Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Pětka byla ucházející, se stále nadupaným doktorem Loomisem, ale pokazil jí podivný význam konec se snahou přesměrovat vysvětlení Myerse někam jinam. A právě tohoto úkolu se zhošťuje šestka, s pofidérním společenstvím druidů, jen tak na začátku směšně zlikvidují postavu Jamie hranou jinou herečkou a pak se vrhnou do krvavé lázně s unaveným Loomisem a naprosto pitomým dějem. Smutné, smutné. Donald Pleasance to měl s hrdostí zabalit po svém výborném výkonu v pětce. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Možná že kdyby tady hrála Jamie Lee Curtis, tak by film působil úplně jinak. Mně osobně docela zaujalo modernější pojetí hororu, mnohem lepší a propracovanější efekty (asi díky dvojici Weinstein a Weinstein) a dobré scény. Kdyby celý film byl natočen, nebo aspoň sestříhán jinak (Producers Cut), anebo byl uveřejněn právě Producers Cut a ještě v něm hrála JLC, mohl to být perfektní film! Jsem rád že aspoň Steve Miner s Halloweenem H20 na tohle nezapomněl. Dávám 3 hvězdičky za efekty, hudbu a režii. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pri hodnotení šiesteho Halloweenu sa nemožno nevyhnúť komentáru tzv. Producentského zostrihu alebo "Snyder Cutu" žánru horor (ktorý si už medzičasom môžeme užiť aj v HD kvalite). Tento zostrih považujem za definitívnu verziu Halloweenu 6, lebo na rozdiel od kino verzie je to koherentný film a to nielen po stránke príbehu (v kino verzii je úplne chaoticky zostrihaný a pretočený záver) ale aj štýlu (bez zábleskov a stupídnych zvukových ľakačiek). Čo sa týka pôvodného "producentského" zostrihu: Daniel Farrands sa snažil urobiť pokračovanie, ktoré pospája všetky nosné motívy predošlých častí a do centra pozornosti dať Samhain/Halloween a jeho pohanský pôvod, resp. okultný rozmer. Je pravdou, že zbytočne veľa toho vysvetľuje a odpovedá na otázky, na ktoré sa nik nepýtal, na druhej strane čo čakať od šiesteho filmu? Nemôže byť každý diel remake filmu z 1978 (ako je štvorka, H20 a H2018), ak chceme vidieť dlhú ságu (ja teda chcem!), toto je daň za to. A tak prítomnosť sekty či tajomného prekliatia sú fajn osvieženie, čo sa ale nedá povedať o inceste, či posunutí Michaela do úzadia čoby bábky sektárov. Scenár niekedy vyžaduje od Michaela teleportáciu naprieč mestom a bezpochyby najhorší je nápad, že rodina Laurie Strode sa nasťahuje do domu Myersovcov. Kapitola samá o sebe je postava Jamie, ktorej priestor preberajú úplne zbytočne nové postavy. V princípe Daniel Farrands sa vydal dobrým smerom, ale nečudujem sa, že film nefungoval a to je jedno, či kvôli producentským zásahom alebo pre jeho neschopnosť písať (asi oboje je pravda). Výsledný film je ale celkom zábavný a pomerne obskúrny okultný horor, ktorý určite patrí medzi najbizarnejšie slasherové pokračovania. PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8  ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tam kdesi pod bílou maskou se kdysi skrývalo čisté zlo, ale postupem dílů a času je tím jediným co se pod maskou skrývá ksichtík pana kaskadéra. Šestý díl Halloweenské ságy je v celku nicotným hororem, který se seč může snaží tvářit jako srdnatě vybojované dobré pokračování. Přes porci brutality a několik záběrů v moderním hávu ovšem stále prosvítá ubohý scénář těžící z Xtého pokolení rodiny Strodeových. Za zmíňku stojí docela slušný výběr prostředí psychiatrické léčebny. Ale to ostatní už jaksi neplní svůj účel a proroctví s nějakou snůškou mytologických nesmyslů, to už nemá s Carpentrovým opusem nic společnýho. Dvě hvězdičky dávám proto, že pokud tenhle předkrm nebudete kousat a zhltnete ho celý, pak vám hned nedojde že je to pěkně hnusné papání. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bál som sa, že deväťdesiatkový Halloween už bude akýmsi Beverly Hills 90210 s vraždiacom maniakom, našťastie film dnes nesplýva ani so Screamom. Atmosférou je trochu inde ako osemdesiatkové časti, ale je dosť brutálny a o to asi išlo v prvom rade. Samotný kult je tu úplne zbytočný a zbytočným je bohužiaľ aj Pleasance. Povráva sa, že dc je kvalitnejší, v kino verzii skrátka cítiť nevyužitý potenciál pri mnohých scénach, ako tu už bolo spomenuté, napríklad vyvraždenie lekárov na operačnej sále skoro vôbec nevidíme. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • První film série produkovaný společností Dimension. (HellFire)
  • Scénář prošel jedenácti verzemi. (HellFire)

Reklama

Reklama