Reklama

Reklama

Panika v Needle Parku

  • USA The Panic in Needle Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New York City. Helen je mladá dívka bez domova. Hledá lásku a domov. Bobby by mohl být ten pravý - miluje ji a chce jí dát domov, jenže je narkoman a živí ho překupnictví drog a drobné kšeftíky. Ani jeho příbuzní a kamarádi neznají nic lepšího. Není se co divit, že i Helen začne brát drogy, prodávat své tělo a pomáhat Bobbymu při jeho podvodech. Mají jen jedinou možnost, jak začít znovu - rozejít se. Jenže to nedokážou. (vla_kor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Panika není Trainspotting ani Rekviem, neukazuje závislé v "kraji divů a za zrcadlem", nerozptyluje hudbou a rafinovanými střihy. Je tam taková scéna: Helen a Bobby jsou na lodi, Helen se něžně mazlí se svým pejskem, jdou si na záchod šlehnout, štěně nechávají venku a když se po něm pak shání, vidí už jen, jak zvířátko mizí ve vodě. Jakoby s tím nevinným čistým tvorečkem vzala voda i jejich naděje a šance na záchranu sebe sama. Strohé, pomalé, šedivé a buďte si jisti, že hodně působivé. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Obdivujem herectvo Al Pacina, ale pri filmoch z feťáckeho prostredia klesá moja, obvykle celkom slušná empatia, takmer na nulu. Tak som bol zvedavý, čo bude mať väčšiu váhu. Bol to veľmi zaujímavý, takmer dokumentárny film, očistený od všetkého, čo by mohlo narušiť uveriteľnosť jeho postáv. Na Al Pacina bola radosť sa pozerať a svetlé chvíľky mala i Kitty Winn. Problémom bol spád deja, oproti ktorému je i Malý Dunaj dravou bystrinou. Celkovo však mimoriadny film, ktorý si niekedy pozriem aj opakovane, na rozdiel od feťáckych ikon typu Trainspottingu. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Alova feťácká vstupenka do světa velkého filmu. Nejkrásnější smažka navždy, tohle charisma netrumfne nikdo, zasloužený výtah ke Kmotrovi, absolutní herecký koncert už na startu, v časech, kdy nás mnohé ještě nikdo neměl ani v plánu. Syrové, ryzí, nekompromisní. Love story, kterou nedostaneš z hlavy. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Rozjezd Al Pacinovy hvězdné kariéry, ve kterém válcuje všechny ostatní složky filmu od herců až po scénáristu. Panika stojí na jeho hereckém umu a charismatu víc, než by bylo zdrávo. Ne, že by to byl špatný film, ale po určité době začíná trošku nudit a člověk si říká, jestli ta stopáž není přestřelená. Lepší 3 hvězdičky. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Druhá role Al Pacina, první hlavní a hned absolutní uznání. Mám rád filmy a narkomanech, ale tento vybočuje. Je syrový, realistický a dost depresivní jako většina jemu podobných, to co ho dělá zvláštím je to, že v něm není hudba a kličkování. Jen skvělé herectví Ala a Kitty. Přesto třeba Rekviem se mi líbí více. Nicméně není pochyb, že mladá generace v čele s Pacinem, De Nirem či Nicholsonem vzala na začátku 70.let Hollywood rázně útokem. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Roli Bobbyho si zkoušel i Robert DeNiro, ale Jerry Schatzberg se nakonec rohodl pro Pacina. (Kulmon)
  • Herečka Kitty Winn vyhrála v roce 1971 na filmovém festivalu v Cannes cenu pro nejlepší herečku. (Roman.Ticka)
  • „V jedné scéně jsme měli dealovat na rohu ulice a byl tam opravdu člověk, který právě obchodoval s heroinem. Podíval jsem se na něj a on na mě. Byl jsem z toho opravdu rozrušený,“ prohlásil Al Pacino v rozhovoru z roku 1979. (stramonium)

Reklama

Reklama