Reklama

Reklama

Zákoutí lásky

(festivalový název)
  • Japonsko Ai ni ranbou (více)

Obsahy(1)

Znepokojivé drama o manželství, které plíživě ztrácí jiskru. Momoko (Noriko Eguči) vede život řádné hospodyně. Elegantně se obléká a detailně promýšlí uspořádání bytu; usilovně se stará o manžela a neúnavně mu vyváří domácí japonská jídla. Jde o projevy lásky, nebo spíše paranoii z citové propasti, která se mezi nimi rozevírá? A kdy se usilovná péče stává obsesí? Psychologicky přesná anamnéza jednoho vychladlého vztahu, v němž se vyplavily dlouho potlačované bolesti. Film ohledávající temná zákoutí lidské frustrace a hysterie, v nichž se touha budovat proměňuje v potřebu ničit. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (4)

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Film z pohledu japonské manželky. Pokud cestujete, nebo vás zajímá jiná kultura, tak je to fajn. Dozvíte se tady spoustu zajímavostí, ale jinak je příběh plochý a herci nejsou uvěřitelní. [KVIFF, 2024] ()

Azurose 

všechny recenze uživatele

Potenciál zde byl - z prvotního dojmu že manžel opouští svou ženu za jinou, se postupně vyklubává na povrch pozadí událostí a vše není tak, jak to vypadá. Bohužel film tak nějak plyne po povrchu, opouštějící manžel se furt omlouvá a uklání, a opuštěná žena vrtá díru do podlahy ve svém domě. Ony jsou to všechno super myšlenky - v kontextu s japonskou kulturou - ale vše je vyhnáno do extrému a nic z toho není uvěřitelné. Na druhou stranu mě ten film zajímal - respektive si držel mou pozornost. Fakt mě mrzí, že je to místy too much, hrozně bych se chtěl podívat na nějakou “klidnější” verzi. [KVIFF 2024] ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

58. KVIFF - Pre mňa najpríjemnejšie prekvapenie festivalu, nie preto, že to bol najlepší film, ale preto, že som čakal odpad a do Veľkého sálu som sa primárne šiel skryť pred zlým počasím. Ale nakoniec to bolo viac ako fajn. Ďalší z filmov s výraznou ženskou hrdinkou, pozorujeme celý film z jej pohľadu a všetko je to zasadené do prostredia bežného japonského života na okraji mesta. Pre mňa osobne veľmi zaujímavé z kultúrneho hľadiska a dozvedel som sa pár nových japonských špecifík. Keď na mňa na úvod vybafol 4:3 formát, mal som veľký strach čo za artovku ma čaká, ale film bol natočený docela divácky a odsýpal dosť rýchlo. Zanechalo to vo mne príjemné dojmy. ()

david141474 

všechny recenze uživatele

(KVIFF 2024) Tento japonský film je dost zvláštní. Potom, co se na ten film valila taková kvalita a pozitivní názory ze všech stran a zákoutí, řekl jsem si, že na to vyrazím. A tak se taky stalo. Bylo štěstí, že na projekci ještě nějaký lístky byly, jelikož to byl poslední promítací den festivalu. No, a tak jsem vyrazil do Lázní III, kde jsem byl i na hrůze s názvem Grand tour. Tohle je japonský film, takže jsem toho moc neočekával. No, je to velice komorní snímek, velice pomalý, melancholický a napjatý, takže bylo co sledovat. Děj je pomalej, prakticky o ničem, protože se tu vlastně nic nestane. Jak děj plyne je to zvláštnější a zvláštnější. Od koupi motorovky se z toho stal bizár. Postavy jsou nezajímavý. Scénář je zvláštní. Herci jsou O.K. No, jedna z posledních scén je dost podivná, herci jsou taky prazvláštní. Atmosféra je v tomto filmu nijaká, není tu cítit ani malinký nádech. No, jako je to zvláštní, ale dalo se. 8/10 Dosti komorní snímek. (Lázně III - 6.7.2024) ()

Reklama

Reklama