Dvě svatby jsou nedopatřením naplánovány na stejný den a stejné místo. Účastníci musí přijít na to, jak tuto situaci vyřešit a zařídit svatebčanům jejich vysněný den. V zábavné komedii se otec nevěsty (Will Ferrell) postaví proti sestře druhé nevěsty (Reese Witherspoon). Ani jeden si nebere servítky – jde jim jen o to, aby jejich milovaní strávili svůj svatební den podle svých představ. (Prime Video)

(více)

Trailer 3

bourec

Další případ dvou známých tváří, který mě nalakaly na tohle trapný zvěrstvo. To že v podobně laděnejch filmech má bílej kluk indickou manželku ( nebo opačně) a dítě je asiat, a otec s mámou jsou černý, jsem se naučil do určitý míry ignorovat. Ale že je to kravina natolik sterilní, že od půlky posunování jsem stejně až do konce nevydržel, takže ani nevím, co se stalo, a je mi to srdečně jedno. Jedna hvězda je obligátně za to, že to skončilo celkem brzo. 10%. ()

BMW12

Taková průměrná komediální jednohubka, která vás na jeden večer zabaví, ale příště si ji už nepustíte. Will Ferrell a Reese Witherspoon jsou fajn, příběh ujde, ale je v něm spousta negativních prvků, což dobré náladě člověka nepřidá. Ale jako dvojka spolu celkem ladili. Na filmu mi však nejvíce vadil soundtrack, to byl snad jeden z nejhorších soundtracků, jaký jsem kdy slyšel. ()

BOURQUE

Komédia na úrovni Netflixu, dostupná na Prime Amazon. Duo  Ferrell / Witherspoon funguje polovičným plynom, podobne ako „funny“ scény. Jednodimenzionálne dialógy a k tomu odpovedajúce vedenie príbehu. Tá 111 minútová pasáž je prehnaná. Jednohubka, ktorá pomerne rýchlo vyšumí. Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

Xmilden

Willa mám hrozně moc rád. Když mu to sedne, umí být zatraceně směšný. Bohužel za poslední dobu se tohle moc často nestává, ale i přesto vždy rád vyhlížím každý další jeho kousek. Ve filmech často vytváří dvojice s někým kdo je jeho přesný opak, aby komediální složka mohla fungovat už tak nějak z principu na protikladech. Jenomže, tentokrát někdo dostal nápad aby se spojil s Reese. A to byla... velká chyba. Reese není ani trošku směšná, neumí vytvářet kolem sebe humorné situace a tady navíc se chová, stejně tak Ferrell vyloženě zle a hloupě. Kazit někomu jinému svatbu jen proto že o mě pronesl něco škaredého? Zničit někomu dort? To jako fakt? Nečekal jsem komediální pecku, ale teda Wille tady se ti nezadařilo a ani ten aligátor tomu nepomohl. 40% ()

kpt.Johanson

Velice jednoduchá oddychovka, která mě i mile překvapila absencí Ferrellových zcela ujetých a nechutných vtipů a humoru, který zkazil Holmese a Watsona a jiné jeho filmy. Aby ukázal, že i stále umí něco zahrát, jako tomu bývalo na začátku jeho kariéry.  Za to jistě hvězdičku.   Velká škoda však je v naprosto nevyužitém potenciálu celého nápadu.  Podle mého soukromého názoru se nápad na omylnou dvojí rezervaci svatby dala využít víc. Víc v duchu Molierových komedií.. jen si představte, že by při příjezdu nikdo neodhalil fakt, že jsou zde svatby dvě.  Hosté by se smísili mezi sebou. Mohlo by zde docházet k záměnám ženichů i nevěst v povědomí hostů a mohla se tu rozjet šaráda jako v "Dokonalá svatba" nebo Procházkových komediích typu s "Tvojí dcerou ne". Pěkně v duchu "Oskara" s Funesem a tak podobně.  Je pravdou, že by podobná fraška mohla skončit také dost tragicky v podání USA. Ale ten potenciál by tu byl a je velká škoda, že se nepoužil. Protože závěrečné soupeření by se mohlo odehrávat tak nějak podobně.  Takhle je to bohužel sice příjemná, oddychová záležitost, která oproti jiným podobným vyniká snad jen větším rozpočtem a absencí viditelné TV produkce. ()