Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V Itálii řádí dýmějový mor. Skupina šlechticů a sluhů před ním uteče do vily, kde se jejich hýřivé radovánky rychle vymknou kontrole. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (23)

mira007 

všechny recenze uživatele

Dekameron na vlně Bridgertonových akorát s tou Boccacciovou klasikou rozverných příběhů to má společnémaximálně jen hezké kostýmy a fajn dobový vizuál, jinak je to sled "všechno špatně" - nesympatické postavy, sázka na dětinskost, překvapivě velmi slabý scénář, ale hlavně dokonalá absence humoru nebo čehokoliv hravého. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Mám celkem rád když se klasická díla obléknou do modernějšího hávu a tohle zpracovaní inspirované Dekameronem k tomu mělo slušné dispozice. Výsledek ale zůstal někde na půli cesty. Postavy jsou z větší části nesympatické, humor příliš nefunguje a jakž takž to zachraňuje snaha o drama. Ta sice taky nevychází úplně stoprocentně, ale nakonec můžu říct že sem se díky ní úplně nenudil. Průměr…50% ()

Reklama

kockodan 

všechny recenze uživatele

Nevím co se vám všem škarohlídům (ano, to je docela přesný překlad anglického hater do češtiny) furt nelíbí? Decameron 2024 je skvělá Netflixová odpočinkovka! Já se u toho skvěle bavím, a že postavy jsou nesympatické? A jaké by asi tak měly být, proboha, vždyť je to snůška přiblblých, narcisistických a tupých středověkých klaunů, for fuck's sake! (Zosia Mamet, která BTW skvěle sekundovala Kaley Cuoco v The Flight Attendant, který se zase nelíbil mě, ale z nějakých podivných důvodů to zde dotáhl na pro mě nepochopitelných 7.1, hraje "nesympatickou", zpovykanou, psychopatickou šlechtičnu té doby naprosto dokonale!) A koho byste tam jako třeba místo ní chtěli, oscarovou Cate Blanchett deklamovat tu komediální taškařici s patosem a ve staro-angličtině jako Shakespeara, nebo jako v Elizabeth? To jste se posrali v kině, ne? Se proberte, proboha, vždyť je to Netflix na binge watching po večerech v pelechu před spaním! Ne nějakej hloubkovej psycho-rozbor středověké duše pro charakterního Daniela Day-Lewise. Já např. nové a neokoukané herecké tváře vítám! Na české píčoviny jsem přestal koukat před lety kvůli alergii na Hřebejkovskou Gaislerku s Dickem!!! Navíc vývoje některých postav i herecké výkony jsou dokonalé a velmi zajímavé, např. Lou Gala která hraje přehnaně zbožnou a upjatou Neifile s closeted gay manželem, ale i další postavy mají skvělý vývoj a dějový arc. Je to předloha ze 14. stol, která je nejen klasikou, ale klasikou která vydržela test času, a to téměř 700 let! Co jste napsali vy, chytráci? A vydrželo by to být relevantní několik století? Rozpočet dobrý, produkce, reálie a lokality v Itálii nádherné, tak se neposerte, že to nemá jakousi nedostižnou a imaginární úroveň díla hodného vašeho vytříbeného uměleckého jemnocitu a vkusu, blbečkové. Stejně z toho přepínáte na braky typu Naked and Afraid anebo Love Island, vy burani! LOL! A tady budete ohrnovat ty vaše snobské rypáky nad poctivě novodobě ztvárněnou Boccacciovou klasikou? LOL! U mě za 100%! Já se u toho i dobře zasměju. ()

roabe 

všechny recenze uživatele

Nějak si nevzpomínám na jedinou zmínku o tom, že by se v řadách italské šlechty ve 14. století vyskytovaly osoby jiné než bílé pleti nebo že by se dávala veřejně najevo jinaká sexuální orientace. Takže, ač se příběh i herectví většiny postav nakonec dalo strávit, tyhle barevné a přihřáté guláše, kterých je plný Netflix, opravdu nemusím.. ()

kajmik01 

všechny recenze uživatele

Bohužel tohle je další z amerických adaptací evropských děl, která dopadla vůči originálu naprosto katastrofálně. Z klasického a zajímavého díla si bere pouze několik střípků (zasazení děje, jména postav...) s tím, že v podstatě zahodí komplet celý původní děj a nahradí ho podivným a přehrávajícím pitvořením (občas jsem měl pocit vyloženě divadelní teatrálnosti) a nesmyslnými zápletkami, kam občas zasáhne jako deus ex machina mor, který skolí některou z postav. Hvězdičku nechávám za to, že občas se vynoří něco tak roztomile pitomého, až je to přece jen trochu snesitelné. A poslední dobou mám také alergii na to, když ve filmu zasazeném do konkrétní oblasti a doby hrají herci jiných ras, kteří tam prostě z logiky věci být nemohli. Takže černošští italští šlechticové nebo ke konci pár asijských vesničanů ve Florencii. To, že mezi malou komunitou jsou dvě lesby (původně vlastně tři) a jeden homosexuál (+ druhý občasně přijíždějící) raději ani neřeším. ()

Galerie (210)

Reklama

Reklama