Scénář:
Randy FeldmanKamera:
Donald E. ThorinHudba:
Harold FaltermeyerHrají:
Sylvester Stallone, Kurt Russell, Teri Hatcher, Jack Palance, Brion James, James Hong, Marc Alaimo, Philip Tan, Michael J. Pollard, Robert Z'Dar (více)VOD (2)
Vždy elegantně oblečený policista Ray Tango a jeho kolega nedbalého zevnějšku Gabe Cash patří k nejvýkonnějším ochráncům zákona v Los Angeles a důkladně znepříjemňují život a obchody mocnému gangsterskému šéfovi Perretovi. Místo, aby je nechal zavraždit, rozhodne se Perret zbavit se svých protivníků promyšleným způsobem. Oba policisté jsou vylákáni do opuštěného skladiště a pomocí zfalšovaného magnetofonového pásku obviněni z vraždy federálního agenta. Jsou posláni do vězení, kde se setkávají s řadou svých bývalých nepřátel, dychtících po pomstě. S přispěním policejního kapitána, který za vším tuší nekalou hru zločineckého podsvětí, se jim podaří za dramatických okolností uprchnout. Oba do té doby velcí rivalové Tango a Cash jsou nuceni spolupracovat, aby očistili svou pověst. Nedá jim mnoho práce zjistit, kdo za celým komplotem vězí. S vypůjčeným speciálním policejním vozidlem napadnou a zničí opevněný Perretův úkryt a gangsterovi nepomůže ani Tangova sestra Kiki, jíž se zmocnil jako rukojmí. Tango a Cash Perreta zlikvidují a jsou znovu přijati k policii. Cash má konečně čas se pořádně dvořit Kiki, i Když Tango má zásadní námitky proti tomu, aby jeho sestra chodila s policistou. (oficiální text distributora)
(více)Recenze (588)
Navoněný Tango s vyčpělým Cashem jsou vzájemně se nesnášející elitní detektivové, kteří po padouchově jednoduché fintičce, poznávají nápravné zařízení z vnitřní strany mříží. Většina jejich nových spolubydlících získala tento výhodný pronájem díky pracovní aktivitě aktuálně zabásnutých ochránců zákona a již se nemohou dočkat toho, až jim zašťourají nožíkem v chlupatých hrudích. V takové situaci je nejlepší nečekat na zítřejší snídaňovou šlichtu, vzít si nohy vzájemně na ramena a vysvětlit zabržděnému padouchovi, kdo je skutečným vládcem Města andělů. ()
Svěží akční dílko, ve kterém mají navrh hlášky nad samotnou akcí. ()
Končalovského nízkorozpočtový pokus o akční komedii, který je po jeho oscarovém Splašeném vlaku přeci jenom krokem zpět. Ale místama je to překvapivě vtipný, Russel se Stallonem chrlí hlášky jak na běžícím páse a bezvadně se doplňujou. Rozhodně je to jeden z těch lepších Stalloneho kousků konce 80.let, kdy jeho kariéra pozvolna upadala a znovu oživla snímkem Cliffhanger. ()
Taková podstatně drsnější a akčnější Lethal Weapon, takže skvělá zábava:) Některé hlášky jsou věčné.... Neprší, a přece stojí v louži:) ()
Sly a Kurt mě dopřáli akci i humor ve velmi dobré kvalitě a pohled na sexy Teri Hatcher splnil i vizuální stránku filmu na výbornou . Za tohle Tango rád zaplatím Cash. ()
Nadávejte mi, bijte mě, urážejte mě, ale tohle je nejlepší akční komedie, jakou sem kdy viděl. Jedinou konkurenci vidim v Posledním skautovi, ale tohle je přece jenom jiný. Pocta blbejm filmům. Skvělé hlášky, šílená akce, perfektní obsazení a zábava od začátku do poslední minuty. ()
