Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V Itálii řádí dýmějový mor. Skupina šlechticů a sluhů před ním uteče do vily, kde se jejich hýřivé radovánky rychle vymknou kontrole. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (32)

Disk 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se moc, ale nakonec jsem seriálový Dekameron dokoukal víceméně z povinnosti. Těšil jsem se na rámcové vyprávění skupiny mladých šlechticů a šlechtičen, kteří opustí zamořenou Florencii, aby se sešli na venkovském hradě a tam si společně vyprávěli příběhy pro potěšení a poučení. To první se skutečně stalo, ale to druhé bohužel nikoli. Místo toho tu sledujeme cosi, co má s duchem Giovanniho Boccaccia pramálo společného. Divný humor, špatně napsané a nesympaticky působící postavy, snad jen slušné kostýmy. Tenhle Dekameron patří k těm počinům, které vám buď sednou nebo nesednou, ale nic mezi tím. Přiznávám své zklamání, protože jsem se těšil alespoň na několik příběhů. Tak aspoň pochválím úvodní animovanou znělku, která je ve své jednoduchosti absolutně geniální. Tento Dekameron je dokonalou ukázkou promarněného potenciálu. Ale aspoň si opět můžu vážit Pasoliniho celovečerní verze, která je od Boccaciovy předlohy sice také dost vzdálená, nicméně středověká atmosféra je precizně zachycená a i přes své více než padesátileté stáří je Pasoliniho snímek mnohem odvážnější než tenhle netflixovský omyl. Je mi to líto. ()

cure 

všechny recenze uživatele

Konecne nieco osviezujuce. Strela presne do cierneho. Takto sa ma tocit moderny multizanrovy serial do psej matere. Je tam kus absurdneho anglickeho sucheho humoru od Pytonov, velky kus ironie a nadhladu od Woodyho, kus blaznivej talianskej komedie, je to prekvapive, dobre napisane, vyborne zahrane, casting za 1, krasne kulisy, poctiva kamera a hudba za 1*. Nebude to nikdy ziadny hype ale zostane ukrytym diamantom v zaplave odpadu a sedi. Ostatne napisal kockodan. ()

Reklama

roabe 

všechny recenze uživatele

Nějak si nevzpomínám na jedinou zmínku o tom, že by se v řadách italské šlechty ve 14. století vyskytovaly osoby jiné než bílé pleti nebo že by se dávala veřejně najevo jinaká sexuální orientace. Takže, ač se příběh i herectví většiny postav nakonec dalo strávit, tyhle barevné a přihřáté guláše, kterých je plný Netflix, opravdu nemusím.. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Mám celkem rád když se klasická díla obléknou do modernějšího hávu a tohle zpracovaní inspirované Dekameronem k tomu mělo slušné dispozice. Výsledek ale zůstal někde na půli cesty. Postavy jsou z větší části nesympatické, humor příliš nefunguje a jakž takž to zachraňuje snaha o drama. Ta sice taky nevychází úplně stoprocentně, ale nakonec můžu říct že sem se díky ní úplně nenudil. Průměr…50% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tenhle scénář snad dostal za trest napsat někdo, komu se chtěli všichni vysmát, protože věděli, že to nezvládne. Chtěl napsat dramatické scény s patetickými momenty a vyšla z toho trapná fraška. Chtěl napsat komické scény a vyšla z toho křeč..... Kupodivu, snad jako pokání za bůhví jaký hřích, nějaký producent na to dal prachy. A řekl si, když už, tak už.  A tuhle nezařaditelnou zpatlaninu obsadil nejdivnějšími herci, co měl na skladě. SHRNUTÍ: Jak prchat před morem bez úspěchu, když máš k dispozici jen samé loosery. Včetně ne/tvůrčího štábu. A ještě přitom sprostě urazit Boccaccia. ()

Galerie (210)

Reklama

Reklama