Joshua ButlerScénář:
Greg TaylorKamera:
Bruce WorrallHudba:
Randy MillerHrají:
John Corbett, Stacy Edwards, Michael O'Keefe, Jack Palance, Robert Clark, Boyd Banks, Jonathan Malen, Gerry Quigley, Hayley LochnerObsahy(1)
Malý Charlie najde v lese mládě soba a věří, že je to Jiskra, sob chybějící ve spřežení Santa Klause. Do Štědrého dne ji musí odvést na Sobí pahorek, aby se mohla vrátit tam, kam patří. (TV Prima)
Naprosto nevšední vánoční film o chlapci, který v lese nalezne mládě soba a uvěří, že se jedná o syna jednoho ze Santových sobů a na Štědrý večer se připojí k Santovým sobům. Z počátku má ten chlapec toho soba doma, ale když už to nejde, tak ho dá pohlídat místnímu farmáři. Sob chce ale být s chlapcem a toho vystopuje až do školy, jenže tady kousne do ruky ředitele školy a ten požaduje sobovu likvidaci. Ale s vypětím všech sil se chlapci povede soba odvést na Štědrý večer na pahorek, odkud má sob vzlétnout. Zdali však sob vzlétne a přidá se k ostatním Santovým sobům, či zda se tak nestane a sob je skutečně jen obyčejný, to zde přece nemohu a ani nechci prozradit. Ale jedná se o takovou skoro pohádku, která je vhodná pro celou rodinu a která je když už nic jiného, tak alespoň pozoruhodná. Mne se to každopádně líbilo a doporučuji ke zhlédnutí, protože ve spleti vánočních filmů je to opět něco jiného a něco trochu originálního. Dávám tři hvězdičky a doporučuji ke zhlédnutí. ()
Photo © Raffaella Productions