Každá druhá věta hláška a každý první výstřel zásah do černého. Změna režiséra je znát i není, přičemž záleží hlavně na tom, zda-li jste ochotni po elegantních žánrových zlomech skousnout i ten poslední, kdy hrdinové vyjedou naproti povinnému akčnímu finále v obrněném džípu. Do té doby totiž všechno funguje bez sebemenší chybičky, byť nevíte, zda-li dříve obdivovat Končalovského živelnou akci, či padat smíchy ze židle při slovních přestřelkách. Tak jako tak, Stallone s Russellem si to užívají jako nikdy. [Malá rýpavá. Pětapadesátimilionový rozpočet, navíc na konci osmdesátých let, ti přijde jako nízokorozpočtovka, Limo? :-)] ()
Tango a Cash je nezapomenutelný akčňák, kde se setkávají ty nejlepší akční hvězdy té doby a opravdu dobře jim to šlape. Něco jako když Sly hrál v Demolition Manovi, prostě pecka na kterou se dobře kouká a která kupodivu ani nestárne. Tak to má u akčňáků být. ()
║Rozpočet $55miliónov║Tržby USA $63,408,614║Tržby Celosvetovo $80,600,000║ Takáto zaujímavá dvojica(Stallone-Russell) v tak plochom deji, škoda tej nevýraznej réžie a príbehu, akcia na pól plynu, zopár dobrých hlášok, nič viac než priemer. /60%/ ()
Dobrá dvojce, ale nezachrání film. ()
Na Stalloneho hodně dobrej film, ale hlavně kvůli slušnému příběhu a hodně dobrému Russellovi než díky samotnému Sly Stallonovi ()
Scénář: Randy Feldman .. Klasika VHS éry. ()
Film je hlavně zajímavý režisérem, jinak spíše tvůrcem filmů pro festivaly. Tentokrát se z něj stal řemeslník a dokázal podle všech hollywoodských pravidel vytvořit dost slušnou akční komedii. Zajímavá je postava Stalloneho vždy elegantního Tanga (která si navíc dělá legraci z Ramba). Vzájemné špičkování obou postav je také povedené, akční scény zvládnuté, Jack Palance mírně přehrávající (zřejmě to tak mělo být). ()
Napodruhý se mi to líbilo už hodně, ale přesto mě tam štval vynálezce co jim dal to megaauto. ()
,,myslí si, že je rambo!" ,, rambo je trouba!" bože už je to tak dávno, když jsem tenhle film hltal z pirátský kazety. pocit ze zajímavého zážitku ve mě převládá i dnes. stallone i russel hrají to, co jim jde nejlíp a ktomu kolem sebe házej hlášky, nad kterýma se pousměju ještě dneska. hlavně stalloneho drsný elegán s brejličkama je ok. dvd mě překvapilo dobrým zvukem (to se dalo čekat), ale hlavně zklamalo překladem do titulků. škoda, že někdo nevěnoval trochu víc své fantazie do vtipného překladu. nebo je to zvykem? proto jsem to skouknul raději dabovaný. ,,a nefandi si tolik pinďo!" ()
Jedna z mých velkých srdcovek, takže prosím: Nesahat ! ()
rozpočet : ? tržby americke : $63,408,614 ()
Soundtrack Harold Faltermeyer: 1 Bad English - Best of What I Got ,2 The Call - Let the Day Begin ,3 Yazoo - Don't Go ,4 Alice Cooper - Poison ,5 Kenneth "Babyface" Edmonds - It's No Crime ,6 Darktown Strutters - Harlem Nocturne ()
// The perfect buddy movie doesn't exi... nevermind. ()
Takže si to shrňme. Skvělá ústřední dvojce, nádech 80. let, prvotřídní hlášky, kvalitně odvedená práce v akčních scénách, ale (jak u mě bývá zvykem) největším plusem je nahý zadeček. Buďto jsem viděla dvojmo, nebo tam byly dokonce dva :o) Ať počítám jak počítám, vychází mi to na plný počet! Tango a Cash jsou mý hrdinové :o) ()