oba v sevření oknem na střechu auta. Ještě stále v objetí ho Lara Travers (Willa Fitzgerald) pozve na rande a skončí to svatbou. Po nějaké době je potkáme v Polsku, v lesích a v městečku, kde po nich jdou desítky těch špatných. Všichni chtějí po Laře jen to jedno – pevný disk, na kterém se něco skrývá nebo co nějak souvisí s čímsi zvaným Alarum. Ale naše dvojice s pomocí bezedných zásobníků a díky absolutní střelecké impotenci špatňáků přežívá a snaží se uniknout a domoci se spravedlnosti. (Peabody)
Druhej film od A s Účastí Slye z kategorie Z. Už když vidíte jméno Randall Emmett tak je třeba srazit svá očekávání na minimum. Tohle sice není úplný dno jako Armor je to aspoň relativně akční a něco se tu děje, ale akce spočívá v tom, že parta vemen pobíhá sem a tam střílí po sobě a nikdo nikoho netrefí. Ovšem teda Prešov jako hlavní město Slovenska to mě fakt rozbilo. Jako já chápu, že pro Amíky jsme všichni ti z východní Evropy, ale tohle je fakt v dnešní době extra diletantství. Nebo to souvisí s tím absolutním a hlubokým nezájmem všech zúčastněných? No asi od každýho trochu. Nechce se mi Slyovi dávat druhý odpad po sobě a to je asi jediný důvod proč se pro tentokrát slituju.10% ()
Hmmm… v kostce je to jako film Stevena Seagala (po roce 2000) bez Stevena Seagala (aka Setevena Sádlo) po roce 2000. Což mimochodem už samo o sobě je za jednu hvězdičku. Dál… to jak 45kg (i s postelí) Pípí kosí borce po půl tuctech najednou bylo směšné (nejen provedením). Ale kosí rusáky, takže vlastně realistické (a fandíme jí). To samé Sly a Eastwood junior. Těm se fandí taky i když jejich kulky jsou přesné, zásobníky nekonečné a jejich těla neprůstřelná, kdežto těla bubáků na druhé straně vůbec ne (pozn.: “bubáci” není pokus o rasismus, jejich terče jsou prostě jen od hlavy až k patě v černém, včetně tmavých brýlí i v noci). Je to prostě zcela nízkonákladová zábava prostá jakékoliv tabulkové DEI propagandy (asi proto je nízkonákladová :)) a to se cení a klidně si to dám 2x (i přes výše uvedené nedostatky) . ()
Už v 2018 keď vyšli Backtrace a Escape Room 2 som ako fanúšik mal nepríjemné tušenie, že Sly dopadne rovnako ako Seagal,Lundgren,Van Damme a mnohé ďalšie akčné legendy, našťastie prišli Creed 2, nový Rambo, Tulsa King a ukázalo sa, že to bolo skôr ojedinelé zaváhanie. Definitívny pád na filmové dno prichádza až v 2025, keď po tragickom Armor prichádza rovnako katastrofálne Alarum a vzhľadom na vyhliadky vo filmografii to vyzerá, že Sly mimo seriálového Tulsa King nič veľké neplánuje, podobné jednodňové natáčania za miliónové šeky sa mu zapáčili a budú zrejme rutinou, čo je pre mňa ako fanúšika smutné. Na Alarum je jediná zaujímavá vec zmienka o Slovensku (ako vždy nijako pozitívna), inak je to ďalšia amatérčina kde dominuje nekontaktná akcia, digi krv, zlí herci, otrasné dialógy a do očí bijúca nelogickosť a dementnosť celého diania. Ako celok je to horšie ako väčšina Seagaloviek a len o chlp lepšie ako novodobé béčka s chorým Willisom. Sequelu na ktorý si tvorcovia pripravujú pôdu sa desím a vôbec neteším, keďže filmy producenta Emmetta opakovane ukazujú, že nikto zo zúčastnených sa príliš nenamáha, nemá snahu točiť niečo kvalitné a ide len o prachy. 10% ()
Myslíte si, že Sly a mladej Eastwood přece nemůžou hrát v nějaký úplný sračce, která postrádá smysluplnej děj a je nudně užvaněná a trapná až k uzoufání? Mýlíte se a tenhle filmový škvár je toho důkazem. Pár hezkejch bab, pár hezkejch pohledů na Prahu z dronu a to je všechno, totální průser, absolutně nechápu, že se něčeho tak příšernýho Sly na starý kolena účastní. A ještě si asi americká režie spletla "Presov" s Pressburgem, džýzys. ()
Ve zkratce: Total fekal. Parta totálně znuděných bezejmenných ochotníků v extra tupém bezsmyslném chaotickém bordelu za účasti Stallona, který si tam odseděl a trochu i odstál svých nutných pár minut. Jsem z toho znechucený. Ještě jedno podobné "dílo" a už budu psát Stallone s malým "s" na začátku, jak už to u některých přestárlých, nadále však chamtivých exherců, co neumí odejít, dělám. ⬇️ 1% ()
Photo © Grindstone Entertainment Group

- V 50. minutě si Chester (Sylvester Stallone) dává do kapsy u košile stříkačku jehlou nahoru, ale o chvíli později ji tahá z téže kapsy jehlou dolů. (cerdax2)
- Natáčalo sa od 26. februára 2024 v Oxforde v štáte Ohio v štátnom parku Hueston Woods a skončilo 14. mája. Film získal úver 5,8 milióna dolárov z programu Ohio Motion Picture Tax Credit Program. (Arsenal83)